Skocz do zawartości

Wzory malowania - Kawasaki ER-5 - 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Już na serio szukam ER-5, bo wiosna się zbliża :icon_mrgreen:

Właśnie znalazłem coś takiego :

http://www.allegro.pl/item169067947_kawasa...n_idealny_.html

Cena korzystna się zdaje. Handlarz zapewnia, że motocykl miał odartą odrobinkę pokrywę silnika (ale broń Boże żadnej gleby...), jest to zrobione, przeszedł polski przegląd - i oczywiście perfekt :notworthy:

Coś mi nie pasuje wzór malowania i czarne (zamiast chromowanych) zegarów. Przekopałem cały internet sprawdzając te wzory, ale takiego wzoru paska i budzików nie znalazłem w żadnej czerwonej ER-ce z lat 2004-2005.

Byłbym wdzięczny, gdyby mi ktoś udzielił sprawdzonej odpowiedzi, czy z tymi kolorami wszystko OK. Pozdrawiam :notworthy:

Co do malowanie to zobacz jak wygląda ten w zór na baku na zdjęciu z z googli a jak na tym z allegro.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Zdjęcie z allegro

Troche inaczej ten wzór jest poprowadzony.

Czarnych puszek nie było. Zawsze były chromy.

Puszki w 99% przypadkach się niszczą przy glebach.

Wydaję mi sie, że bak ma inny odcień niz plastiki.

Handlarz zapewnia powiadasz....:icon_mrgreen: :notworthy:

Aha nie skreślaj z góry tego motocykla za to, że ma puszki i ewentualnie bak malowany.

Tak to ładnie wygląda.

Zobacz na motocykl w tle... rozbity To daje do myslenia jakie sprzęty zwozi ten facet.

Edytowane przez Lolo

Dzięki!

No właśnie, też nie umialem znaleźć takiego wzoru jak na allegro w roczniku 2005.

Czarne budziki znalazlem w niektórych starszych rocznikach - może to można jakoś opcjonalnie dokupić - gdy się oryginały rozwalą: :flesje:

Co do koloru baku - też mi sie teraz coś zdaje - ale to może Twoja sugestia :D

W każdym razie moto jest podejrzane :D - zwłaszcza że gdy zadzwoniłem - gościu sam z siebie spuścił o 400 zł w jednej sekundzie... Pewnie leżało i coś jest poskładane - bo 10 tys. za salonowy stan bez przebiegu praktycznie i jeszcze by handlarz miał na tym zarobić... hmm...

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...794/169067947_2

na tym zdjeciu chyba widac zarysowania na puszkach zegarow...

hehe jak poprzednik powiedzial... Handlarz zapewnia powiadasz... pewnie czegos nie dopowiedzial poprostu.. jak to bywa :D sam dobrze juz wiem :D

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...794/169067947_2

na tym zdjeciu chyba widac zarysowania na puszkach zegarow...

hehe jak poprzednik powiedzial... Handlarz zapewnia powiadasz... pewnie czegos nie dopowiedzial poprostu.. jak to bywa :flesje: sam dobrze juz wiem :flesje:

Chyba nie tyle zarysowania co przebijanie chromu :D

Nie ma jednego podnózka pasażera!

Czyzby sie urwał przy ślizgu...:D czepaim się chyba....

Moaj xj-tka tez jest na 100% po ślizu ale jeżdzi prosto...

Edytowane przez Lolo

Macie oko :D Też mi się zdawało, że nie ma podnóżka, ale myślę sobie - że to cień zasłania :D

Zadzwoniłem do niego jeszcze raz i gościu powiedział, że jeździł nim jakiś Meksykanin w Niemczech (!!!) i - cytuję: "Raz przepier... do znaczy stuknął o murek lekko, ale już tej rysy nie widać, zrobione". dosłownie tak powiedział, podobno przejęzyczenia mówią prawdę :flesje:

W każdym rzie motorek skreślam, po Meksykanienienie bedę jeździł :flesje: a już myślałem, ze OKAZJA :flesje:

Hmm... a może - jeśli to rzeczywiście kosmetyczny ślizg był - warto wziąć mechanika i jechać to obejrzeć?

Edytowane przez Adam Paweł