SławekS Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Pompka,ja wcale nie twierdzę, że HD są do d..., wprost przeciwnie również mnie fascynują (ale Road Star bardziej - haha), wcale nie traktuję naszych dywagacji jako kłótni wprost przeciwnie - ciekawe badania ;-) i porównania. Co do 1700 to dokładnie liczbę KM szacuje się na 74-75 - moc i obroty zwiększono w stosunku do 1600 o 15% pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Biję się w piersi, moja niewiedza jest karygodna (z tymi kasatorami)Wybaczcie tę profanację nie sprawdziłem tego i teraz muszę odpokutować A na okrasę doadam że nie ma dla mnie znaczenia przyspeiszenie i moc, tylko to jak "ja" sie czuje na motocyklu Natomiast żeby podsycić żar naszej dyskusji podrzucę wam wyniki z hamowni silnika 1602 Biegi / prędkość przy odcięciu1 / 59,12 / 91,33 / 124,24 / 159,05 / 192,1 A oto wyniki przy module zapłonu Dyna 3000 5500rpm1 / 67,22 / 103,83 / 141,24 / 180,15 / 218,3 Porównanie (Papierowe)Wild Star / Fat Boy (oba rocznik 2002)Pojemność 1602 / 1449Moment obrotowy 134 / 106Kompresja8,3:1 / 8,8:1Tłok x skok95x113 / 95,3x101,6 Przedni hebel2 tarcze 298 / 1 tarcza 292 Pozdrowienia KrzysiekMagistrala 1,6 Edytowane 20 Listopada 2007 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamir Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) A ja myślałem że chodzi o nabijanie kilometrów i czerpanie przyjemności z samej jazdy. Porównywanie świąt wielkanocnych i bożonarodzeniowych sami wiecie co wnosi, po co podgrzewać atmosferę. Każdy z nas i tak swoje wie. Tak wg mnie to z moto jak z dziewczyną, popatrzysz i już wiesz chcesz się z nią przespać czy nie :buttrock: Edytowane 20 Listopada 2007 przez hamir56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 A ja myślałem że chodzi o nabijanie kilometrów i czerpanie przyjemności z samej jazdy. Porównywanie świąt wielkanocnych i bożonarodzeniowych sami wiecie co wnosi, po co podgrzewać atmosferę. Każdy z nas i tak swoje wie. Tak wg mnie to z moto jak z dziewczyną, popatrzysz i już wiesz chcesz się z nią przespać czy nie :buttrock: AMEN! To wszystko z nudów Wysoki Sądzie PozdroKMagistrala 1.6 P.S.Dawaj! Pompka! Dawaj! :buttrock: Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 A ja myślałem że chodzi o nabijanie kilometrów i czerpanie przyjemności z samej jazdy. Porównywanie świąt wielkanocnych i bożonarodzeniowych sami wiecie co wnosi, po co podgrzewać atmosferę. Każdy z nas i tak swoje wie. Tak wg mnie to z moto jak z dziewczyną, popatrzysz i już wiesz chcesz się z nią przespać czy nie :P BRAVO !!! :P ;) Cytuj ZŁO ZWYCIĘŻA ,BO DOBRZY LUDZIE NIC NIE ROBIĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 BRAVO !!! :) ;) Okej to dla tych co lubią jazdę optymalną.Oto prędkości na każdym biegu przy 2250 obrotach, czyli na granicy maksymalnego momentu. 1 / 30,252 / 46,73 / 63, 554 / 81,355 / 98,25 W mojej opinii to ją najzdrowsze dla silnika "miejsca" na zegarze w których warto zmieniać biegi(no poza 5 w tym przypadku delektowanie się prędkością jest wprost proporcjonalne do trwałości silnika) PozdrawiamZakopując topór wojennyKrzysiekMagistrala (w sobotę ma być +10Stopni) P.S.Zaczynam sie dokształcać z HD(może jakieś korepetycje?) Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamir Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witama swoją drogą Upload powiedź mi gdzie nabyć sensowny obrotomierz bo te z luisa czy allegro niskoobrotowe to porażki ni przypioł ni przyłatał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Witama swoją drogą Upload powiedź mi gdzie nabyć sensowny obrotomierz bo te z luisa czy allegro niskoobrotowe to porażki ni przypioł ni przyłatał ? ChejkaSam szukam czegoś "sensownego”, ale najfajniejszy jaki widziałem kręcił się do 8 tysi i założyłem go w VZ800 http://krzysio.org/obro.htmGeneralnie projekt zarzuciłem, ale jakby coś się trafiło... Myślę bardziej o mierniku ciśnienia oleju Pozdo KrzysiekMegi 1.6 Edytowane 21 Listopada 2007 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SławekS Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Witam, przyzwoity miernik ciśnienia oleju można znaleźć w Highway Hawk:http://www.highwayhawk.com/prod-detail.php...otor=1&cat_id=4 obrotomierz z tejże firmy: http://www.highwayhawk.com/prod-detail.php...otor=1&cat_id=5 aczkolwiek wyskalowany do 12 000 oraz duży wybór za oceanem w firmie Baron: http://www.baronscustom.com/catalog/catego...b99560323bb0b3e pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2007 przez SławekS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Witam, przyzwoity miernik ciśnienia oleju można znaleźć w Highway Hawk:http://www.highwayhawk.com/prod-detail.php...otor=1&cat_id=4 obrotomierz z tejże firmy: http://www.highwayhawk.com/prod-detail.php...otor=1&cat_id=5 aczkolwiek wyskalowany do 12 000 Hawka będę miał u siebie w przyszłym roku ( na 99,9% będę przedstawicielem, ale o tym sza!)A obrotomierze kręcą się za wysoko, połowa skali będzie tylko na pokaz (są takie do 8 tys.) PozdroKrzysiekMagistrala 1,6 Edytowane 22 Listopada 2007 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilcape Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 pytanie mam do tego wskaźnika Panowie... jak go prawidłowo zamontować? podejrzewam że po montażu trzeba będzie odpowietrzyć ten kawałek wężyka do wskaźnika... i robić to przy każdym zalewaniu oleju?...też pytanie... jak go odpowietrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SławekS Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Cześć, do montażu oraz obsługi wskaźnika jest załączona instrukcja, także dasz sobie radę. Wskaźnik kosztuje 350 PLN, nie mam tego gadżetu jeszcze na razie jest on w moich planach zakupu. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Cześć, do montażu oraz obsługi wskaźnika jest załączona instrukcja, także dasz sobie radę. Wskaźnik kosztuje 350 PLN, nie mam tego gadżetu jeszcze na razie jest on w moich planach zakupu. pozdrawiam, http://roadstarclinic.com/content/view/151/100/PozdroKM16 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyl30 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 http://roadstarclinic.com/content/view/151/100/PozdroKM16 cześć , jak widać dopiero się zalogowalem i od razu mam kilka pytań bo widze panowie , że z niejednego baku się pilo . mam u siebie kilka usterek o ktorych pisal upload to strzelanie po zgaszeniu motocykla , ponieważ dopiero od sierpnia mam Radka a poprzedni wlaściciel zapewnial o wymianach olei to zaplacilem i jazda , potem sprawdzilem olej i pusto , nie bylo gdzie wymienic to dalalem - przestac strzelać to znowu jazda , potem sprawdzam dwa razy za dużo , teraz znowu malo a juz nie dotykam i co? na zimnym silniku i dopiero teraz myle o zmianie oleju przed nowym sezonem , jaki? to już sobie poczytalem , tylko ile tam wlać i może co sprawdzić przed sezonem? zrobilem ok 2 tyś km cześć , jak widać dopiero się zalogowalem i od razu mam kilka pytań bo widze panowie , że z niejednego baku się pilo . mam u siebie kilka usterek o ktorych pisal upload to strzelanie po zgaszeniu motocykla , ponieważ dopiero od sierpnia mam Radka a poprzedni wlaściciel zapewnial o wymianach olei to zaplacilem i jazda , potem sprawdzilem olej i pusto , nie bylo gdzie wymienic to dalalem - przestac strzelać to znowu jazda , potem sprawdzam dwa razy za dużo , teraz znowu malo a juz nie dotykam i co? na zimnym silniku i dopiero teraz myle o zmianie oleju przed nowym sezonem , jaki? to już sobie poczytalem , tylko ile tam wlać i może co sprawdzić przed sezonem? zrobilem ok 2 tyś kmdodam jeszcze że przebieg wg licznika 8500mil i rok 2004 czyli niby ten poprawiony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam ,jeśli chcesz sam wymieniać olej to musisz wiedzieć jak to się robi i jak się go mierzy.Nie jest to tak samo jak w samochodzie,ale przejrzyj dobrze forum to znajdziesz wszystkie potrzebne instrukcje.Bedziesz potrzebował filtr i 4l. oleju,ja do swojego XV1600 wlewam ok. 3,8l oleju.Pozdrawiam Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi