kristi_rx125 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Fajnie, że w to wierzysz. :smile: Jak mam nie wierzyć skoro sam od niej kupowałem i dostałem również umowę zakupu z salonu z roku 1992 na jej nazwisko. Ciężko się rozmawia z takimi ludźmi jak ty, którzy wszędzie doszukują się spisku. :wink: Na obecną chwilę ten CRX ma ponad 360.000 przebiegu i jeździ bardzo dobrze, pozdrawiam niedowiarku :biggrin: Witam tak sie składa ze jeżdze celinka tylko genaracją VI (zdjecie ponizej) http://www.piechur.webd.pl/foto/cel_gsxr0.jpg Samochód marzenie pod każdym względem a wszystkiego o tych autach dowiesz się nahttp://www.celica-club.org.pl/ -------------------------------------pozdrawiam Chyba też siedzę na tym forum, chociaż się nie bardzo udzielam. Na razie pożegnam się z Celinką bo muszę kupić coś rodzinnego (na pewno japończyk), ale myśle że do końca roku będzie mi dane zakupienie następnego takiego cuda.To moja sztuka http://www.bikepics.com/pictures/758850/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 ,,To nie Audi" poszukaj,,Golfa" i bede dalej szary w taj codziennej rzeczywistosci.Golf to dobre auto ale strasznie przereklamowane(nieobrazajac uzytkownikow).Niemieckie auta powoli wychodzą z mody.Zaden szanujacy sie biznesmen niebedzie jezdil mercedesem czy bmw jezeli juz w tę strone ide.Tylko lexusem albo hondą legend aalbo maybachem :D M mojej rodzine od zawsze ojciec mial japonie i prawie zawsze toyote.Mielismy carine 2. 1.6 benzyne.Nieorbil nic przy niej oprocz blachy;/ CArine E.Tu juz pelny ocynk 2.0 TD. jezdzil 5 lat bardzo duzo.0 usterek.Alufelga raz pekla na dziurze.Teraz kupiv volvo v40 zobaczymy co z tego bedzie:P Chcialbym kupic celice bo to fajne sportowe i tanie auto i toyota.wiem ze w silniku grzebac nie bede musial.a blacha to rzecz inna.niengije to tak ze sie lamie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Japonia gnije jak była bita i tyle. Części oczywiście dużo droższe niż do niemca. Golfy i Audi to wbrew pozorom bardzo proste auta (silnik, zawieszenie) i to jest ich główna zaleta. Japonia czasami dość upierdliwa w obsłudze, ten kto remontował zawieszenie wielowahaczowe np w hondach to wie oco biega. Ja wolę THMMN od produkcji europejskich, chyba, że jest to stary mercedes lub BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja tam slyszalem od kilku mechanikow ,ze czesci do celiki cenowo porownywalne do niemieckich tylko amortyzatory sa drogie ale jak sie wymieni to sa na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja tam slyszalem od kilku mechanikow ,ze czesci do celiki cenowo porownywalne do niemieckich tylko amortyzatory sa drogie ale jak sie wymieni to sa na jakis czas. Bo właśnie tak jest, ale dzięki powtarzanym przez "nic nie wiedzących mądrali" wielu ludzi uważa, że części do japończyków sa drogie. A prawda jest taka, że nie dość że są w bardzo podobnych cenach, to wyniemia się je średnio dwa razy mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Przykłady:1. Amory:-celica - 250 zł KYB-golf II/III - 100 zł KYB2. Przeguby:- celica - 170zł-golf II/III - 85-95 zł3. Przewody wys nap.-celica - 400 zł oryg.-golf II/III - 9 zł za metr .. i długo tak można, nie mówiąc już o częściach zawieszenia o przyzwoitej jakościŻycie jest brutalne, a niektórym się wydaje, że forum wszystko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Przykłady:1. Amory:-celica - 250 zł KYB-golf II/III - 100 zł KYB2. Przeguby:- celica - 170zł-golf II/III - 85-95 zł3. Przewody wys nap.-celica - 400 zł oryg.-golf II/III - 9 zł za metr .. i długo tak można, nie mówiąc już o częściach zawieszenia o przyzwoitej jakościŻycie jest brutalne, a niektórym się wydaje, że forum wszystko przyjmie. No masz rację. Ale i tak części do polskich samochodów są najtańsze. Porównaj ceny golfowych do cen części fiata 126 p. :icon_biggrin: Golf i Celica to trochę inna klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 No masz rację. Ale i tak części do polskich samochodów są najtańsze. Porównaj ceny golfowych do cen części fiata 126 p. Przykład:1. cylinderki hamulcowe- 126p - 18 zł- golf II - 13zł Fakty, fakty, fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vfts Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Przykłady:1. Amory:-celica - 250 zł KYB-golf II/III - 100 zł KYB2. Przeguby:- celica - 170zł-golf II/III - 85-95 zł3. Przewody wys nap.-celica - 400 zł oryg.-golf II/III - 9 zł za metr .. i długo tak można, nie mówiąc już o częściach zawieszenia o przyzwoitej jakościŻycie jest brutalne, a niektórym się wydaje, że forum wszystko przyjmie.LOL ale niby dlaczego porownujesz Celice do Golfa, a nie np do Calibry lub Probe? Myślę, że sytuacja "nieco" by się zmieniła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 No wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piechur Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) LOL ale niby dlaczego porownujesz Celice do Golfa, a nie np do Calibry lub Probe? Myślę, że sytuacja "nieco" by się zmieniła ;) O matko to już wole byście porównywali moją celike do golfa niz do calibry czy probe ;)Z całym szacuneczkiem dla użytkowników tych modeli :) W celice czuć, że te samochody mają dusze. Właściel utorzamia się z nim....A taka calibra?? jeździłem ... bezpłciowa :) Edytowane 18 Lutego 2007 przez piechur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi