Skocz do zawartości

Kaszkiet HJC FG-14

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ZF-9 kupione w zeszłym roku w www.fcmoto.de (jak chcesz to użyj szukajki - jest kilka wątków o sklepie). Na swój czerep (55cm) kupiłem "S"-kę i to był dobry wybór.. A teraz co do kasku. Małe mam doświadczenie, bo wcześniej na głowie jakieś badziewia tylko miałem, ale nie wydaje się strasznie głośny.. Zresztą na nakedzie przy 140 km/h wszystko jest głośne ;) Wentylacja - 2 kanały w okolicach kątów żuchwy i jeden nad czołem - dla mnie w zupełności wystarczające - oczywiście zamykane z możliwością "zatrzymania" zamknięcia w kilku pozycjach "po drodze". Całkowicie wyjmowalny środek, deflektor pod brodą, zapięcie na zatrzask, dołączony worek ;). Materiał to fiberglass/spectra/kevlar - cokolwiek to znaczy - przed kupnem czytałem, ale nie pamiętam. Kask bardzo lekki, nie ciąga łba przy kręceniu na boki.. Generalnie jestem zadowolony. Nie wiem jak z częściami i akcesoriami..

Wszystko potwierdzam. To jest mój pierwszy kask i nie mam porównania z innymi, ale na hałas nie narzekałem. Dobre zapięcie, dobre wykonanie. Deflektor na nos w zestawie wraz z siatką na podbródku spisują się jak należy. Jak dla mnie udany zakup.

Bez problemu dokupiłem do niego oryginalną szybkę "dark smoke".

• 1 rok później...