Skocz do zawartości

Brak Ładowania W Jawa ts 350 :((

Gość Wojtashuby
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojtashuby

Witam wszystkich ,siadło mi ładowanie w jawie 350 twin sport ,wymieniłem szczotki i nic ,w jawach ten problem jest dobrze znany :D( błagam was pomóżcie mi !! :buttrock: :biggrin: :crossy:

Sprawdz kable od masy - zarówno przy prostowniku jak i przy regulatorze;

One czasem lubią zaśniedzieć - sam to przerabiałem, i to jest powodem większości awarii ładowania w Jawie;

Jeśli to nic nie da - sprawdź regulator;

Edytowane przez Paolo350

Gość Wojtashuby

Po wymianie szczotek świeciła się kontrolka ładowania? Czy zgasła i puźniej się zaświeciła? Opisz dokladnie co się dzieje z motocyklem i układem ładowania.

dioda pali sie cały czas , później (po ok 20 minutach jazdy :D ) motor gaśnie :) (wyładowany akumulator) :clap: sprawdzałem na klaksonie :D

do sprawdzenia pozostały, diody, regulator, stojan i wirnik.

Dioda jest ok , co do regulatora ,strojana i wirnika zobaczymy , jeszcze niesprawdzałem

Sprawdz kable od masy - zarówno przy prostowniku jak i przy regulatorze;

One czasem lubią zaśniedzieć - sam to przerabiałem, i to jest powodem większości awarii ładowania w Jawie;

Jeśli to nic nie da - sprawdź regulator;

Również sprawdze

To jest to co ja kiedyś miałem. Jak szczotki choć na kilka minut nie dają napięcia na wirnik (czyli nie bedzie połączenia z pierścieniami) to tranzystor mocy (ten taki duży w środku regulatora) się po prostu spali i musisz go wymienić na nowy. To jest chyba to bo ja tak miałem. I to jest czesta przyczyna gdy szczotki się odłączą.