Sloniu Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Witam! dzisiaj stałem się posiadaczem wski 125 prawdopodobnie m06b(1) z 1966 albo 67 roku, po moim dziadku ! :clap: historia jej jest taka że jeździł nią mój dziadek, po jego śmierci babcia oddała ją (najgłupsza rzecz w jej motocyklowym życiu) swojego brata wnukom i oni dojeździli ten sprzęt... ogolnie stan bdb, orginalny lakierek, silnik nieremontowany od 48 tys km... oryginał :crossy: , ma kwadratowe przednie lagi (ktoś zmieniał uszczelniacze w imadle ... ciekawe kto) nieoryginalne obicie siedzenia, pogiętą przednią lampe, bak, porysowany i pordzewiały cylider, głowice, luzy na wale, PRZYSPAWANE tylne zawieszenie... ;/ troche ciężko będzie powrócić do oryginału, brak bocznych osłon i kilku detali. Jutro postaram się wrzucić fotki. Dzisiaj po powrocie z nią do domu - pieszy spacerek ... mój tata sie wku*wil i stwierdził, że moto mi jutro wywali do rzeki... :buttrock: mam nadzieje, że tego nie zrobi, ale w razie co to będe prosił o mała "przysługę" :notworthy: pzdr Rafał :banghead: ps. sorki za jakość posta;d ale sie ciesze jak dziecko i niezbyt mi wychodzi pisanie z ładem i składem :buttrock: aaaaaaaa i jeszcze coś na szybko, prawdopodobne, że u babci zachowały się papiery od niej na co po cichu licze... w poniedziałek sie okaże :eek: Edytowane 10 Lutego 2007 przez Sloniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Ha wodzu to masz maszyne wriemieni:-) nie daj sie i do roboty, ucz sie pilnie naprawiac to cacko bo potem bedzie ci łatwiej przy wiekszej, a nigdy nie idz na skróty bo to sie zemsci, zadna bylejakosc, nawet nich polezy dłuzej uzbieraj kaski i zrób porzadnie, gdzies mam niepogiety bak, jak chcesz to poszukam i cie sprezentuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 z mojego spoko sie coś zrobi, najbardziej mnie martwi pogięte zawieszenie przód i te przyspawane do ramy amory ;) ogólnie nie jest źle, większość kasy będe miał od mamy (jeździła tym sprzętem jak była młoda) :buttrock: i mi sie nie pali więc MUSI być stan w miare orginalny :wink: czy ktoś może polecić jakiś lepszy cylinder i tłok do wski ? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOR_FANATIC Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 o co do wsk-i mam takie pytanie :) moge kupić wsk-e za 150zł z papierami 100%orginał oczywiście do odnowienia jest to M06-L albo M06-Z Co o tym myślicie kupić :smile: bo chce kupic suke DR BIG więc każdy grosik odkładam i nie wiem co zrobić bo jak kupie ta wsk to zaczne ją odnawiać a co za tym idzie oczywiście kasa i DR-ka bedzie coraz mniej realna:( CO ZROBIĆ :wink: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 mozesz kupic wske i zakonserwowac i niech czeka na remont :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 o co do wsk-i mam takie pytanie moge kupić wsk-e za 150zł z papierami 100%orginał oczywiście do odnowienia jest to M06-L albo M06-Z Co o tym myślicie kupić bo chce kupic suke DR BIG więc każdy grosik odkładam i nie wiem co zrobić bo jak kupie ta wsk to zaczne ją odnawiać a co za tym idzie oczywiście kasa i DR-ka bedzie coraz mniej realna:( CO ZROBIĆ Nawet sie nie zastanawiaj! 150 zł za M06L badz M06Z 100% oryginal + dokumentacja to jest smieszna kasa i nie musisz wcale jej odrazu odrestaurowywac a zakonserwowac i odstawic w cieply kacik :notworthy: na tym motocyklu nie stracisz wartosci wrecz zyskasz. Nie zastanawiaj sie dlugo tylko bierz :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOR_FANATIC Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Właśnie się nad tym zastanawiam tylko gdzie ja to pomieszcze :cool: Dobra zostałem przekonany w przyszłym tyg wkleje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 jak kupisz to i miejscie sie znajdzie :notworthy: czekamy na foto i dyskusje w tym o to temacie:http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=51006&hl=wskNie "zasmiecajmy" forum setkami tematow na jeden temat, a umiescmy wszystko w jednym :cool: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 niedaleko mnie jest koles co ma pełno nowych czesci do wsk tłoki cylindry itp. Oklesno sląskie.woj opolskie tel. 034-3597306 wszystko do wsk, jawa, komar itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ale to części rzemieślnicze teraz wyprodukowane czy z PRLu :bigrazz: Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi