Skocz do zawartości

Połamane owiewki

Hes
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam w swojej CBRce dośćliczne pęknięcia i pare złamań na owiewkach po wywrotce głownie boki przodu i kirunków. Chciałbym je jakos posklejać bo wszystko trzyma się kupy jeszcze ;) . Myślałem by odspodu użyć włukna szklanego z żywicą lub czegoś takiego. No albo jakimś klejem ale nie wydaje mi się by coś typu kropelka tu pomogła.

Dzięki za pomoc i rady. Pozdro.

Tworzywa sztuczne można spawać, mam w ten sposób zreperowanych parę elementów owiewki. Jakiś czas temu też brałem się za klejenie boczków po zeszłym sezonie, i postanowiłem spróbować tego sprytnego włókna szklanego. Efekt zadowalający, ale jeśli będziesz tym robił to pamiętaj żeby przed nakładaniem zmatować grubym papierem klejone powierzchnie.

Jeżdżę już parę tygodni, położony jest nowy lakier, cudo trzyma, nie odpadło i nie widać żadnych pęknięć w naprawianych miejscach ;)

Podlacze sie do tematu bo tez mam z lekka patrzaskane owiewki.

Czy to spawanie ma jakas specjalna nazwe?

I czy istnieje mozliwosc uzupelnienia brakow w owiewce (zaczepy na sruby glownie) podczas spawania?

Moze ktos jest zorientowany gdzie dobrze wykonuja spawanie w okolicach poznania?

Gość marcpol

Spawanie tworzyw sztucznych polega na ich rozgrzaniu do zmiany stanu skupienia, ja używam do tego lutownicy, w warsztatach dodatkowo podgrzewa się opalarką, braki oczywiście można uzupełnić. Pozdrawiam

spawanie polega na zespojeniu (zgrzaniu ) tych dwoch peknietych kawałków. Koles ma taką jakby lutownice z wkładem i rozgrzewa te platiki i wkład i łaczy razem jak jeden materiał-tak po chłopsku tłumacze.Tylko daj do kolesi a co sie zna na plastikach zeby nie probawał ABS kleic PP bo wtedy to tylko spierdoli sprawe.Na kazdym plastiku pisze z czego jest on wykonany.

pzdr