Camaross Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Chce kupić opony supermoto do KTM 250 ( teraz są 90 / 90 i 120 / 90 ) Problem jest taki że nie wiem jaką firme doradźcie mi jakąś firme a dobrych pieniądzach .... a właśnie ..... opony można założyć chyba normalnie na te obręcze prawda ?? nie będzie to przeszkadzało ... .... doradzcie mi bo przyznaje że dopiero zaczynam Edytowane 20 Lutego 2007 przez Camaross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroo Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 kup najtansze np bridgestone i tak ida w oczach.szkoda kasy na typowe sm.u mnie co jazda to tył do wymiany ale przezycia niezapomniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 kup najtansze np bridgestone i tak ida w oczach.szkoda kasy na typowe sm.u mnie co jazda to tył do wymiany ale przezycia niezapomniane. Widziałem na allegro chyba za 80-90 zł .... tył ........ a tak z ciekawości na ile około km ci starcza taka oponka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroo Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 akurat nie ma okreslonego przebiegu ile oponka wytrzyma.wszystko zalezy od stylu jazdy.przy normalnej jezdzie wystarczy nawet na kilka tys km.czasami bywa ze konczy sie w garazu czy na parkingu.ja kupiłem supermoto po to zeby sie troche pobawic czyli stunt itd i jazda bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 akurat nie ma okreslonego przebiegu ile oponka wytrzyma.wszystko zalezy od stylu jazdy.przy normalnej jezdzie wystarczy nawet na kilka tys km.czasami bywa ze konczy sie w garazu czy na parkingu.ja kupiłem supermoto po to zeby sie troche pobawic czyli stunt itd i jazda bokiem. I do czego można to bardziej porównać .... do jazdy na ścigaczu czy enduro ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lassar Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Moim skromnym zdaniem cała idea supermoto to koła 17 z jak najprzyczepniejszą gumą (widziałem już 16,5) zwłąszcza z przodu. Do tego porządna tarcza hamulcowa i minimum czterotłoczkowy zacisk. Wtedy masz jazde. A porównać się nie da do niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Przecież to mogą być zwyczajne jakieś szosowe opony. Co to w ogóle jest opony SM??? Chodzi wam o slicki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Przecież to mogą być zwyczajne jakieś szosowe opony. Co to w ogóle jest opony SM??? Chodzi wam o slicki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 wiesz pisze opony super moto bo jak by nie patrzeć to jest dział taki bardziej offroadowy i żeby ktoś mnie nie zrozumiał że chodzi mi o kostke . A jak kto to nazywa to chyba nie ma różnicy ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Ja mam w swoim SM Pirelli Sport Demon i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie są wyjatkowo drogie i warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Teraz pojawiły się nowe Opony Dunlop Mutant, podobno bieżnik po bokach jest z miękkiej gumy która zapewnie super dobrą przyczepność a środek z twardszej która sprawia że opona nadaje się też do przelotów po normalnych drogach i tak szybko się nie ściera ... Ja ze względów finansowych zastanawiam się na razie nad przednią ... Opony Dunlop Mutant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 25 Lutego 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Dobrze w SM sprawdzają się firmowe deszczówki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Russian Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Dobrze w SM sprawdzają się firmowe deszczówki. pzdrFirmowe deszczowki dobrze sprawdzaja sie na deszczu, natomiast na suchym bardzo szybko sie scieraja i mozna konczyc wyscig na lysych oponach (15 min jazdy).Najlepiej zakladac opony zgodnie z przeznaczeniem-deszczowki na mokry asfalt, slicki na suchy tor, a na ulice jakies drogowe wersje sportowe D208 czy podobne innych firm w zupelnosci wystarcza. Podejrzewam nawet, ze dla przecietnego uzytkownika beda i tak za dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi