gurufarmi Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Wielokrotnie na 4um ludzie się pytali co to takiego ten highside dzieki za wytlumaczenie highside'a :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 chciał wyjśc z poślizgu i oddał manetkęmółg pociągnąc manetę do końca to by się tylko śliznał :biggrin:otóż to! tak jak wcześniej napisałem: to nie był hamulec,.. :banghead: Jak kolo tylne zaczyna lapac uslizg to NIE WOLNO oddac calkowicie gazu, tylko troche ujac. W innym przypadku spowoduje to calkowite odciazenie tylnego amora i wyjebie nas jak z katapultyna filmiku slychac ze tuz przed highside olo zamyka przepustnice i jest po zawodach...i kolejny kolega potwierdza moje obserwacje :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Polecam film FASTER - taki amerykanski dokumencik o motoGP, tam tlumacza bardzo fajnie geneze jazdy poslizgami, jak to sie robi i co sie dzieje, gdy zawodnik przesadzi. Dr Costa tez dorzuca swoje 3 grosze, uwazajac highside za jeden z bardziej kontuzjogennych wypadkow - motocyklista faktycznie wylatuje jak z katapulty, czasem na anprawde duza wysokosc. Widac to zreszta na filmie tutaj wrzuconym, ze facet fika do gory solidnie, choc nie lecial szybko. Pomijajac sytuacje na torze, w sporcie, taki wypadek na zakrecie mnie przeraza z uwagi na wyjazd na przeciwny pas... chyba psycha mi siadla w zime. Smieszne chlopaki w sumie, widac ze dewizowe, u nas te polamane plastiki odkurzaczem by wciagali do sklejenia :) Acha, no i ja tez bym chcial opanowac taki kontrolowany slizg na wyjsciu... pieknie to wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Czyli jaki wniosek-śpiesz sie powoli.Kup sobie rowej na 3 kołach.Jak nie umiesz to się nie brac za takie manewry. Wniosek raczej kiepski. Ja bym prędzej powiedział, że jest to ryzyko wkalkulowane w tą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 kolejny przykład highside..:crossy: http://my.break.com/media/view.aspx?ContentID=223676 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 kolejny przykład highside..:icon_razz: http://my.break.com/media/view.aspx?ContentID=223676trudno cokolwiek tu dojrzeć...fatalna jakość nagrania uniemożliwia obiektywna ocenę tego co tam się stało...choć oczywiście niewyklucza tematu topicu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Enduro Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 trudno cokolwiek tu dojrzeć...fatalna jakość nagrania uniemożliwia obiektywna ocenę tego co tam się stało...choć oczywiście niewyklucza tematu topicu... EEEE no widać... => że boli :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 EEEE no widać... => że boli :biggrin:no taaa...sorki, nie da się ukryć...to widać :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi