Skocz do zawartości

Yamaha XJ 600 87r.

Leon84
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

...no to zaglądnąłem :-)

wiesz co, ja kiedy swoja Xj-te robilem to zauwazylem ze jakis pomyslowy dobromir zrobil taki patent: w te wybite przestrzenie dopasowal kawalki twardej gumy i tak poskladal...tylko pytanie ile producent przewidzial w tym miejscu fabrycznie luzu, co by za bardzo nie usztywnic tego cudenka?

pozdr

o jakim amortyzatorze mowa? hmmm:) gdzie to to jest?

Pomiędzy zębatka a piasta koła. Taka okrągła guma z otworami :)

Co do patentu z ka3wałkami gumy :

Z tymi powciskanymi gumami to nie musi byc zły pomysł.

Wydaję mi sie, że luz minimalny to sie robi gdy zębatka napiera na ta gumę.

Już po problemie! ;)

Oto co zmajstrowałem KLIK

Edytowane przez Lolo

U mnie tez był luz :icon_mrgreen: tylko przy f2 jest 5 zabieraków gumowych( w serwisie chcieli 200zł za 5 sztuk)

tez pytałem na forum. Ktos podpowiedział mi żeby pod każdy zabierak podłozyć cienkie blaszki aluminiowe, tak tez zrobiłem i jak narazie jest wszystko ok. ;)

Edytowane przez kawon

U mnie tez był luz ;) tylko przy f2 jest 5 zabieraków gumowych( w serwisie chcieli 200zł za 5 sztuk)

tez pytałem na forum. Ktos podpowiedział mi żeby pod każdy zabierak podłozyć cienkie blaszki aluminiowe, tak tez zrobiłem i jak narazie jest wszystko ok. :P

Ceny niektórych oryginalnych części do motocykli to czysta abstrakcja :icon_mrgreen:

Za kawałek gumy..tyle szmalcu.!

Naszczęście niektóre rzeczy można samemu naprawic/ulepszyć ;)

Nie jestem tylko zwolennikiem "ulepszania" silnika i zawieszenia domowymi sposobami!

Pozdrawiam