bimoto Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witammam Suke GS500E podnórzki wygladaja na wyekspolatowane tzn kierowcy jeszcze ujdzie ale pasazera jest jeden wywiniety az i sie nie trzyma, problem w tym ze podnóżki które są montowane w gs maja matak konstrukcje ze jak sie je rozklada to guma jest sciskana przez blache i to uniemozliwia samoczynne rozłozenie sie podnóżka , konstrukcja rodem z podnóżków mz, jaw, rometów itp problem w tym ze takich podnózków do japonca nie moge dostac przynamniej w normalnej cenie para za 50-60zl .szukalem w agmocie http://www.agmot.pl/foto/22993.jpg i chcialem takie cos wlasnie zainstalowac ale z tego co przemyslalem to albo beda mi ciagle opadac albo sie nie rozłoża bo metal nie zasprezynuje mi jak guma;/moze ktos mi zrobic lub pokazac zdjecia/wytlumaczyc jak jest zbudowany mechanizm podnóżka w nowych motocyklach gdzie nie ma gumy itp a podnóżek jest cały alu??W ostatecznosci moge umocowac podnóżek na stałe umocowany tylko czy to nie bedzie kiczowato wygladac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 :) zbędne obawy: mam takie w xj-cie i nie opadają. możesz kupować spokojnieinna kwestia, że brak gumy mimo wszystko obniża komfort jazdy: więcej drgań jest przenoszonych na buty i w konsekwencji nogijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimoto Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 a to aluminium co jest na podnóżkach sie nie wyciera? bo troche mnie to martwi. jesli mozesz to zrob kilka blizszych fotek zlozonego i rozlozonego mechanizmu , z góry dzieki , [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) nie wiem, jak kolorki. ja mam w kolorze "naturalnym" :)jszps. fotki jak nie zapomnę zrobię jutro Edytowane 23 Marca 2007 przez jeszua Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimoto Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 nie chodzilo mi o scieranie sie od nóg:) tylko miejsca styku podnóżka z mechanizmem rozkladania:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Poprzedni właściciel w moim GS -ie zastosował taki patent z podnóżkami - pomiędzy podnóżek a jego uchwyt wstawiona jest na wcisk podkładka z twardej gumy wyglądająca jak ta z grzybka zaworu wodociągowego. Ponieważ guma naciska , podnóżek sam sie nie rozkłada po złożeniu , nic nie drga i jest ok. Tak samo zamiast tych oryginalnych przetyczek z zawleczka wstawione mam śruby ocynkowane z nakrętkami samokontrujacymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi