GediRS Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam pare dni temu zrobilem trase na r6 250 km , wrocilem postawilem moto , na drugi dzien umylem motorek , zawsze to robilem szmatka i woda lecz teraz plynem specialnym i woda a potem pod leciutkim strumieniem obmylem ( ale tylko plastiki wahacz i kola ) , moto odstawilem do garazu , po 3 dniach tj dzisiaj wyprowadzam moto ladnie ssanie i odpalam ( moja r6 na gaznikach jest) moto sie nagrzewa wsiadam i jade na stacje bo mialem malutko paliwa , i tu juz cos sie zaczelo ...... leciutko przerwal i na poczatku myslalem ze za malo paliwka , dojezdzam na stacje tankuje full chce odpalic moto i lipa krece chwile i dupa .... po chwili krece dalej i slysze ze zaczyna lapac powoli i dodalem gaz to odpalił .. mysle fiuuu to chyba malo paliwa bylo ale jak ruszylem i jechalem to zaczal przerywac ( obroty cial i sie mulil) dojechalem do domu zgasilem i sprobowalem odpalic i dupa :-( .... co to moze byc ?? PROSZE O POMOC I Z GORY DZIEKUJE :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejkruk13 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witaj, ten leciutki strumień nie psiknął Ci czasem troszkę pomiędzy zbiornik paliwa a ramę? Bo gdyby to się zdarzyło a miałbyś jakieś tam niesczelności to ja bym stawiał na wodę w gaźniku-gaźnikach,tak kojarzę z tym myciem,może warto to sprawdzić? pozdrawiam maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediRS Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 wlasnie troche napewno tam wlecialo ;) kurde tez tak mi sie zdaje ... ze to w gazniki moglo wleciec a szpara tam jest :wink: kurde mam nadzieje ze to to bo to maly problem ale boje sie ze to moze tez byc cos innego ... prosze o wiecej opini :) dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraldek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 A jak przerywał i jechales to bylo słychac jakies odgłosy z tłumika? tak jakby psikniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediRS Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 nie wiem bo jak to przerywalo to ogolnie obroty skakaly i ciezko cokolwiek bylo wysluchac tym bardziej ze tlumik mam bardzo glosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GediRS Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Dobra ... wczoraj zmienilem filtr paliwka bo byl caly zawalony ... ale to nic nie dalo moto z trudem odpalilo , na ssaniu pochodzilo a potem normalnie to gaslo na niskich ... ale odkrylem cos niepokojacego , zawsze jak po jakims postoju przekrecam stacyje to takie cykanie jest ( chyba od pompy paliwa) pare razy cyknie i spokoj , potem jak jezdze to tylko raz cyknie , ale teraz cyka jak szalona i to nawet z roznica przy odpalaniu 10 min .... bardzo szybko cyka i powoli zwalnia :) cyz to oznacza cos zlego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jesli to wersja gaznikowa to wyglada tak jakby paliwo znikalo ci z gaznikow i pompa przed kazdym odpaleniem musi sporo podac paliwa zeby uzyskac cisnienie przy ktorym sie wylacza.Moze ktorys z zaworkow iglicowych ci nie trzyma ?Jak mozesz to przed zapaleniem odkrecil bym sruby spustowe z komor plywakowych i spuscil z nich paliwo do jakiegos malego pojemniczka porownujac ilosc w poszczegolnych gaznikach. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi