PITER II Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Mam pytanko, mianowicie mam w motorku stelaż Givi na 3 kuferki i chciałem zakupić 3 kufry Moto Detail. Lecz zastanawiam sie czy to będzie pasowało bez problemu. W informacji telefonicznej dowiedziałem się że na stelaż Givi moge założyc takowe kuferki ale tylko na stałe, a żeby je odpinać musze dokupić adaptery i wtedy będe mógł odpinać na (jakąś) szybkozłączke. Jeżeli ktoś ma tak zamontowane to prosiłbym bardzo o opinie. Bo wydać troche mniej kasy na tańsze kufry to nie sztuka ale czy warto?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 givi stosuje 2 systemy: monokey i monolock. fotki obu możesz sobie wygooglać. jeśli masz ten sam system kufra i na stelażu - nie ma problemu z mocowaniem, zdejmowaniem, itd. o ile się nie mylę, moto-detail stosuje system monokey i nie ma problemu ze standardowymi stelażami rurkowymi, które przeważnie też mają owe "grzybki". płyta jest potrzebna tylko jeśli system jest inny albo na stelażu nie ma w ogóle zaczepówjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 W motoakcesoriach do kufrów MotoDetail 42L dodają płytę montażową ,którą przymocujesz do wszystkiego i wtedy masz kufer odpinany.A do kufrów 45L juz tej płyty nie ma.Wszystko trzeba oglądać przed zakupem.Podzwoń popytaj.:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Jesli masz system givi stelaż - MONOKEY to kufry M-D będa pasować i będzie można je oczywiscie zdejmowac i zakladac ile i kiedy sie chce - wiem bo takie kufry i stelaz mam i wszystko gra. pozdroharyb :icon_eek: Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITER II Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Dzięki bardzo za podpowiedzi. Kuferki już zamowiłem i teraz oczekiwania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi