thefex Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 hiwidzialem na angielskim ebay`u kolo tylne do KLR 250, po malych modyfikacjach. standardowo kolo ma wymiary 4,60 x 17"natomiast kolo z ebay mialo zapleciona felge 18"zwieksza to wybor opon crossowych, bo na 17" to tylko mitas C02 albo michelin t63... powiedzmy ze felge juz bym sobie zalatwil (pewnie od XT 350 o ile zgadza sie liczba szprych), to skad wziac odpowiednie szprychy? z robocizna juz bym sobie poradzil w zaprzyjaznionym warsztacie Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrówa Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Siemka,Ta firma dorabia szprychy http://www.bartnik.bigduo.pl/ . Są naprawde OK. Miałem je założone w swojej Pegaso, w której zmieniałem przednią felgę z 19 na 17 cali. Wykminiłem, że jedna nowa szprycha musi być krótsza od starej o 1cal (2 stare szprychy zestawione razem dawały u mnie średnicę felgi - 19cali) i takie właśnie zamówiłem i wszystko grało. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 a jak cenowo? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrówa Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 a jak cenowo? O ile dobrze pamiętam (było to ok 3 sezony temu) za szprychy dałem 60zł razem z przesyłką a za zaplecienie i wyważenie koła 30zł (w rowerowym ;) ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 dzieki :bigrazz: moze kiedys sie skusze na taki zabieg, bo dzieki niemu zwiekszy mi se gama opon do mojego moto Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 nie chce zakladac nowego tematu. Mam amle bicie w przednim kole. Czy kolo szprychowe aluminowe motocyklowe centruje sie tak samo jak w rowerze?? czy trzeba to najpierw mlotkiem imadlem itp.?? i moze ktos wie w ktora strone sie odkreca a w ktora podkreca szprychy? bo jak zaczne eksperymentowac to jeszce bardziej je pogne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi