Kunin Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Siema mam problem z moja Hondą kurde jest iskra wszystko jest a nie che zapalić :| troszke chwyta i gaśnie i sie nie zalewa :| , już nie wiem co mam robić ;/ , co to może być ? czy to wina świecy ? czy może tego ze miałem zbyt dużą mieszankę ? Pliss pomoórzcie :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Jest bardzo wiele mozliwosci dlaczebo moto nie chce zapalic podstawa to zapłon i mieszanka jesli ktoregos nie ma motor nie zapali. Sprawdz czy odpali na innej swiecy jesli nie to poprobj z ustawieniem gaznika lub w ostatecznosci dozownika. Pozdrawiam Edytowane 27 Marca 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Siema mam problem z moja Hondą kurde jest iskra wszystko jest a nie che zapalić :| troszke chwyta i gaśnie i sie nie zalewa :| , już nie wiem co mam robić ;/ , co to może być ? czy to wina świecy ? czy może tego ze miałem zbyt dużą mieszankę ? Pliss pomoórzcie :D zmień i załóż inną świece zapłonową,sprawdz jaka iskra oraz zobacz jaki jest poziom oraz dysze w gażniku bowiem paliwo nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 kupiłem w niedziele nową bo miałem podobny problem i odpalila mi pojezdizłem i wczoraj już niechcialą odpalić tzn: odpaliła ale na chwile , (miałem troszke paliwo z olejem w baku + jeszcze olej z dozownika może to przez to?) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) Zajrzyj tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=62571.Może wydaje się to głupie, ale tak samo zniszczyłem kilkanaście świec w Ogarze i Charcie, a jak kupiłem nową do NS-1, od razu przejechałem jakieś 10 km za jednym zamachem, bez gaszenia. I jest już lajcik. Edytowane 28 Marca 2007 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 a wies zze to bardoz możliwe bo gdy w niedziele kupiłem nową świece to honda mi odpoaliłą i pochodizłą może minute na ssaniu i ją zgasiłem i doipieroi po kilkudziestu minutach pojechałem w plener ;p , to moze być przyczyną ;| sprawdze too , a może uciupał mi sie klin na wale?? ( oby nie :buttrock: ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 a wies zze to bardoz możliwe bo gdy w niedziele kupiłem nową świece to honda mi odpoaliłą i pochodizłą może minute na ssaniu i ją zgasiłem i doipieroi po kilkudziestu minutach pojechałem w plener ;p , to moze być przyczyną ;| sprawdze too , a może uciupał mi sie klin na wale?? ( oby nie :) ) . To jest raczej nie możliwe bo jeśli ścioł by ci się klin wtedy nie byłoby praktcznie szans na odpalenie i nowa świece nic by ci nie dala a poza tym jeszcze nigdy nie slyszalem zeny w tym poto ścioł się klin.Możliwe że wina jest to ze nie przegrzales nowej swiecy co zawsze nalezy zrobic. teraz musisz kupic kolejna i ja przegrzac tak jak nalezy i moze bedzie git. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 kupie nową świece :) moze nawet jeszcze dzisiaaj a jak nie to na 100 % jutro :) a co powiecie o takiej świecy co ma dwie lub trzy te prądnice czy jak to się tam nazywa kolega w simsonie ma z dwiema firmy Bosch i śmiga mu . co o tym myślicie? PZDR :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 kupie nową świece :icon_mrgreen: moze nawet jeszcze dzisiaaj a jak nie to na 100 % jutro :icon_mrgreen: a co powiecie o takiej świecy co ma dwie lub trzy te prądnice czy jak to się tam nazywa kolega w simsonie ma z dwiema firmy Bosch i śmiga mu . co o tym myślicie? PZDR :) Chyba chodzi ci o elektrody??? Ja jeżdziłem na swiecy z dwiema elektrodami i z jedna n swiecy z dwoma elektrodami moto chodzilo gorzej mysle ze spowodowane to bylo tym ze nie bylo jednej pozadnej iskry ttylko dwie slabe co utrudnialo zaplon mieszanki w cylindrze. a wiec nir polecam takich kombinacji najlepiej kupic taka jaka zaleca producent. Mam pytanie jak ten kolega zamontowal ta swiece w simsonie bo sa takie tylko z dlugim gwintem czyzby podkladal pod nia podkladki??? :) :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 co do kolegi to nie ma pojęci , on już jak kupił simka to miał tą świece tam wsadzona taką , a co do mojego problemu to sie ZAKOŃCZYŁ :lalag: jendak to była ta "nie dogrzana świeca' kupiłem nowa i pryk odpaliłą od kopa :icon_rolleyes: tlyko teraz musze wyregulować ten mój gaźnik ohh ;p meczące to ;p , i jeszcze dozownik bo co ś mi za bardzo kopci ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi