drapik83 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 wiem że to banalne ale nie umiem znaleźć śruby spustowej oleju z silnika ani nie wiem gdzie wymienić filtr. czy trzeba śćiągać pokrywę?? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woody Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 wiem że to banalne ale nie umiem znaleźć śruby spustowej oleju z silnika ani nie wiem gdzie wymienić filtr. czy trzeba śćiągać pokrywę?? z góry dziękuję za pomoc Hmm.. nie wiem czy we wszystkich jest tak samo.Ja mam Virażkę z 2000 roku i u mnie ta śruba jest na spodzie silnika ;) taka największa,14-stka chyba... Nie ma rady-musisz się położyć na glebie i zajrzeć.Jest owa śruba mniej więcej w środkowej części spodu (przekrój pionowy) na łączeniu obu połówek silnika.Jest największa.Powinieneś znaleźć bez problemu.Natomiast filtr oleju jest z prawej strony (jak siedzisz na moto).Tylko broń Boże nie odkręcaj całej pokrywy a tylko niewielką część w mniej więcej trójkątnym kształcie.Jest mocowana na 3 śruby imbusowe. Jak zechcesz- poślę Ci serwisówkę.Jest w PDF.Pozdrówkowoody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 http://img434.imageshack.us/img434/6875/step3xn8.jpgtu sie wlewa olej srube do spuszczenia oleju masz na dole po lewej stronieto ta gdzie przelaczasz biegi a filtr oleju masz po prawej masz tam do odkrecenia 3 sruby(jedna jest taka dluga) jak juz wymianisz filtr to upewnij sie czy o-ring jest prawidlowo zamocowany pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 ja tylko dodam, ze czasami sprzedaja filtry bez o-ringow, wiec sprawdz przy kupnie. a o-ringa mozna kupic w kazdym z uszczelkami, bo to zwykly okrag gumowy pamietaj tez, ze przy wymianie filtra oleju wlewasz wiecej oleju, chyba 3,2 litra. bez wymiany filtra, wchodzi mniej oleju. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapik83 Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 ok dzięki idę pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 z tego co pamietam to 3,2 to calkowita pojemnosc miski olejowej a wlewamyz wymiana filtra 2,8bez wymiany filtra 2,6 ale nie pamietam dokladnie, najlepiej troche odczekac i sprawdzac na miernikuale do wymiany 3 L oleju na pewno wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapik83 Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 no maszynka ma juz swieżą krew i nową nereczkę i teraz tylko pieścić i czekać na wiosne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie wiem czy filterek jest na wcisk czy dokręcany, jesli dokręcany to o-ring koniecznie posmaruj olejem świerzym, bez większych problemów powinien później się odkręcić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi