YAGO Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 http://img207.imageshack.us/my.php?image=puszkahh9.jpg wiec tak problem polega na tym ze to co jest zaznaczone na zielono jest dziurawe , rurka ta prowadzi az na sam dol motocykla tam gdzie wszystkie odpowietrzenia, ewidentnie silnik zasysa tamtedy lewe powietrze-jest troche syfu w puszce, podejzewam tez ze to jest tez powod parskania w wydech(?) czy ktos z was moze mi powiedziec do czego sluzy ta rurka i czy moge ja poprosru zaslepic/zlikwidowac? permanetnie badz do czasu az kupie ten kawalek gumki i go wymienie... jedyne co mi przyszo do glowy to to ze to jakies odwodnienie... :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No tak i zadna dziura tam nie ma znaczenia dla pracy silnika.Rozumiem ze puszka jest jakims rodzajem separatpra dla odpowietrznika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 dzieki Adam za odp. ale nie bardzo rozumiem :) ta dziura ma takie znaczenie ze silnik z pominienciem filtra powietrza zasysa sobie przez rurke ktora zwisa u dolu motocykla Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 A gdzie dokladnie jest ta puszka ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 mysle ze to zdjecie wyjasni wszelkie watpliwosci http://img57.imageshack.us/img57/2240/47744777ti1.jpg Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Jezeli puszka jest w pojemniku filtra powietrza to zalep te dziure i tyle uzywajac kawalka np grubszej gumowej rekawiczki.Powinno sie trzymac, bo podcisnienie nie jest strasznie wysokie.Nie jestem pewien, czy jej zaslepienie / likwidacja nie odbije sie na pracy gaznika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Pęknięcie tej rurki nie ma żadnego znaczenia dla pracy silnika. Jest to odprowadzenie wody z puszki filtra powietrza dostającej się przez wlot. Ta rurka jest po brudnej stronie filtra powietrza, więc powietrze które się przez nią dostanie i tek jest czyszczone przez filtr nim trafi do gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Tak i mnie sie zdawalo, ale nie znam moto wiec uznalem ze bezpieczniej naprawic ( troche kleju i gumy ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 no to fajnie, doraznie zaslepie a jak kupie gumke to sie wymieni:) dzieki! Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi