rysiu8 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Pytanie a propo tych pierdo..... dziurek az czterech,czyżby fabryka?? :buttrock: Czy polska mentalnosc skoro niedziałamozna zrobic pare dziurek i bedzie prawie jak działajacy :biggrin: http://www.megaupload.com/?d=F2ZT8A7W http://www.bikepics.com/pictures/830469/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Witam, Nie jestem pewny na 100%, ale ten tym tak ma. Kolega kiedyś zmieniał termostat w GSX 750 R i też miał dziurki. Żeby sie upewnić możesz podjechać do jakiegoś sklepu i poprosić o taki termostat, obejrzyj go i będziesz wiedział czy tak powinno być. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu8 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Własnie kupiłem nowy termostat który tych dziurek nieposiada.Dziwne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 widac ze to orginalne dziurki , nie zapominaj ze termostat nigdy nie jest zamkniety calkowice , pewnie na zimnym silniku ciecz przeplywala przez te dziurki. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ja u siebie tez mam dziurki w termostacie, oryginalnym. chyba chodzi o to żeby w układzie nie powstało zbyt duże ciśnienie.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ja u siebie tez mam dziurki w termostacie, oryginalnym. chyba chodzi o to żeby w układzie nie powstało zbyt duże ciśnienie.pzdr. Wcale nie chodzi tu o ciśnienie. Dziurki maja za zadanie umożliwić niewielki przepływ wody/płynu w układzie chłodzenia a tym samym wyrównania temperatury w okolicach termostatu. Bez otworków cyrkulacja nie była by możliwa i mimo przegrzewającego sie silnika w okolicy termostatu temperatura była by niska. Tym samym termostat by sie nie otworzył. Ilość i wielkość otworów w termostacie zależna jest od rodzaju układu chłodzenia. Jeśli układ posiada tzw. mały obieg to otworek jest jeden , małej średnicy. Jeśli w układzie jest tylko obieg po przez chłodnice bezpośrednio to otworków może być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu8 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zaje....... super,to znaczy ze termostat który teraz załorzyłem z jedna dziurka u góry jest zły.Zakupu dokonałem w autoryzowanym serwisie Suzuki,chyba termosa od innej maszyny mi nie wcisneli?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 nie koniecznie , moze z biegiem lat zmienili budowe termostatu do twojego moto. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu8 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Całe szczescie,dzieki ze mnie uspokajsz:DTermostat musiałem wymienic gdyż trzymał wysoka temp w korku właczał sie wentylator i zbijal mi temp z 112 do 109 wiecej niedawał rady.Temp na dworze plus 15.Po wymianie,wentylator sie włacza prz 108 i zbija temp do 95.Narazie testowałem w garażu,pogoda do bani,ale jak tylko sie przejade zdam relacje :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi