vespucci Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Witam Lakierowałem blachy junaka, lakier został położony i teraz moje pytanie bo po wyschnięciu lakieru poprzyczepiały się do niego gdzieniegdzie takie maluteńkie pyłki, a powierzzchnia wygląda jak skórka pomarańczy - co z tym zrobić ? Wiem że spolerować ale jak i czym ? Z góry dzięki za konkretne odpoweidzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ..pytanie jakim lakierem malowales? renowacyjna, baza-bezbarwny, akryl..? tak czy owak- musisz to przejechac papierkiem wodnym 2tys 2,5tys pozniej wypolerowac na maszynie z pasta polerska lekko scierna. Goska no w koncu forum dziala :flesje: Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 no jak rany wkoncu cos sie dzieje :notworthy: ciekawe kiedy reszta sie kapnie ze dziala nasze 4um Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Tylko uważaj żeby nie przetrzeć glazury, bo wtedy czeka cię ponowne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Papier wodny, duża ilość wody z mydłem a później pasta polerska o małej ziernistości.. Najlepiej jedną ręką trzeć a drugą sprawdać czy już jest ok.. Nic trudnego o ile powierzchnia lakieru jest wystarczająco gruba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 To że coś się przyczepiło to można zrozumieć ale efekt cytryny czy też pomarańczy to kwestia malowania. Sztuka polega na tym żeby kłaść lakier bez cytryny :biggrin: Jeżeli w miare grubo dałeś tego lakieru to polerowanie papierem wodnym 1500 / 2000. Potem pasta polerska, gąbka polerska na wiertarke i polerujesz cały czas przecierając wodą do uzyskania właściwego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi