jusza Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Spotkałem się już z techniką "upychania" różnych przedmiotów w rurach wydechowych. Nie wiem tylko jaki to ma wpływ na silnik i czy nie należy po takim zabiegu regulować gaźników. Otóż mój kolega umieszcza tam jakąś szczotkę drucianą, którą za parę złotych kupuje w Castoramie.To jego GG: 179583Zapytaj go o szczegóły - to dobry specjalista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Znalazłem coś takiego i zamierzam to zastosować:BAJEREK :icon_razz: Jak zrobię to dam znać co z tego wyszło.Taki bajerek właśnie mam, owięty watą i zero strzałów. Zastanawia mnie jedno - V&H reklamuje się, że wzrost mocy, mom.obr. itd. Czyżby wypuściło bubel na rynek? Mam wrażenie, ze silnik (pomijając dźwięk) najefektywniej chyba pracuje na oryginałach :crossy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Ja mam V&H, ale ani mi sie śni jakieś przytykanie, bo chodzą pięknie i jeszcze nigdy mi nie strzeliły! Może nie mam potężnego silnika, ale jakbym miał rozregulowane gaźniki, to pewnie by strzelało. Jestem z nich bardziej niż zadowolony :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Wydech akcesoryjny przy dobrej regulacji (nikt w Polsce tego nie robi bo strojenie silnika na hamowni będize kosztować tyle co 1/2 wydechu) napewno da przyrost mocy. Zwłaszcza w naszych ulubionych wolnoobrotowych V2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 ... ale jakbym miał rozregulowane gaźniki, to pewnie by strzelało... No wszystko fajnie tylko że ja mam silnik na wtrysku ... :notworthy: Raczej nic nie wyreguluję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riccardo Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No wszystko fajnie tylko że ja mam silnik na wtrysku ... :banghead: Raczej nic nie wyreguluję ... power commander np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jak chcesz miec stylowe (czyt. nie burackie) wkladki to szukaj zwyklego DB-Killer`a (decibel killer0 znany tez jako baffle. Moze byc nawet od sportowych maszyn tam gdzie musza byc Road Legal a przy wjezdzie na trackday wyjmujesz baffle i smigasz po torze na pelnym ogniu. Ogolnie jest to kawalek rury ktory ma wyciete i zagiete do wewnatrz 'listki" ktore wlasnie rozbijaja zjawisko falowe w wydechu. Sam montowalem to w wydechu w sporotwje 600 gdy zalozylem tlumik skladany z 3 roznych, a powodem byl wlasnie nadmierny huk z wydechu. Jedyne co stracilem to troche bass`u z wydechu ale w przypadku Twojego wydechu typu shotgun bass niewielkie ma znaczenie. DB-killer jest mocowany za pomoca 1 sruby M6 z nakretka (koniecznie sprezynowa). W UK taka wkladka kosztuje ok. 10GBP zaleznie od rodzaju a w Twoim przypadku to wystarczy zwykla prosta wkladka, bo niektore sa podgiete aby weszly w sportowy tlumik ktory ma wylot pod kątem. Ewentualnie wez kawalek rury ok.15-20 cm ,wspawaj w nią podkladke z otworem i na koncu nawierc otwor na srube M6. Wloż calosc w wydech i przykrec. Dodatkowo jak masz czas i chęci to mozesz sie pobawic ustalając długość wkładki dopasowując w ten sposób dzwek który polubisz. Kilak przykladów: http://cgi.ebay.co.uk/Baffle-insert-for-ex...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.co.uk/RACE-CAN-BAFFLE-KIT-...1QQcmdZViewItem Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 No to ładna kupa ... :biggrin: Okazało się że ja już mam wyciszacze :flesje: Te wydechy to potwory - jak bedę miał chwilę to zapodam jakieś nagranie bez wyciszaczy.Raczej tak nie wyjadę na ulicę bo przy pierwszym patrolu jestem uziemiony ale na jakiejś paradzie ? - czemu nie :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 No to ładna kupa ... :biggrin: Okazało się że ja już mam wyciszacze :flesje: Te wydechy to potwory - jak bedę miał chwilę to zapodam jakieś nagranie bez wyciszaczy.Raczej tak nie wyjadę na ulicę bo przy pierwszym patrolu jestem uziemiony ale na jakiejś paradzie ? - czemu nie :icon_question:A jakie masz te wyciszacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A jakie masz te wyciszacze? Identyczne jak ten u góry:BAFFLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Identyczne jak ten u góry:BAFFLESprawdź, czy masz te wkłady owinięte watą na wysokości karbowania - to dużo daje, przetestowałem. Poza tym przejrzyj wątek wild stara; tam ktoś - chyba Kusz - podesłał linka z pomysłem na wyciszenie V&H. Zwykła blaszka, a podobno wiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Sprawdź, czy masz te wkłady owinięte watą na wysokości karbowania - to dużo daje, przetestowałem. Poza tym przejrzyj wątek wild stara; tam ktoś - chyba Kusz - podesłał linka z pomysłem na wyciszenie V&H. Zwykła blaszka, a podobno wiele daje. Właśnie znalazłem coś o tej wacie:WATA :biggrin:ale problem polega na tym że tam mam niewiele miejsca - patrz górne BAFFLE A odnośnie blaszki to niewiele pomogło - testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsei Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 ten system jest fajny: http://www.nationalcycle.com/newsvideo/PM_MPG.html :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riccardo Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ten system jest fajny: http://www.nationalcycle.com/newsvideo/PM_MPG.html :bigrazz: hmmm, super sprawa jak dla mnie. Ciekawe jakby to z wtryskiem gralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Faktycznie świetna sprawa.Niestety nie doszukałem się ceny. Ps.Głupkowate to demo trochi ale tak jest ciekawiej :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi