CiasnyBaniak Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam.Mam problem z rezerwą paliwa w virago 535. Jest ona sterowania elektrycznie przełącznikiem - obok manetki gazu.Niestety przełączanie nie daje żadnych rezultatów. Wiec musze uwazać na stan paliwa. Jaka jest zasada działała takiego rozwiązanie elektrycznego ( nie spotkałem sie z czymś takim wcześniej) Co moge ewentualnie sam rozebrać i sprawdzić /naprawić/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 wiesz ja tego w ogole nie uzywamzawsze naleje do pelna, licznik na 0i przejezdzam kolo 200 km to znak, ze musze zatankowacwlewam wtedy od9 do 11 litrow benzyny a na rezerwie przyznam jeszcze nie jezdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 To czeka każdego posiadacza Virago prędej czy później ale czeka. Z reguły sa dwa powody że nie działa. 1. zardzewiały elektromagnes 2.rurka paliwowa w środku dolnego zbiornika. Zacznij od sprawdzenia czy do elektromagnesu dochodzi prąd. Z lewej strony jest kostka połączeniowa instalacji z elektromagnesem. Jeśli przełączysz ne RES to po podłączeniu tam lampki powinna się zaświecić. Będziesz wiedział że elektryka jest OK (musi być włączona stacyjka tak jak do jazdy).Żeby dostać się do elektromagnesu trzeba wyjąć dolny zbiornik z ramy. A zeby go wyjąć trzeba rozebrać pół motocykla. Jeśli zdecydujesz się samodzielnie dokonać naprawy (co polecam) to po sprawdzeniu elektryki daj znać to dopowiem więcej. Nie zwracaj uwagi na zdania że już było (a było) tylko ciągnij temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Dzieki za informacje- teraz mam jasność.Mysle ze sobie poradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 A mnie cały czas nie daje spokoju ten przełącznik.Mój brat ma Virażke 1100 i tak jak pisze Andy ,nie ma w dolnym zbiorniku żadnych innych przewodów ,elektromagnesów nic.Jedna rurka do pompki i wsio.Pytałem kiedyś juz pare razy ,po co jest ten przełącznik .Dla mnie to dalej zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 A mnie cały czas nie daje spokoju ten przełącznik.Mój brat ma Virażke 1100 i tak jak pisze Andy ,nie ma w dolnym zbiorniku żadnych innych przewodów ,elektromagnesów nic.Jedna rurka do pompki i wsio.Pytałem kiedyś juz pare razy ,po co jest ten przełącznik .Dla mnie to dalej zagadka.W tym roku rozbierałem swoją do malowania i wszystkio zobaczyłem. Otóż w 1100 w górnym baku jest czujnik poziomu paliwa (po ściągnięciu baku doskonale widoczny). Wystarczy, że poziom paliwa spadnie poniżej określonego minimum i wtedy pompa paliwa przestaje pracować. Wtedy wystarczy przełączyć na pozycję RES i.... pompa znów działa, a my jedziemy dalej i szukamy stacji :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Krasnal ,wreszcie zakumałem o co chodzi .Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwaPe Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 W tym roku rozbierałem swoją do malowania i wszystkio zobaczyłem. Zboczę trochę z tematu i ... Jeśli mogę zapytać, to czemu zmieniałeś lakier ? Nie widziałem Twojego motoru na żywo, ale sądząc ze zdjęć to wyglądał jak nowy, czyżby znudziło Ci sie oryginalne malowanie?Ja w tym roku malowałem ramę (starość nie radość) i w zasadzie to blachy też powinienem, ale kaski brakło. A tak na marginesie ile kosztowało lakierowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi