SeibR Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam, jest taka teoria że jak się kupi nową świece to po załorzeniu jej jest takjakby docieranie świecy, należy nową świece mocno rozgrzac i przejechac naniej około 15km... czy jak ktoś tego niezrobił bo niewiedział że tak trzeba zrobic to może świeca niewłaściwie dawac iskre czy coś... i wogule dlaczego trzeba rozgrzewac każdą nową świece... prosze o odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Ze strony Larssona- "W związku z przypadkami występowania awarii świec zapłonowych informujemy, że po wkręceniu nowej świecy do silnika należy uruchomić silnik i pozostawić go uruchomionym do momentu uzyskania przez niego temperatury eksploatacyjnej. Powoduje to tzw. wygrzanie świecy. Jest to szczególnie ważne podczas pierwszego uruchomienia. Pod żadnym pozorem prosimy nie wyłączać silnika po krótkotrwałej pracy. Ponowne uruchomienie silnika często pokazuje, że świeca nie działa. Dzieje się tak, ponieważ silnik pracujący na ssaniu ma bardzo bogatą mieszankę, podczas spalania której powstaje sadza, która osadzając się na świecy tworzy powłokę bogatą w węgiel, który przewodzi iskrę. Stosowanie się do powyższych zasad zaowocuje długim czasem eksploatacji, a co za tym idzie, zadowoleniem z jakości świec DENSO i NGK." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Święte słowa... U mnie masa świec poszła sie pieprzyc z niewiedzy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 ja też niewiedziałem że jak się załorzy świece nową to trzeba zagrzac ją... ale moja świecia NGK BR8ECS ma teraz dobrą iskre, niema przebicia, dobrze motor pali... więc jest dobra świeca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Swieca jest dobra jak daje porzadna iskre i moto pali porzadnie i wchodzi na obroty :crossy: Jesli swojej nie wygrzales i dziala => pewnie juz sie nie zepsuje :lalag: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 aha no ok, co do wygrzania to niepamiętam ale raczej wygrzałem choc niewiedziałem że tak trzeba... p00zdroo :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi