Skocz do zawartości

Oponka-tyl do SVki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem zapytac jaka oponke polecacie do SV650S? Potrzeba cos dobrze trzymajcego w zakrecie i w miare trwalego znajde cos takiego?

Drugie pytanie w SV jest guma 160, jak to sie sprawdza w zakretach? sa jakies "strefy" graniczne zlozenia?

Pewnie 180 nie da sie wpakowac?DZieki za pomoc i rady.

pozdrawiam

Bartek

Przeszukaj tematy w wyszukiwarce Opony, Test opon. Jest zamieszczony ranking

pozdrawiam

;)

Witam

Chcialem zapytac jaka oponke polecacie do SV650S? Potrzeba cos dobrze trzymajcego w zakrecie i w miare trwalego znajde cos takiego?

Drugie pytanie w SV jest guma 160, jak to sie sprawdza w zakretach? sa jakies "strefy" graniczne zlozenia?

Pewnie 180 nie da sie wpakowac?DZieki za pomoc i rady.

pozdrawiam

Bartek

Tak to Ci tylko w Erze dobiorą :rolleyes:

Nie wiem co masz na myśli mówiąc "w miarę trwałego" ale zakładam że chodzi Ci o oponę która wytrzyma około 10-12 kkm?

Jeśli tak to może Mezteler Z6, Pirelli Diablo Strada, Conti Road Attack lub Michelin Pilot Road (kolejność przypadkowa).

Jeśli ma wytrzymać dłużej to nieśmiertelny Metzeler Z4 (kiedyś widział SV'kę która przejeździła ponad 20kkm na Z4 i opona jeszcze wyglądała tak że niektórzy by ją łykneli jak młody pelikan :banghead: ).

W mojej SV'ce z owiewką mam na tyle i na przodzie Conti Road'y. Z tyłu wytrzymała 8 kkm, bez jakiegoś specjalnego dzidowania i właściwie jest już do wymiany. Przód jest świeży ma może 1 kkm. Jeśli chodzi o zakręty to świetnie się prowadzą, zwłaszcza przednia daje super kontrolę i pewność tak że pozamykałem obie i poprzycierałem podnużki. Oczywiście zakładam tylko nowe opony.

pzdr