xedos1 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Witam, czy ktoś z was używa deflektorów? Daje to coś w ogóle?W wolnej chwili mam zamiar zrobić projekt z bratem, mają wyglądać tak: FOTO 1FOTO 2FOTO 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 kolega w lc mial takie zamontowane i wedlug niego, to tylko walory estetyczne mialo. Te Twoje bardzo ladnie wygladaja, mi sie zawsze takie cos podobalo, bywaja tez z materialow takich jak szyby sie robi Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirex Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Daje i to dużo,mam to sprawdzone dawno temu na Iżu.Sam planuję nabyć ćoś takiego ,ale znalazłem to tylko w katalogu YAMAHY .Mam szybę z MGG ważny jest sposób mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Kiedys do ruskich sprzetów byly takie fajne, wielkie oslony na nogi. Sam mialem w Kasce i Emce :icon_mrgreen: Moze takie cos zdobyc, pochromowac i zaadaptowac mocowania do Draga ?Moze byscie, w Polsce, rozejrzeli sie za takimi nakladkami od ruskich sprzetów i sprawdzili co sie da zrobic.Jesli daloby rade, sam bym sobie zamocował Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 W szybie z Five Stars na mocowaniach są gotowe otwory do mocowania takich osło, także z montażem nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Moze byscie, w Polsce, rozejrzeli sie za takimi nakladkami od ruskich sprzetów i sprawdzili co sie da zrobic.majkelpl, z zaadoptowaniem mocowań nie powinno być większych komplikacji, ale...Niewątpliwie zrobiłbyś furore na wystawie sprzętów tuningowanych :icon_exclaim: To tak jak by angielskiego lorda w parlamencie ubrać w kufajkę, żeby mu ciepło było. No niby praktyczne, ale... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 TOTALNA PORAŻKAŁadnie wygląda i owszem. Zamontowałem i okazało się, że Yamaha w ogóle nie badała chyba aerodynamiki tego ustrojstwa.Jadę w mżawce za TIR-em i jak cholera wali mi w oczy piachem. Mam kontaktówki, więc odczuwam lekki dyskomfort :bigrazz: . Zwiększam odległość, a ten sk... ciągle wali w oczy piachem. Ki diabeł? Wcześniej tak nie było...?1Moto nowe, opony dziewicze, szyba jak się patrzy, a on mi zap... w oczy piachem. Zjechałem na stację, zatankowałem, jadę dalej. A tu znowu to samo. Wymiękłem, pojechałem do garażu. Na drugi dzień, gdy maszynka wyschła, patrzę, a tu wyschnięte ślady zawirowania na zbiorniku syfu z drogi. I co widzę, śliczne deflektorki niejako "zasysają" syf spod kół (moich czy innych?) w górę, na moją śliczną buźkę :icon_arrow: Poprzednio jeździłem na DS 650 bez deflektorów i było cacy. Obecnie, na 1100 są deflektory i nie daje się jeżdzić po mokrym. OK, to na pewno kwestia indywidualnego ustawienia sylwetki i jej wpływu na ciąg powietrza (jak główkę wyciągnę a'la "zdziwiony struś" jest lepiej), ale nawet potencjalna (a w moim przypadku przecież faktyczna) możliwość, takiego zawirowania, to kompletna klapa i porażka producenta. Zresztą deflektory sa faktycznie nie dopasowane do reszty, gdyż w przypadku gdybyś miał życzenie mieć dodatkowo firmowe duże gmole do DS 1100, to musisz wybierać: albo niepełny skręt kół, albo przy pełnym skręcie opieranie się deflektorów bezpośrednio o gmole :icon_arrow: No cóż, gdybym nie dogadał się co do sprzedaży moto, to bym ci sprezentował ten cud aerodynamiki (i tak miałem je wymontować i używać w charakterze łopatek przy sadzeniu kwiatków :icon_arrow: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM 66-VN 2000 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 TOTALNA PORAŻKAŁadnie wygląda i owszem. Zamontowałem i okazało się, że Yamaha w ogóle nie badała chyba aerodynamiki tego ustrojstwa.Jadę w mżawce za TIR-em i jak cholera wali mi w oczy piachem. Mam kontaktówki, więc odczuwam lekki dyskomfort :flesje: . Zwiększam odległość, a ten sk... ciągle wali w oczy piachem. Ki diabeł? Wcześniej tak nie było...?1Moto nowe, opony dziewicze, szyba jak się patrzy, a on mi zap... w oczy piachem. Zjechałem na stację, zatankowałem, jadę dalej. A tu znowu to samo. Wymiękłem, pojechałem do garażu. Na drugi dzień, gdy maszynka wyschła, patrzę, a tu wyschnięte ślady zawirowania na zbiorniku syfu z drogi. I co widzę, śliczne deflektorki niejako "zasysają" syf spod kół (moich czy innych?) w górę, na moją śliczną buźkę ;) Poprzednio jeździłem na DS 650 bez deflektorów i było cacy. Siemka-miałem takie cacko w Wildku-Silverado, fabryczne deflektory wraz z szybą. Fajny gadżet, fajny wygląd. W moim przypadku nie mogę dać jednoznacznej odpowiedzi czy coś zasysało, chlapało... Nie wiem, może nie zwróciłem na to uwagi, może Wildek inaczej "kładzie" powietrze, nie jeździłem ekstremalnie... :buttrock: Warto rozważyć to co pisze "johny"...nigdy nic nie wiadomo... :) Estetyka super dla lubiących gadżety, chromy itp. Tu efekt będzie super! Obecnie mam deflektory w VN 2000 - :buttrock: wygląda dobrze, nie ma problemu ze skrętem mimo dużych gmoli... W sumie do choppera-cruisera zaczepisz wiadro-byle chromowane- to też będzie pasować... :banghead: Cytuj ADAM - BMW 1300 GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xedos1 Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Johny, możesz zrobić dokładne fotki swoich deflektorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 majkelpl, z zaadoptowaniem mocowań nie powinno być większych komplikacji, ale...Niewątpliwie zrobiłbyś furore na wystawie sprzętów tuningowanych :icon_mrgreen: To tak jak by angielskiego lorda w parlamencie ubrać w kufajkę, żeby mu ciepło było. No niby praktyczne, ale... ;) No nie jestem tego pewien, bo jak widzialem te oryginalne na fotkach to przeciez to NIC NIE DAJE !!!!A te od ruskich to wystarczy elegancko pochromowac, dopasowac mocowania i zalozyc.Duze, owalne i wtedy beda spelnialy swoje zadanie :icon_razz: I przeczytaj wypowiedzi powyzej. :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Majkel, duże mogą ładnie wyglądać, ale to kolejna ściana na przodzie - dodatkowy opór, większe spalanie, gorsze osiągi :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ojcze, przeciez tu nie o osiagi i predkosc maxymalna chodzi :clap: :biggrin: To ma byc design odpowiedni i efekt.Zreszta ja wolalbym miec czyste i suche spodnie i buty a wolniej jechac. :) :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ja coś się chyba do cruisera nie nadaję, bo cały czas myślę o prędkości i każdy km/h mniej to dla mnie :crossy: :biggrin: bo ja lubię zapier***niczać :) takie skrzywienie, zbyt często żyję na czas. Ale fakt - suche spodnie, mniejszy przeciąg na kolanach, dostojny wygląd przodu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A te od ruskich to wystarczy elegancko pochromowac, dopasowac mocowania i zalozyc.Duze, owalne i wtedy beda spelnialy swoje zadanie :) Tyle że te musiał byś przymocować w okolicach gmoli, bo na widelcu za foka by robiły :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Johny, możesz zrobić dokładne fotki swoich deflektorów? Proszę bardzo http://www.hubertus1.fotosik.pl/(i żeby na starość człowiek musiał się jeszcze nauczyć zdjątka wlejać... :P ) Edytowane 24 Marca 2007 przez johny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi