Skocz do zawartości

Treningi doskonalenia jazdy na torze Poznań 3-4 maj

cabaniero
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bandzior napisał:

cześć!

konkretny pelen szacun dla Ciebie, gratulacje! :crossy:

co to znaczy, że sie na dużej przełamałeś, ostrzej na wejściu, czy szybciej w pedzel? :icon_biggrin:

Czesc bandzior!!!

zrobiliśmy sobie spacerek po torze i pomogło,duza patelnia jest cholernie długa ,stopniowo zaczełem hamować coraz to póżniej az złapałem sie na tym że hamuje daleko za 100ką lekko sie pochylam i zbijam tylko jeden bieg a od połowy na 5ce już odkręcam. wcześniej zbijałem do 4ki ale nie mam antyhoppingu i było troszkę nerwowo ,napewno miedzy gaz by pomógł niestety nie potrafie jeszcze tego bezpiecznie wykonać.

S16 napisał:

Czesc bandzior!!!

zrobiliśmy sobie spacerek po torze i pomogło,duza patelnia jest cholernie długa ,stopniowo zaczełem hamować coraz to póżniej az złapałem sie na tym że hamuje daleko za 100ką lekko sie pochylam i zbijam tylko jeden bieg a od połowy na 5ce już odkręcam. wcześniej zbijałem do 4ki ale nie mam antyhoppingu i było troszkę nerwowo ,napewno miedzy gaz by pomógł niestety nie potrafie jeszcze tego bezpiecznie wykonać.

Na seryjnych zębatkach ? Ja przy hamowaniu patrze na linie oddzielająca z wyjazdu depot ( podwójna ciągła ) wciskam hebel jak się konczy licznikowo mam ponad 255 ( tak mi się wydaje , nigdy nie przygladam sie dokladnie )przełozenia mam seryjne.

Ale przy 255 akurat w odcince jestem na 5tym i lece 2 biegi w doł tyle ze stopniowo.

Nie odrazu jak kazdy ze 2 biegi na raz, wpadasz w odcinke i placz ze nie masz antyhoppingu tylko hamujac najpierw jedna redukcja, czekam 1.5sekundy i druga i wtedy z między gazem jest miodzio.

Raz probowalem jedna redukcje i na wyjsciu patelni 4ką nie miałbym odejscia i wtedy mam ledwo 200 a nie ponad 220 przed sławiniakiem. :icon_biggrin:

a 600rr nie jest szybsza od mojej suzi wiec Zonk

Edytowane przez Bobo/

na seryjnych zębatkach jeżdziłem w zeszłyn roku na ostatniej imprezie brandtów ,dochodziłem do patelni na 4ce!!! licznikowe 247km/h a czas na serii 1.51.008

ale najbardziej pomaga krótkie przełożenie na wszystkich wolniejszych partiach tam gdzie jechałem na 2 biegu teraz jade 3-4 i jest dużo większa dynamika

S16 napisał:

na seryjnych zębatkach jeżdziłem w zeszłyn roku na ostatniej imprezie brandtów ,dochodziłem do patelni na 4ce!!! licznikowe 247km/h a czas na serii 1.51.008

ale najbardziej pomaga krótkie przełożenie na wszystkich wolniejszych partiach tam gdzie jechałem na 2 biegu teraz jade 3-4 i jest dużo większa dynamika

W zeszłym roku pod koniec sezonu robilem 1.50 teraz wrocilem do formy 1.51

Chyba jednak sprobuje z tymi zebatkami powalczyc bo uparcie wydaje mi sie ze seryjnie nawet całkiem fajnie zestrojone biegi mam. Akurat posiadam Wersje k3 Alstare i przełozenia są skrócone seryjnie w porównaniu do seryjnego gsx-Ra

Aczkolwiek te zmiany biegów są skomplikowane.

w 1000cc cały tor lecą na 3im biegu

a ja 2-3-4-3-2 itd itd dostaje czału

S16 napisał:

Wybiera się ktoś na ROOKI?? ja musze niestety odpuścić za dużo obowiązków w firmie,no i po deszczu jakoś nie czuje sie na siłach

ja jestem rooki, z pretendentów mnie wywalili

wszystko zalezy od pogody, na suchym jade, jak mokro to P@$#$% już raz jechałem w kałuzach no thanx

Edytowane przez Bobo/

Sligier

jechalem na Wetach turbinkach ( nie kratki ) stary rocznik kól bo chyba 99r ale w dobrym stanie, najlepszy czas 2.04

Ale to naprawde zadna frajda jechac po mokrym. Once in a life time ok ale nie chce mi sie tego powtarzac.

Najgorzej jak po treningu przemoczony kombi sciagasz a na wyscig zakładasz go mokry. kask mokre wszystko mokre.

Stoisz na mecie, sine usta, paruje szybka... daj spokoj leje na to :lapad:

gorzej dla ciebie bo masz gsxr cup uuuuuuuu :P i trzeba :)

Bobo startowałeś w zeszłym roku w pretendentach powiedz mi, zgłaszałeś sie wczesniej do zawodów czy załatwiłeś wszystko na miejscu?? i czy trzeba mieć książeczke zdrowia ,bo w regulaminie pisze że w rooki tak, ale nie wiem czy dotyczy to klasy PR. dzięki

w zeszłym roku startowałem tylko w pretendentach i za kazdym razem załatwiałem wszystko na last minute i było jakos ok

nie mam idea jak to w rookie

licze na to ze jakos sie da :icon_mrgreen:

atw to teraz patrze na pogode, nie wiem czy jutro jechac z rana czy na wieczór... shit shit shit

dokładnie tak ,tylko ten czas musi być uzyskany na oficjalnym treningu lub tez w biegu kwali. czy wyścigu! nie sądze żeby pzm brał pod uwage czasy uzyskane na prywatnych zawodach typu brandt

S16 napisał:

dokładnie tak ,tylko ten czas musi być uzyskany na oficjalnym treningu lub tez w biegu kwali. czy wyścigu! nie sądze żeby pzm brał pod uwage czasy uzyskane na prywatnych zawodach typu brandt

Z regulaminu wynika, że jeśli w kwalifikacjach zejdziesz poniżej 1:51 będziesz musiał wystartować w Rookie ( może się myle??? ).. Zresztą myśle że przy takich czasach co kręcisz, lepiej dla Ciebie będzie wystartować w rookie poieważ masz klasyfikacje generalną ( w pretendentach już nie) no i więcej się nauczysz...

Ja póki co z moimi czasami startuje w pretendentach ale jakbym kręcił takie czasy jak Ty, to długo bym się nie zastanawiał...

pzdr. i do zobaczenia na zawodach : :)

S16 napisał:

chyba masz racje rookie będzie odpowiedniejsze.

ale zobacze jeszcze po treningach jakie czasy będą ,bo przesiadam sie na r6 i nie wie czy będzie mi tak leżała jak rr!

nie wiadomo co lepsze, czy podium w pretendentach czy 25 miejsce w rookie, wiem jedno ze chetnie bym posmakował smak szampana igristoje z plastikowym pucharkiem :)

ja juz moto zapakowałem zaraz jade na poznan

Mam nowe malowanie

http://img262.imageshack.us/my.php?image=k...281cie53xu9.jpg

http://img80.imageshack.us/my.php?image=zdj281cie23pm5.jpg

Do zobaczenia w poznaniu :banghead: :cool: