thefex Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 chodzilo mi o to, jaki material uzyty do dorobienia tej czesci bedzie najlepszy i dlaczego akurat ten, a nie inny.. jeszcze sie nie dorwalem do zadnej ksiazki z metaloznawstwa, wiec bazuje tylko na tym co od kogos uslyszalem.. a wiadomo ze taka wiedza nie zawsze sie sprawdza Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Najpierw piszesz, że moje teksty Ciebie denerwują itp, a teraz sam niewiesz dlaczego tak napisałem. Ten popychacz ma być ze stali lepszej jakości niż jakiś zwykły gwóźdz. Jak kolega wyzej napisał, może i ze stali 45 czy podobnej. Ma być to element również obrabiany cieplne. Pomyśl na jaki rodzaj naprężeń jest narażony taki zwykły kawałek metalu, wtedy zobaczysz, że jakis zwykły cieć przy tokarce nie zrobi takiego czegoś za 2-4 piwa. Dorwij sie jednak do książek o metaloznawstwie, będziesz miał potwierdzona wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 radzilbym kupić orginalny popychacz,i wcale dorobienie dobrego popychacza nie jest takie proste.Musi on mieć twardość na czołach do 50HRC a rdzeń miękki.jak będzie utwardzony całkowicie to przy którymś z włączeń sprzęgła po prostu popęka.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Słowem jakby kosztował powiedzmy 200zł to można pomysleć o dorabianiu ale za 50zł? Chyba nie warto. Słowem jakby kosztował powiedzmy 200zł to można pomysleć o dorabianiu ale za 50zł? Chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi