bar27 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Witam!!od niedawna jestem posiadaczem zzr1100 w którym jast taki problem, że kontrolka rezerwy czały czas świeci (tz miga) niezależnie od tego czy bak jest pełny czy nie.Z tego co mi wiadomo poprzedni własciciel oddał sprzęt do naprawy po tym jak uszkodzeniu uległa wiązka elektryczna i prawdopodobnie źle podłaczyli kable do przekażnika rezerwy paliwa .Sprawdzałem już czy czyjnik w baku jest ok i dziala prawidłowo .Nie mogę dojść jak właściwie maja być te kable połączone ponieważ osoba ,która naprawiała poprzednią usterkę dała wszystkie kable koloru czarnego i nie można porównać ich z serwisówką.Czy może ktoś z was da mi jakąś podpowiedź jak się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Hmm ja u siebie nie mam kontrolki rezerwy, ale postaram się coś podpowiedzieć. Pierwsza sprawa, ile z czujnika wychodzi przewodów? Czujnik poziomu paliwa to potencjometr - rezystancja zależna od poziomu paliwa - i najprawdopodobniej to będą dwa przewody. Jeśli masz możliwość, to wymontuj czujnik, podłącz dwa przewody do omomierza i ruszając pływakiem obserwuj wskazanie miernika - powinno się zmieniać w pewnym zakresie. Kontrolka rezerwy natomiast to przełącznik w uproszczeniu - Czyli albo przewodzi, albo nie...wiec sprawdź czy jakiś przewód jest zwierany do masy w skrajnym położeniu pływaka albo na obwodzie przewód-przewód(zamiast przewód-masa)...i ten właśnie powinien iść do kontrolki rezerwy :D Może zamotałem trochę..w razie problemów wal na gg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 dzięki wielkie jutro mam wolną sobote i będę z tym walczył!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi