Vampimar Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! Jakoś wielka cisza zapadła w tym temacie...czyżby "kryzys" wszystkich wypędził ?? :D Planuję otworzyć sezon. Przyszły weekend najazd na Walię, dokładna trasa wciąż otwarta(wstępnie "Snowdonia" ). Jednak wszelkie możliwości otwarte (jeżeli ktoś ma pomysł). W planach to wypad w sobotę wczesnym rankiem i powrót wieczorem (ewentualnie przenocowanie gdzieś na trasie i powrót niedziela). Marek jak masz jakiś plan/możliwość to napisz (nr ten sam) ja dzis sobie pojezdzilem :) cudowna pogoda. nastepna sobota niestety juz zajeta :buttrock: ale mze za 2 tyg....pozyjemy , zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 No więc droga mniej/więcej opracowana. Dwa warianty uzależnione czasem. pierwszy: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d...557&ie=UTF8&z=9 drugi: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d...557&ie=UTF8&z=9 Przejazd przez sam środek Snowdonii :icon_twisted: W panach zahaczenie o: - kilka fortec Żelaznego Pierścienia: Harlech Castle, Caernarfon, Beaumaris, Conwy, Penrhym (nie zamierzam ich zwiedzać, jedynie zobaczyć zewnątrz i porobić fotki. - wjazd na Isle of Anglesey - objechanie okolic Llandudno -przejazd przez środek Snowdonii bądź powrót do domu. Zobaczymy na co czas pozwoli. Dużo zaplanowane (za dużo :D) i bardzo mało czasu. Pogodę sprawdziłem na BBC i ma być sucho, więc zapowiada się optymistycznie :icon_mrgreen: Jeżeli brat zdąży z MOT to śmigamy na dwie Reverki :buttrock: Pozdrawiam! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) W panach zahaczenie o: - kilka fortec Żelaznego Pierścienia: Harlech Castle, Caernarfon, Beaumaris, Conwy, Penrhym (nie zamierzam ich zwiedzać, jedynie zobaczyć zewnątrz i porobić fotki. - wjazd na Isle of Anglesey - objechanie okolic Llandudno -przejazd przez środek Snowdonii bądź powrót do domu. Zobaczymy na co czas pozwoli. Dużo zaplanowane (za dużo :D) i bardzo mało czasu. Pogodę sprawdziłem na BBC i ma być sucho, więc zapowiada się optymistycznie :icon_mrgreen: Jeżeli brat zdąży z MOT to śmigamy na dwie Reverki :buttrock: Pozdrawiam! :crossy: plany piekne, tylko trzeba na to wiecej czasu.sam moj dojazd do Birmingham i z powrotem to okolo 4ech godzin...a co dopiero mowic o reszcie!! :icon_eek: ta trase to mozna by na jakis bank holiday smignac :buttrock: ps.BBC klamie ;) pogoda dzis okropna...i w zapowiedziach ma byc jeszcze gorzej :( Edytowane 3 Marca 2009 przez Vampimar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam wszystkich emigrantów i nie tylko:) Przymierzam sie do założenia sakiew do mojej Hondy i tu pojawia sie problem(?) z tabliczką road taxu. W moim mot jes przymocowana do wahacza. Jak założe sakwy to bede musiał ten uchwyt przenieść w inne miejsce bo sakwy całkowicie go zasłonią. Czy sa jakies konkretne przepisy ustalające miejsce mocowania uchwytu z road taxem? Czy strona motocykla (lewa czy prawa) też ma jakieś znaczenia? Najbardziej pasowało by mi miejsce pod główka ramy w miejscu mocowania chłodnicy. Tylko nie wiem czy ktoś sie nie przyczepi,że mało widoczny i w ogóle. Czekam na odpowiedzi. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) ps.BBC klamie ;) pogoda dzis okropna...i w zapowiedziach ma byc jeszcze gorzej :( Cicho :icon_evil: !!! Pięknie będzie :biggrin: Jak wczoraj sprawdzałem, to ten dzisiejszy "wybryk pogodowy" też mieli uwzględniony czyli im się sprawdza. Jak tylko im się sprawdzi do soboty włącznie to będzie gitarrra pyzdra1 - teoretycznie tax powinien być widoczny, ale jak nie znajdą to i tak sprawdzą czy masz wykupiony czy nie i pewnie zostawią cię w spokoju. Ja u siebie mam pod stelażem od lampy a majkelpl pamiętam miał schowany pod sakwami (bo mu psuł wygląd motonga :D ). Najważniejsze, aby w DVLA mieli odnotowane, ze takowy posiadasz. Fizycznie mógł ci się urwać :P Edytowane 4 Marca 2009 przez ruthi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Dzięki Ruthi7. Teraz bede mógł sobie nareszcie poprawić wygląd motocykla :) Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 majkelpl pamiętam miał schowany pod sakwami (bo mu psuł wygląd motonga :D ). Dokladnie :buttrock: Nie ma okreslonego miejsca zamontowania taxu. Ma tylko byc i koniec :clap: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 hejka ja odpadam w ten i nastepne 3 weekendy na jakakolwiek jazde :icon_razz: strasznie grafik napiety pozdra :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobeka Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) cicho sie tutaj zro bilo poniewaz najwieksza gadula jest w polsce, ;) i duzo ludzisk rozpisuje sie na konkurencyjnym forum http://www.polishbikers.com/ . 15 marca duzo polakow bryka na wyscigi 1/4 mili kibicowac naszemu koledze, bioracemu udzial w wyscigu http://www.santapod.co.uk/index.php. Ja tez bede brykal zbiorka 15.03.2009 w http://www.multimap.com/maps/?qs=nn8&count...0.68448:17|nn8| godz. 9.30 w miejscu zaznaczonym czerwonym kolkiem na mapie bedzie okolo 20 maszyn z bialoczerwona flaga. Edytowane 11 Marca 2009 przez Bobeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 cicho sie tutaj zro bilo poniewaz najwieksza gadula jest w polsce, ;) Juz niedlugo do tego zacnego grona dolaczy budzik, potem ruthi a za rok, dwa i Vampimar tez :buttrock: :crossy: Ilez mozna siedziec w tej Jukejlandii ?? :banghead: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobeka Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Juz niedlugo do tego zacnego grona dolaczy budzik, potem ruthi a za rok, dwa i Vampimar tez :buttrock: :crossy: Ilez mozna siedziec w tej Jukejlandii ?? :banghead: Moze kiedys i ja dolacze, ale na wyspie jest tyle atrakcji dla motoromaniakow ze w ojczyznie zrobi sie tyle samo za 200 lat - jak benzyny zabraknie na tej blekitnej planecie. I sezon tu trwa caly rok, az nie chce sie z tad wyjezdzac. Do kraju cignie jedynie sentyment, ale i on wygasa z kazdym rokiem spedzonym na wyspie coraz szybciej. A jak popatrze w TV na naszych oslow z parlamentu i rzadu, to wracac wogole sie odechciewa. Tam sie mieszka i zyje gdzie jest praca, dom i dostatnie zycie - co tu duzo mowic w polsce nie mialem tego jak i tez Ci wszyscy co tu sa. Jak to w zyciu, niektorym sie udaje, innym (wiekszosci) nie. I te osoby nadal szukaja swego miejsca. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 1. 2 . 3 maja paignton bike festival. ktos ma ochote na powtorke z przed roku??? poxzdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 1. 2 . 3 maja paignton bike festival. ktos ma ochote na powtorke z przed roku??? poxzdra no ja bym sie pisal na powtorke, ale z zeszlorocznej ekipy nie wielu pozostalo, ale moze kilku sie uzbiera :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dokladnie :evil: :lapad: Bez majkela to juz nie bedzie to samo :icon_mrgreen: ps. a czy kolega budzik nie mial juz byc w Polsce ?? a w podpisie ciagle UK :eek: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dokladnie :evil: :lapad: Bez majkela to juz nie bedzie to samo :icon_mrgreen: ps. a czy kolega budzik nie mial juz byc w Polsce ?? a w podpisie ciagle UK :eek: juz jedna noga jestem, ostatnio zrobilem kurs do PL samochodem i zwiozlem wiekszosc rzeczy , wiec jeszcze kilka spraw i "pora ze dwora" :)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi