math1982 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam. Jesienią użyłem takiego oleju do filtra gąbkowego i jutro też użyje, po dzisiejszym przepłukaniu filtra w mojej drce 125. Zużywam całe opakowanie 50 ml. Tylko czy robię dobrze?Ten olej jest do silników w modelach samolotów itp. Jest bardzo lepki. Wole ten, niż np. mixol. Co powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 może warto zainwestować 40 zł i kupić coś przeznaczonego specjalnie do enduro?jak wychodzisz kosztowo z tym tornado w przeliczeniu na ml? Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Och, linka nie dałem. 50 ml kosztuje 12 zł + koszty przesyłki http://allegro.pl/item193573805_air_filter...owych_odss.html i zdaje się ta firma nie ma nic wspólnego z beznadziejnymi kaskami Tornado itd.... Edytowane 8 Maja 2007 przez math1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no to zdecydowanie taniej wyjdzie Ci olej do filtrów gąbkowcyh do motocykli :icon_mrgreen: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 No ale czyszczę filtr powiedzmy raz na pół roku, (chociaż zima była hmmm....zacznę częściej, moto mam od września)po torze nie jeżdżę więc nie potrzebuję kupować dużej butli. Ale jeszcze się zastanowię, dzięki! Fakt, jest fajny olej valvoline za ok 60 zł. Jutro jeszcze nasączę tym co mam i następnym razem zrobię zakupy na allegro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Człowieku, dobrej jakości olej np Motula Czy Motorex kosztuje około 30 zł za litr, a wystarcza na 20 nasączeń. Po co kombinujesz z olejami, które nie mają racji bytu w filtrze powietrza, bo puszczają syf bokiem, odklejają się od gąbki i wyprawiają setki innych numerów z zacieraniem motocykla włącznie... Poza tym - mycie filtra raz na pół roku...?? Ty po asfalcie jeździsz tym motocyklem, czy w ogóle nie jeździsz? Mycie gąbkowego filtra w enduro raz na pół roku ma sens tylko wtedy, gdy jeździsz właśnie raz na pół roku. W innym przypadku powinno się go czyścić co każdą dłuższą jazdę, tym bardziej jak jest sucho i się kurzy. No chyba że jest tak jak wspomniałem - enduro znasz z opowieści, a jeździsz po asfalcie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Uhuhu, nieprawda:)Jak już napisałem była zima, moto stalo a kupiłem we wrzesniu. Zrobilem niewiele km, a ten olej wydaje mi sie lepszy od mixola, jak juz pisalem, a wiem ze stosuja niektorzy do enduro. A poza tym, kupię sobie valvoline, nie przejmuj się, dbam o moje moto lepiej niż ooo..oooo...dbam jak nie wiem co,o!pozdrawiamI nie jezdze po asfalcie, glownie teren. Kostek szkoda. A z tego co dzis zauwazylem wymiane moglem zrobic wczesniej bo filtr byl zaje**ny.Wiem, juz sie to nie powtorzy PRZYRZEKAM....:) Edytowane 8 Maja 2007 przez math1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi