MACIAS1989 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam, mam problem co do wyboru kasku, interesują mnie kaski tak jak w temacie. Może ktoś miał styczność z w/w kaskami i mógłby napisać coś o nich? :bigrazz: Z wyglądu najbardziej podoba mi sie shark, podobaja mi sie 'kosmiczne' wloty powietrza, a najbrzydszy jestnolan, taki jakby spłaszczony, ale skolei do niego dostępna jest lustrzanka (mam bzika na pukncie lustrzanek:P). Już od listopada zastanawiamsię nad kaskiem i nie mam pojęcia krówy wybrać :icon_rolleyes: A może ktoś mógłby mi polecić jakiś fajny kask integralny do 700zł, fajnie byłoby gdyby była dostępna do niego lustrzanka :cool: Z góry dzięki za odpowiedziPozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 W poniższym temacie napisałem trochę o N61http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=52584Co do Sharka, to z tego co czytałem opinie innych kask jest płytki i od spodu lubi trochę powiać. Więszkość ludzi poleca dorzucić trochę kasy na S800. Oprócz forum przeszukaj sobie archiwum pl.rec.motocyklehttp://groups.google.com/group/pl.rec.motocykle/topics?hl=pl Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 W poniższym temacie napisałem trochę o N61http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=52584Co do Sharka, to z tego co czytałem opinie innych kask jest płytki i od spodu lubi trochę powiać. Więszkość ludzi poleca dorzucić trochę kasy na S800. Oprócz forum przeszukaj sobie archiwum pl.rec.motocyklehttp://groups.google.com/group/pl.rec.motocykle/topics?hl=plNolan n61 posiada system pinlock. Może korzystałeś z tego? Czy w zestawie jest standardowo wewnętrzna szybka? Bo na moto-akcesoria troche tych szybek jest, ale nie wiem jak tobedzie sie sprawowało. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nolan n61 posiada system pinlock. Może korzystałeś z tego? Czy w zestawie jest standardowo wewnętrzna szybka? Bo na moto-akcesoria troche tych szybek jest, ale nie wiem jak tobedzie sie sprawowało. :icon_biggrin:Z pinlocka nie korzystałem. Kupowałem kask jakieś 3 lata temu i nie dodawali do kasku żadnej szybki. Reszta to były akcesoria które można dokupić. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 dzieki za pomoc :cool: Chciałem sie pochwalić, że właśnie kupiłem kask Nolan N61 Grafic :crossy: :clap: mam nadzieje, że bedzie mi dobrze służył :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 bedziesz zadowolony, kask jest wygodny, nawiew na szybke dobrze sie sprawdza, zapiecie wygodne i latwe w obsludze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Fajnie ze teraz piszecie ze Nolan ma dobry nawiew na szybe. Kiedys zanim kupilem swojego AGV k-series wyczytalem na forum, ze w nolanach strasznie paruja szyby. Sklonilo mnie to do AGV i teraz zaluje :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 dzieki za pomoc :cool: Chciałem sie pochwalić, że właśnie kupiłem kask Nolan N61 Grafic :biggrin: :icon_arrow: mam nadzieje, że bedzie mi dobrze służył :biggrin:Pogratulować :)Tak z ciekawości gdzie kupiłeś i za ile? Fajnie ze teraz piszecie ze Nolan ma dobry nawiew na szybe. Kiedys zanim kupilem swojego AGV k-series wyczytalem na forum, ze w nolanach strasznie paruja szyby. Sklonilo mnie to do AGV i teraz zaluje :biggrin:Na postoju może zaparować nieźle, ale w trakcie jazdy nie ma szans. W N61 nawiew na szybę spełnia w zupełności swoją rolę. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 własnie mam teraz kask max 602 czy 603 i ma 'wloty' powietrza, które kompletnie nic nie daja, jakby ich nie było. Jeśli bedzie bardzo na postoju parowała to dokupie szybke pinlocka :) Kask kupiłem na www.4bikes.pl i wersja kolorystyczna, ktora mi sie podobała kosztowała 449zł + 13zł przesyłka :) jeszcze zamierzam kupic lustrzanke za 249zł, ale musze uzbierac troche kasiwa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorrader88 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Witam, mam problem co do wyboru kasku, interesują mnie kaski tak jak w temacie. Może ktoś miał styczność z w/w kaskami i mógłby napisać coś o nich? :) Z wyglądu najbardziej podoba mi sie shark, podobaja mi sie 'kosmiczne' wloty powietrza, a najbrzydszy jestnolan, taki jakby spłaszczony, ale skolei do niego dostępna jest lustrzanka (mam bzika na pukncie lustrzanek:P). Już od listopada zastanawiamsię nad kaskiem i nie mam pojęcia krówy wybrać :) A może ktoś mógłby mi polecić jakiś fajny kask integralny do 700zł, fajnie byłoby gdyby była dostępna do niego lustrzanka :cool: Z góry dzięki za odpowiedziPozdrawiam MaciekWitam! Tak sie skałada że od niedawna jestem posiadaczem Sharka s500 demon. Kask jest wygodny, bajerancko wygląda i jest suuper wykonany ale po za tym: jest głośny tak jak mój poprzedni caberg za 300zł., Szybka paruje przy zwalnianiu do prędkości parkingowych (nie ma w standardzie atyfoga) i cholernie w nim wieje(!!!). Te wianie mnie wczoraj bardzo dobiło i niewiem co z tym zrobić. Nie wiem jak to jest z tą areodynamiką ale struga powietrza jest tak kierowana, że dostaję powietrzem prosto w "zatoki" (nie wiem czy dobrze) i w czoło. Mam nadzieje że w cieplejsze dni będzie lepiej i będe się cieszył że mni powiewa bo wczoraj (było w okolicy 10 stopni) po 45 minutach ciągłej jazdy aż mnie bolało z zimna :). Dodam że jak sobie ręką zatkałem od spodu to wianie ustało - może muszę dokupić taki bżdynks jak mają shoei - tylko do tego kasku chyba niema (co taśma klejąca???...) Najlepsze jest to że w tym tanim cabergu tak mi nie wiało i teraz troche żałuję wydanej kasy. Jeżeli to twój pierwszy kask to myśle że będzie ok. Nolana nie miałem, nie oglądałem więc się nie wypowiadam. Jak ktoś może mi coś doradzić co do tego wiania to proszę... pzdr. Fajnie ze teraz piszecie ze Nolan ma dobry nawiew na szybe. Kiedys zanim kupilem swojego AGV k-series wyczytalem na forum, ze w nolanach strasznie paruja szyby. Sklonilo mnie to do AGV i teraz zaluje ;) hmmm też to czytałem i przez to odrazu odrzuciłem Nolana!!! a z Sharka tak jestem zadowolony jak napisałem. sory dopiero teraz przeczytałem temat i widze że juz kupiłeś... gratulacje! Edytowane 13 Lutego 2007 przez Motorrader88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam! Tak sie skałada że od niedawna jestem posiadaczem Sharka s500 demon. Kask jest wygodny, bajerancko wygląda i jest suuper wykonany ale po za tym: jest głośny tak jak mój poprzedni caberg za 300zł., Szybka paruje przy zwalnianiu do prędkości parkingowych (nie ma w standardzie atyfoga) i cholernie w nim wieje(!!!). Te wianie mnie wczoraj bardzo dobiło i niewiem co z tym zrobić. Nie wiem jak to jest z tą areodynamiką ale struga powietrza jest tak kierowana, że dostaję powietrzem prosto w "zatoki" (nie wiem czy dobrze) i w czoło. Mam nadzieje że w cieplejsze dni będzie lepiej i będe się cieszył że mni powiewa bo wczoraj (było w okolicy 10 stopni) po 45 minutach ciągłej jazdy aż mnie bolało z zimna :icon_arrow:. Dodam że jak sobie ręką zatkałem od spodu to wianie ustało - może muszę dokupić taki bżdynks jak mają shoei - tylko do tego kasku chyba niema (co taśma klejąca???...) Najlepsze jest to że w tym tanim cabergu tak mi nie wiało i teraz troche żałuję wydanej kasy. Jeżeli to twój pierwszy kask to myśle że będzie ok. Nolana nie miałem, nie oglądałem więc się nie wypowiadam. Jak ktoś może mi coś doradzić co do tego wiania to proszę... pzdr. hmmm też to czytałem i przez to odrazu odrzuciłem Nolana!!! a z Sharka tak jestem zadowolony jak napisałem. sory dopiero teraz przeczytałem temat i widze że juz kupiłeś... gratulacje! Shark s500 bardzo podobał mi się z wyglądu, ale skoro wieje nim prosto w zatoki to ciesze się, że go nie kupiłem, bo mam problemy z zatokami :icon_arrow: Głownie przy zakupie kierowałem się szybką lustrzanką no i cena, nigdzie nie znalazłem lustrzanki do s500 i był droższy od nolana.Dzięki, pozdrawiam :icon_arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Powiem wam, że przećwiczyłem sporo tanich i drogich kasków, ale najlepiej na mój krzywy łeb pasuje Nolan, w dodatku N60. W N61 jest nieco głośniej lecz tez do przyjęcia. Wiem, że słabo wygląda, że szybka paruje na postoju, jest czarny jak diabeł i w ogóle to zabytek ale i tak wszystkie inne sprzedałem lub rozdałem a tego zostawiłem. To jedyny kask, w którym spokojnie mogę gnac bez stoperów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Głownie przy zakupie kierowałem się szybką lustrzanką no i cena, nigdzie nie znalazłem lustrzanki do s500 i był droższy od nolana.Dzięki, pozdrawiam :icon_mrgreen:A nie myślałeś, żeby kupić nowszy model N62? Nie wiem jak z lustrzanką do niego, ale cenowo jest porównywalnie i tak jak pisałem jest to nowszy model. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Myślałem o N62 :notworthy: otworzyłem zdęcie N61 i N62, siedziałem i sie zastanawiałem :) na stronie www.nolan.it jest lustrzanka do N62, ale z jakąś * przy nazwie, nie wiem co to oznaczało, może, że bedzie dostępna dopiero, po włosku mi cieżko było znaleźć tam co kolwiek.Poradziłem się Dziewczyny i powiedziałem, żeby mi wybrała ten który jej się bardziej podoba z tych dwóch i wybrała N61 to go kupiłem;)Najwyżej przejeżdże sezon, dwa i kupie coś innego;) narazie niecierpiwie czekam na kask i na ciepłe dni :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 na stronie www.nolan.it jest lustrzanka do N62, ale z jakąś * przy nazwie, nie wiem co to oznaczało, może, że bedzie dostępna dopiero, po włosku mi cieżko było znaleźć tam co kolwiek.Hehe Nolan ma przecież angielską wersję strony, a gwiazda przy wizjerach oznaczała, że nie mają one homologacji, bo przepuszczają niedostateczną ilość światła określoną w europejskich normach. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi