Skocz do zawartości

podnóżki

bimoto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam Suke GS500E

podnórzki wygladaja na wyekspolatowane tzn kierowcy jeszcze ujdzie ale pasazera jest jeden wywiniety az i sie nie trzyma,

problem w tym ze podnóżki które są montowane w gs maja matak konstrukcje ze jak sie je rozklada to guma jest sciskana przez blache i to uniemozliwia samoczynne rozłozenie sie podnóżka , konstrukcja rodem z podnóżków mz, jaw, rometów itp problem w tym ze takich podnózków do japonca nie moge dostac przynamniej w normalnej cenie para za 50-60zl .

szukalem w agmocie http://www.agmot.pl/foto/22993.jpg i chcialem takie cos wlasnie zainstalowac ale z tego co przemyslalem to albo beda mi ciagle opadac albo sie nie rozłoża bo metal nie zasprezynuje mi jak guma;/

moze ktos mi zrobic lub pokazac zdjecia/wytlumaczyc jak jest zbudowany mechanizm podnóżka w nowych motocyklach gdzie nie ma gumy itp a podnóżek jest cały alu??

W ostatecznosci moge umocowac podnóżek na stałe umocowany tylko czy to nie bedzie kiczowato wygladac?

:) zbędne obawy: mam takie w xj-cie i nie opadają. możesz kupować spokojnie

inna kwestia, że brak gumy mimo wszystko obniża komfort jazdy: więcej drgań jest przenoszonych na buty i w konsekwencji nogi

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

nie wiem, jak kolorki. ja mam w kolorze "naturalnym" :)

jsz

ps. fotki jak nie zapomnę zrobię jutro

Edytowane przez jeszua
„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Poprzedni właściciel w moim GS -ie zastosował taki patent z podnóżkami - pomiędzy podnóżek a jego uchwyt wstawiona jest na wcisk podkładka z twardej gumy wyglądająca jak ta z grzybka zaworu wodociągowego. Ponieważ guma naciska , podnóżek sam sie nie rozkłada po złożeniu , nic nie drga i jest ok. Tak samo zamiast tych oryginalnych przetyczek z zawleczka wstawione mam śruby ocynkowane z nakrętkami samokontrujacymi.