Skocz do zawartości

Problem z wodą KLX650R

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ma problem, robiłem klx 650r był robiony cylinder wstawiana nowa tuleja, zakładałem nowa uszczelke pod głowice dokręciłem ja momentem 49 nm (najpierw 20 potem 49) a problem wygląda tak, pierwsze odpalenie moto , na wolnych obrotach zagotował sie jakieś 4-5 minut polatałem troche to ostygł troche, po jeździe w jeden chłodnicy nie było wody, dolałem latam latam i w lewej znowu niema wody, a w zbiornoczku wyrównawczym poziom rośnie, jak odręcam korek słychac uciekające ciśnienie i czuć spaliny w tym powietrzu;/ co to moze być? uszczelka czy co??

ma problem, robiłem klx 650r był robiony cylinder wstawiana nowa tuleja, zakładałem nowa uszczelke pod głowice dokręciłem ja momentem 49 nm (najpierw 20 potem 49) a problem wygląda tak, pierwsze odpalenie moto , na wolnych obrotach zagotował sie jakieś 4-5 minut polatałem troche to ostygł troche, po jeździe w jeden chłodnicy nie było wody, dolałem latam latam i w lewej znowu niema wody, a w zbiornoczku wyrównawczym poziom rośnie, jak odręcam korek słychac uciekające ciśnienie i czuć spaliny w tym powietrzu;/ co to moze być? uszczelka czy co??

A glowice sprawdziles??? Powierzchnia moze wymagac planowania. Ale nie zaszkodzi tez sprawdzic korek chlodnicy.Drobiazg ale bardzo wazny!!!!

albo nie planowales cylindra/glowicy przed zalozeniem ( w sumie nie jest to mus, ale warto sprawdzic). Albo kiepska uszczelka glowicy , bo ja mialem identycznie po zalozeniu niby to jakiejs japonskiej uszczelki ze sklepu motocyklowego KLASA, po 3 km wywalilo caly plyn , zmiana na uszczlke Atheny znacznie grubsza , konkretnie wykonana , a nie kartka papieru z blaszki jak wlos zalatwila sprawe.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

a dlaczego tak sie stalo ?? i co teraz zrobic ?? od nowa tuleje wbijac ?? no i z kad ta pewnosc ??

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/