Skocz do zawartości

Powróciła po tylu latach ;)

Sloniu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! dzisiaj stałem się posiadaczem wski 125 prawdopodobnie m06b(1) z 1966 albo 67 roku, po moim dziadku ! :clap: historia jej jest taka że jeździł nią mój dziadek, po jego śmierci babcia oddała ją (najgłupsza rzecz w jej motocyklowym życiu) swojego brata wnukom i oni dojeździli ten sprzęt... ogolnie stan bdb, orginalny lakierek, silnik nieremontowany od 48 tys km... oryginał :crossy: , ma kwadratowe przednie lagi (ktoś zmieniał uszczelniacze w imadle ... ciekawe kto) nieoryginalne obicie siedzenia, pogiętą przednią lampe, bak, porysowany i pordzewiały cylider, głowice, luzy na wale, PRZYSPAWANE tylne zawieszenie... ;/ troche ciężko będzie powrócić do oryginału, brak bocznych osłon i kilku detali. Jutro postaram się wrzucić fotki. Dzisiaj po powrocie z nią do domu - pieszy spacerek ... mój tata sie wku*wil i stwierdził, że moto mi jutro wywali do rzeki... :buttrock: mam nadzieje, że tego nie zrobi, ale w razie co to będe prosił o mała "przysługę" :notworthy:

pzdr Rafał :banghead:

ps. sorki za jakość posta;d ale sie ciesze jak dziecko i niezbyt mi wychodzi pisanie z ładem i składem :buttrock:

aaaaaaaa i jeszcze coś na szybko, prawdopodobne, że u babci zachowały się papiery od niej na co po cichu licze... w poniedziałek sie okaże :eek:

Edytowane przez Sloniu

Ha wodzu to masz maszyne wriemieni:-) nie daj sie i do roboty, ucz sie pilnie naprawiac to cacko bo potem bedzie ci łatwiej przy wiekszej, a nigdy nie idz na skróty bo to sie zemsci, zadna bylejakosc, nawet nich polezy dłuzej uzbieraj kaski i zrób porzadnie, gdzies mam niepogiety bak, jak chcesz to poszukam i cie sprezentuje:-)

z mojego spoko sie coś zrobi, najbardziej mnie martwi pogięte zawieszenie przód i te przyspawane do ramy amory ;) ogólnie nie jest źle, większość kasy będe miał od mamy (jeździła tym sprzętem jak była młoda) :buttrock: i mi sie nie pali więc MUSI być stan w miare orginalny :wink: czy ktoś może polecić jakiś lepszy cylinder i tłok do wski ? :crossy:

o co do wsk-i mam takie pytanie :) moge kupić wsk-e za 150zł z papierami 100%orginał oczywiście do odnowienia jest to M06-L albo M06-Z Co o tym myślicie kupić :smile: bo chce kupic suke DR BIG więc każdy grosik odkładam i nie wiem co zrobić bo jak kupie ta wsk to zaczne ją odnawiać a co za tym idzie oczywiście kasa i DR-ka bedzie coraz mniej realna:( CO ZROBIĆ :wink: :biggrin:

o co do wsk-i mam takie pytanie moge kupić wsk-e za 150zł z papierami 100%orginał oczywiście do odnowienia jest to M06-L albo M06-Z Co o tym myślicie kupić bo chce kupic suke DR BIG więc każdy grosik odkładam i nie wiem co zrobić bo jak kupie ta wsk to zaczne ją odnawiać a co za tym idzie oczywiście kasa i DR-ka bedzie coraz mniej realna:( CO ZROBIĆ

Nawet sie nie zastanawiaj! 150 zł za M06L badz M06Z 100% oryginal + dokumentacja to jest smieszna kasa i nie musisz wcale jej odrazu odrestaurowywac a zakonserwowac i odstawic w cieply kacik :notworthy: na tym motocyklu nie stracisz wartosci wrecz zyskasz. Nie zastanawiaj sie dlugo tylko bierz :cool:

jak kupisz to i miejscie sie znajdzie :notworthy: czekamy na foto i dyskusje w tym o to temacie:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=51006&hl=wsk

Nie "zasmiecajmy" forum setkami tematow na jeden temat, a umiescmy wszystko w jednym :cool:

Pozdrawiam!