Leon84 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam.Gdzie można kupić taki amortyzator.Na zębatce jest już duży luz i szarpie niemiło przy zmianie biegów i ruszaniu.W Klasie nie ma ,w Larssonie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 zadzwon do dilera Yamahy mysle ze beda mieli, pytanie tylko za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariok Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 ...no to zaglądnąłem :-)wiesz co, ja kiedy swoja Xj-te robilem to zauwazylem ze jakis pomyslowy dobromir zrobil taki patent: w te wybite przestrzenie dopasowal kawalki twardej gumy i tak poskladal...tylko pytanie ile producent przewidzial w tym miejscu fabrycznie luzu, co by za bardzo nie usztywnic tego cudenka?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 o jakim amortyzatorze mowa? hmmm:) gdzie to to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) o jakim amortyzatorze mowa? hmmm:) gdzie to to jest? Pomiędzy zębatka a piasta koła. Taka okrągła guma z otworami :) Co do patentu z ka3wałkami gumy :Z tymi powciskanymi gumami to nie musi byc zły pomysł.Wydaję mi sie, że luz minimalny to sie robi gdy zębatka napiera na ta gumę. Już po problemie! ;) Oto co zmajstrowałem KLIK Edytowane 26 Lutego 2007 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) U mnie tez był luz :icon_mrgreen: tylko przy f2 jest 5 zabieraków gumowych( w serwisie chcieli 200zł za 5 sztuk)tez pytałem na forum. Ktos podpowiedział mi żeby pod każdy zabierak podłozyć cienkie blaszki aluminiowe, tak tez zrobiłem i jak narazie jest wszystko ok. ;) Edytowane 26 Lutego 2007 przez kawon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 U mnie tez był luz ;) tylko przy f2 jest 5 zabieraków gumowych( w serwisie chcieli 200zł za 5 sztuk)tez pytałem na forum. Ktos podpowiedział mi żeby pod każdy zabierak podłozyć cienkie blaszki aluminiowe, tak tez zrobiłem i jak narazie jest wszystko ok. :P Ceny niektórych oryginalnych części do motocykli to czysta abstrakcja :icon_mrgreen: Za kawałek gumy..tyle szmalcu.!Naszczęście niektóre rzeczy można samemu naprawic/ulepszyć ;) Nie jestem tylko zwolennikiem "ulepszania" silnika i zawieszenia domowymi sposobami! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi