OlsenMZ Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam. Moja koleżanka ma problem z Yamahą Virago 125. Silnik nie chce odpalić z rozrusznika. Jeśli się ją pchnie dośc szybko to odpali. Podobno jak juz odpali i ma zbyt małe obroty to gasnie. Coś mi się wydaje że coś jest z elektryką i na małych obrotach zanika iskra. Nie wiem bo mam tylko MZ 251 i z 4T nie miałem doczynienia, dlatego chciałem się zapytać. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Też tak miałem po zakupie Virażki...Wymieniłem aku i chodziła jak ta lala :) Prawdopodobnie akumulator jest padnięty :) Słychać chociaż, że kręci rozrusznik?Akumulator wydaje taki charakterystyczne dźwięk - bzzz, bzzz? :icon_evil: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlsenMZ Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Próbowałem ją odpalić z mojego akumulatora, przy włączonym silniku. Efekt był taki sam. Co prawda kręcąc rozrusznikiem, kontrolki przygasały, ale chyba ode mnie powinna załapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 hmm a mi sie wydaje że dysza do wolnych obrotów czy jak sie to tam zwie jest zatkana. Ja bym do gaźnika luknoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Niekoniecznie powinna. Twój akumulator też może być za słaby, naładuj go porządnie i sprwadź :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlsenMZ Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Hmm. W sumie ja MZ była zapalona więc aku miało dodatkowo ładowanie. Ale sprawdze jeszcze raz. Zobaczymy czy po naładowaniu porządnie AKU moto zapali. Jak zacznie chodzić to dam znać. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi