majkelpl Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Czyli co ? :eek: Sruba od tapczanu nie pomogla ?? :evil: Jeszcze masz czas cos pokombinowac a skoro wczesniej jak byles u tego mojego ziomka pokazal ze to brak sruby .... No i pisales ze gaznik wcale nie byl czyszczony i regulowany .... moze sam go dokladnie umyj i wtedy podjedz do niego aby Ci go wyregulowal ? :icon_rolleyes: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) wybaczcie ale czasu braknie na sensowne odpowiedzi Przyjedź to pogadamy Walka trwa Żaden ze mnie guru Pozdro Krzysiek Który to element? (link z fiszką) http://www.wildstar-fan.de/teile/explosiv/vergasser.html Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikus_Pikus Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 powiedzcie mi panowie do czego jest plastikowe pokrętło ktore jest umiejscowione pod filtrem powietrza.czarne pokretlo polaczone z wezykiem ktory biegnie do gaznika. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rober Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam szanowne koleżeństwo na forum . Już od roku ujeżdżam wspaniałego Road Stara 1600 i jestem wiernym czytelnikiem niniejszego tematu .Mimo tego , że być może nie mam noc ciekawego do powiedzenia chciałbym podzielić się jedną uwagą . Koledzy piszą o swoich kłopotach z nierówną pracą silnika ale nie wiemy czy przypadłość ta pojawiła się chociaż wczesniej było dobrze , czy kupili motocykle które tak mają . Bardzo duży wpływ na pracę silnika mają tzw modyfikacje w gażniku . W fabrycznym gażniku właściwie możliwości tzw regulacji są minimalne : śruba regulacji PMS jest zaślepiona mosiężną zaslepką , teoretycznie wysokośc iglicy można regulować podkładkami ale serwisówka tego nie przewiduje (fabryczna iglica ma tylko 1 rowek ) , oczywiście mozna regulować poziom pływaka ale nie słyszałem aby komuś się przestawił sam- chyba że po b dużym przebiegu , można jeszcze regulować pompkę przyspieszenia ale to również się nie przestawia chyba ,że ktoś tam grzebał bez pojęcia . Inaczej przedstawia się sprawa jesli był podjęty temat wymiany dysz i regulacji PMS ( usunięta zaślepka ) . Zwykle w zestawie do tzw " jetowania"jest dysza główna , dysza wolnych obrotów i iglica z możliwością regulacji - wiele rowków . Rozpoczecie tej zabawy stwarza tak wiele możliwości , że trafienie w optimum ( w połączeniu ze zmianą filtra i wydechów ) wymaga wielu prób i szczęścia . Jęśli ktoś zostawi temat w pół drogi to efekty mogą być takie jak koledzy opisują . Oczywiście zawsze mogło coś się popsuć albo zabrudzić . W naszych maszynach układ dolotowy jest bardzo wrażliwy na wszelkie niesprawności . Życzę szybkiego usunięcia niesprawności i dużo radości z jazdy . Sam mam jetowany gażnik i długo dochodziłem do optimum - teraz jest super . Pozdrawiam wszystkich dosiadaczych tych wspaniałych maszyn - może jakiś monotematyczny zlocik Wild/Road Starów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikus_Pikus Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Moj gaznik raczej nie byl regulowany.kupilem go od czlowieka ktory praktycznie nim nie jezdzil.chromy byly żółte.wymagal duzo pracy zeby go doczyscic.pewnie przez to tak fatalnie czasem chodzi bo za dlugo stal.teraz zalozylem mu swiece NGK IRYDIUM IX.jutro jade wyprubowac.zaoacze czy bedzie kuchal :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 powiedzcie mi panowie do czego jest plastikowe pokrętło ktore jest umiejscowione pod filtrem powietrza.czarne pokretlo polaczone z wezykiem ktory biegnie do gaznika. :banghead: Tym pokrętłem regulujesz obroty biegu jałowego. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Bez obrazy, ale gdzie Wy tankujecie i co? :icon_mrgreen: Czytam i nie mogę uwierzyć, że im bardziej na północ, tym gorzej z mechanikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Uff dziś strzeliłem zacną traskę i średnie spalanie wyszło mi koło 5,2 (prace czsowo zakończone) pozdro to All Krzysiek o 10:00 byłem mokry lecz do domu wróciłem suchy (fenomen) Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Jazda na Wildku działa jak suszarka.A spalanie w normie. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez piter 1600 Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miran Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam I stało się jestem posiadaczem Wild Stara,prawdę mówiąc jeszcze jestem w szoku (sprzedający chyba też) i mam masę różnych pytań i problemów z którymi mam nadzieję że sobie poradzę lub znajdę odpowiedzi. W każdym razie są to moje pierwsze kontakty z tym motocyklem i proszę w razie czego być wyrozumiałym a muszę się przyznać że kupując byłem w lekkim szoku i zapomniałem spytać o kilka podstawowych rzeczy,chociażby jak długo trzymać włączone ssanie? Czy coś takiego jak serwisówka bądź instrukcja obsługi po polsku jest osiągalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jura-HQV Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam I stało się jestem posiadaczem Wild Stara,prawdę mówiąc jeszcze jestem w szoku (sprzedający chyba też) i mam masę różnych pytań i problemów z którymi mam nadzieję że sobie poradzę lub znajdę odpowiedzi. W każdym razie są to moje pierwsze kontakty z tym motocyklem i proszę w razie czego być wyrozumiałym a muszę się przyznać że kupując byłem w lekkim szoku i zapomniałem spytać o kilka podstawowych rzeczy,chociażby jak długo trzymać włączone ssanie? Czy coś takiego jak serwisówka bądź instrukcja obsługi po polsku jest osiągalne?? Gratuluję zakupu. Proponuje Ci przeczytać ten dział od początku, znajdziesz tu wiele odpowiedzi na swoje pytania. O ssaniu też już było, silnik powinien pracować na ssaniu coś około 30 sekund. Taka ładna pogoda a mnie żona uziemiła w domu :banghead: Pozdrawiam. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Jura-HQV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miran Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No to współczuję. Ja też sobie nie pojeżdżę bo mój jest jeszcze załadowany na busa,wróciłem z nim wczoraj koło 23,no a dzisiaj to raczej tylko :flesje: Cholera mam książkę obsługi ale po niemiecku coś się spróbuję połapać. Wątek przeczytałem już raz pobieżnie teraz czytam dokładniej ale jak wiesz to nie jest temat na jeden dzień i nie koniecznie są odpowiedzi na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Pierwsza sprawa nie ma serwisówek po polsku.Druga to instrukcję możesz kupić od tego gościa[ja kupiłem],jest po polsku. http://moto.allegro.pl/item614877044_instr...instrukcja.html .Na inne pytania chętnie odpowiem i to nie tylko ja. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez piter 1600 Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomaniak2005 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 WITAM WSZYSTKICH POSIADACZY WILD ROAD STARÓW :notworthy: OD STYCZNIA JESTEM SZCZĘŚLIWYM POSIADACZEM WILD STAR 1600 Z 2001 ROKU . JAK WSZYSCY OD NIEDAWNA (POGODA)UJEZDZAM TĄ BARYŁECZKE :icon_biggrin: I MOTO STRASZNIE MNIE ZASKAKUJE PONIEWAZ JEST DOBRZE PODRASOWANE I TU POJAWIA SIE PYTANIE WCZESNIEJ COŚ PISALISCIE NA TEMAT SPRZEGŁA W PODRASOWANYCH MOTO LOGICZE JEST ZE SZYBCIEJ SIADZIE ALE SZYBCIEJ TO ZNACZY NP PO JAKIM PRZEBIEGU WIEM ZE ZALEZY OD STYLU JAZDY ALE JAK SIE RASUJE MOTO TO RACZEJ POTO BY TĄ MOC WYKORZYSTYWAC. A WSADZONE MAM FILTR K&N ZEWNĘTRZNY DYNOJETY KRUCIEC ŁACZACY GAZNIK Z GŁOWICAMI TUNINGOWY GŁADKIE PRZEJSCIA ITP. POWERCOMANDER PODWYŻSZONE ODCIECIE ZAPŁONU DO 5000 OBR. I ZMIENIONY PULLEY NA MNIEJSZY O 2 ZEBY WYCZYNOWY PAS NAPEDOWY NIE DO ZDARCIA PANTHER, WYDECHY PRZELOTOWE COBRA SHOTGUN (ALBO JAKOS TAK) KOLEJNE MOJE PYTANIE ODNOSNIE FILTRA K&N JAK SPRAWA WYGLADA PODCZAS DESZCZU???? ORAZ CZY UŻYTKOWNICY TAKICH FILTRÓW MAJA TEN SAM PROBLEM PO WYCZYSZCZENIU I NAOLEJENIU PODCZAS JAZDY CAŁY OLEJ WYLATUJE I BRUDZI MI TYLNIE KOLANKO I WSZYSTKO CO NAPOTKA DUZO OLEJU NIE NAKŁADAŁEM . NIE UKRYWAM ZE TEN FILTR TROCHE MNIE DENERWUJE JAKOS BARDZIEJ MI SIE PODOBA ORGINALNA POKRYWKA I TU KOLEJNE PYTANKO CZY MOGE WYWALIC OBECNEGO K&N I ZASTAPIC GO RÓWNIEZ K&N ALE POD ORGINALNA POKRYWKE CZY NIEBEDZIE TO MIAŁO WPŁYWU NA PRACE MOTO. NIE CHCE NABROIC BO MOTO SWIETNIE PRACUJE ZESTROJONE PROFESJONALNIE NA HAMOWNI I NAPRAWDE JAKBY DAC MU SKRZYDŁA TO BY TO CIELSKO LATAŁO Z GAZEM NA 1 2 I CZASEN 3 MUSZE UWAZAC BO PALI GUME OBAWIAM SIE ZE GUMA TO RACZEJ CO SEZON BEDZIE DO WYMIANY ALE CÓZ :biggrin: JESTEM PRZED PIERWSZYM SERWISEM I PYTANKO ODNOSNIE OLEJU WIEM WIEM MASA TEGO BYŁA NA FORUM ALE NORMALNIE ZGŁUPIAŁEM OBECNIE MAM ZALANEGO CASTROL 10W50 Z TEGO CO SIE ORIENTUJE TO FUUL SYNTETYK I ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE ZMIENIC NA TROCHE GESTSZY NP CASTROLA 20W50 BO PO NAGRZANIU SŁYCHAC KLEPANIE GŁOWIC CZY KTOS Z WAS JEŹDZI NA TAKIM OLEJU CZY ZAUWAZYLISCIE JAKIES ZMIANY NA PLUS CZY CZEGO NIE CHCEMY NA MINUS NO TO JAK NA PIERWSZY RAZ CHYBA SIE ZAPEDZIŁEM STARCZY JUZ TYCH WYWODÓW ZA ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM PS MAM DO SPRZEDANIA FAJNY WYDECH PODWYZSZAJACY MOC V&H 2 W 1 ORAZ ORGINALNY PAS NAPEDOWY PO PRZEBIEGU COS OK 5000 KM PRAWIE NÓWKA WITAM WSZYSTKICH POSIADACZY WILD ROAD STARÓW :notworthy: OD STYCZNIA JESTEM SZCZĘŚLIWYM POSIADACZEM WILD STAR 1600 Z 2001 ROKU . JAK WSZYSCY OD NIEDAWNA (POGODA)UJEZDZAM TĄ BARYŁECZKE :icon_biggrin: I MOTO STRASZNIE MNIE ZASKAKUJE PONIEWAZ JEST DOBRZE PODRASOWANE I TU POJAWIA SIE PYTANIE WCZESNIEJ COŚ PISALISCIE NA TEMAT SPRZEGŁA W PODRASOWANYCH MOTO LOGICZE JEST ZE SZYBCIEJ SIADZIE ALE SZYBCIEJ TO ZNACZY NP PO JAKIM PRZEBIEGU WIEM ZE ZALEZY OD STYLU JAZDY ALE JAK SIE RASUJE MOTO TO RACZEJ POTO BY TĄ MOC WYKORZYSTYWAC. A WSADZONE MAM FILTR K&N ZEWNĘTRZNY DYNOJETY KRUCIEC ŁACZACY GAZNIK Z GŁOWICAMI TUNINGOWY GŁADKIE PRZEJSCIA ITP. POWERCOMANDER PODWYŻSZONE ODCIECIE ZAPŁONU DO 5000 OBR. I ZMIENIONY PULLEY NA MNIEJSZY O 2 ZEBY WYCZYNOWY PAS NAPEDOWY NIE DO ZDARCIA PANTHER, WYDECHY PRZELOTOWE COBRA SHOTGUN (ALBO JAKOS TAK) KOLEJNE MOJE PYTANIE ODNOSNIE FILTRA K&N JAK SPRAWA WYGLADA PODCZAS DESZCZU???? ORAZ CZY UŻYTKOWNICY TAKICH FILTRÓW MAJA TEN SAM PROBLEM PO WYCZYSZCZENIU I NAOLEJENIU PODCZAS JAZDY CAŁY OLEJ WYLATUJE I BRUDZI MI TYLNIE KOLANKO I WSZYSTKO CO NAPOTKA DUZO OLEJU NIE NAKŁADAŁEM . NIE UKRYWAM ZE TEN FILTR TROCHE MNIE DENERWUJE JAKOS BARDZIEJ MI SIE PODOBA ORGINALNA POKRYWKA I TU KOLEJNE PYTANKO CZY MOGE WYWALIC OBECNEGO K&N I ZASTAPIC GO RÓWNIEZ K&N ALE POD ORGINALNA POKRYWKE CZY NIEBEDZIE TO MIAŁO WPŁYWU NA PRACE MOTO. NIE CHCE NABROIC BO MOTO SWIETNIE PRACUJE ZESTROJONE PROFESJONALNIE NA HAMOWNI I NAPRAWDE JAKBY DAC MU SKRZYDŁA TO BY TO CIELSKO LATAŁO Z GAZEM NA 1 2 I CZASEN 3 MUSZE UWAZAC BO PALI GUME OBAWIAM SIE ZE GUMA TO RACZEJ CO SEZON BEDZIE DO WYMIANY ALE CÓZ :biggrin: JESTEM PRZED PIERWSZYM SERWISEM I PYTANKO ODNOSNIE OLEJU WIEM WIEM MASA TEGO BYŁA NA FORUM ALE NORMALNIE ZGŁUPIAŁEM OBECNIE MAM ZALANEGO CASTROL 10W50 Z TEGO CO SIE ORIENTUJE TO FUUL SYNTETYK I ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE ZMIENIC NA TROCHE GESTSZY NP CASTROLA 20W50 BO PO NAGRZANIU SŁYCHAC KLEPANIE GŁOWIC CZY KTOS Z WAS JEŹDZI NA TAKIM OLEJU CZY ZAUWAZYLISCIE JAKIES ZMIANY NA PLUS CZY CZEGO NIE CHCEMY NA MINUS NO TO JAK NA PIERWSZY RAZ CHYBA SIE ZAPEDZIŁEM STARCZY JUZ TYCH WYWODÓW ZA ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM PS MAM DO SPRZEDANIA FAJNY WYDECH PODWYZSZAJACY MOC V&H 2 W 1 ORAZ ORGINALNY PAS NAPEDOWY PO PRZEBIEGU COS OK 5000 KM PRAWIE NÓWKA PRZEPRASZAM ALE KOMP MI SIE COS PRZYWIESIŁ I JAKOAS 2 RAZY TEKST SIE UKAZAŁ JAK TO ZROBIŁEM NIE WIEM :banghead: WYBACZCIE NOWICJUSZOWI POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ORGINALNY PAS NAPEDOWY PO PRZEBIEGU COS OK 5000 KM PRAWIE NÓWKA Witamy kolege :clap: Po pierwsze: wylacz duze litery bo sie ciezko czyta :icon_razz: Po drugie: za ile ten pasek masz do sprzedania ??? ( tylko nie mow ze 800 lub wiecej :banghead: ) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi