waco31 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Jak odblokować Cagive Mito 2006r. kupioną w niemczech.... Czy istnieje jakaś różnica w odblokowywaniu tego motorku kupionego w niemczech a w polsce?? Czy blokady są w tym samym miejscu?? Ile może coś takiego kosztować... pozdro waco31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 z tego co wiem to silniki cagivy blowkoane na Cdi i gdzies na gazniku(Membranach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jeżeli masz blokade na CDI to Ci współczuje.Mitówek mało u nas jeździ,strasznie drogi sprzęt. Jeżeli masz blokade na wydechu to dasz rade :flesje: Pozdrawiam i życze prostego odmulania sprzęta :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco31 Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeżeli masz blokade na CDI to Ci współczuje.Mitówek mało u nas jeździ,strasznie drogi sprzęt. Jeżeli masz blokade na wydechu to dasz rade :crossy: Pozdrawiam i życze prostego odmulania sprzęta :)Co miałeś na myśli to Ci wpsółczuje?? aż tak ciężko będzie to odblokować... jakie mogą być koszty w przybliżeniu??dziekipodro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Za odblokowanie modułu w NSR 125 z 2002r. w serwisie Honda Pomirski zaśpiewali mi +- 1500zł - 1800zł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Za odblokowanie modułu w NSR 125 z 2002r. w serwisie Honda Pomirski zaśpiewali mi +- 1500zł - 1800zł :notworthy:uuu to nieźle ci zagadały :biggrin: i co skusiłęś sie na taką usługę? A czy niedałoby rady podpasować inny moduł (od innego motoru?) ale to jak jest NSR zablokowany na module to nie wkreca sie na pełne obroty czyli 12tys,czy poprostu ma tylko zapłon opóźniony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Z tego co wiem to się nie wkręca. Nie skusiłem się ze względu na tą usługę na kupno tej NSRki po którą miałem jechac do Pozniania ... A była w idealnym stanie ... Przynajmniej ze zdjęc tak wywnioskowałem :smile: Możliwe, że sie da podpasowac, ale nie lubie sie w tego typu rzeczy bawic, ja chce JEŹDZIC ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Z tego co wiem to się nie wkręca. Nie skusiłem się ze względu na tą usługę na kupno tej NSRki po którą miałem jechac do Pozniania ... A była w idealnym stanie ... Przynajmniej ze zdjęc tak wywnioskowałem :buttrock: Możliwe, że sie da podpasowac, ale nie lubie sie w tego typu rzeczy bawic, ja chce JEŹDZIC :biggrin: Ja z tego co słyszałem to po odblokowaniu NSR osiaga cos koło 35KM,to naprawde sporo,a czy przypadkiem nie jest ten sam silnik w CRM bo one tez mocnawe są tylko ciekaw jestem ile tys.km można zrobić taką NSR odblokowaną? z 15tys? wie ktos? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Tak taki sam jak w CRM. CO do ilosci km to moj kumpel juz zrobil sporo ale dokladnie nie wiem ile i jak narazie wszystko sie trzyma wiec to trwaly motor :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco31 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 sorka chłopaki ale ja chcę się dowiedzieć jak odblokować cagive mito a nie nsr!! Jesteście w stanie mi pomóc?? Zawsze dobrze wiedzieć gdzie jak za ile itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 www.125.pl Tutaj się dowiesz :icon_mrgreen:Użyj najpierw funkcji "szukaj" bo ten temat był tam wałkowany :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco31 Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 nom tak jest wszystko tyle że o nsr i rs 125 a to mnie do konca nie urządza. Być może blokowane są w podobny sposób ale zawsze jakieś różnice muszą być, a co powiecie na to, ta sama cagiva tylko 14koni i 127km/h v-max . Gdzie może być zablokowana??(bo już nie jest w pełni zdławiona) może teraz będzie mi sie łatwiej dogadać i znaleść te okropne blokady!POMOCY! Jeśli ktoś zna jakiegoś eksperta od moto który zajmuje się odblokowywaniem itp. takiego sprzętu byłbym wdzięczny gdyby podał mi numer telefonu lub inne namiary.(chciałem się wypytać co i jak)pozdrowaco31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Prawdopodobnie masz blokade na wydechu, cos podobnego jak w skuterach,do dyfuzora jest dospawana taka rórka, trzeba ją wywalic i zaspawac dziure :buttrock: to po odblokowaniu NSR osiaga cos koło 35KM Ta a ja słyszałem ze nawet 50km jak sie nalepi specjalne naklejki :bigrazz: W pełni odblokowana nsr ma 28,5km Edytowane 17 Lutego 2007 przez H4zell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco31 Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 aha właśnie coś takiego chciałem się dowiedzieć... dzieki wielkie jak bedemiał cas to sprawdzę czyrzeczywiście jest to blokada na wydechu... jeśli się okaże że tak to będe skłonny kupić sportowy układ wydechowy;]i jeszcze jedno by to sprawdzić konieczne jest demontowanie całego układu?? A co do tej nsr'ki to masz racje 28,5km to maksymalna moc tego motorku , wiem bo kumpel ma nsr'ke!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 i jeszcze jedno by to sprawdzić konieczne jest demontowanie całego układu?? zeby sprawdzic czy jest blokada na wydechu musisz zdjąc tylko lewą owiewkę - będzie widac.A jesli chodzi o odblokowanie to najlepiej zdjac cały wydech, tak bedzie najwygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi