Skocz do zawartości

klasy wyścigowe

Ziemniak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jaki w tym roku ruszają klasy wyścigów chodzi mi o te dla zupełnie początkujących .Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji. Czy w tym roku jest również gs500cup, albo jakaś klasa 125.

Z góry dzięki za odpowiedz

pozdro

Edytowane przez Ziemniak

Mam pytanie jaki w tym roku ruszają klasy wyścigów chodzi mi o te dla zupełnie początkujących .Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji. Czy w tym roku jest również gs500cup, albo jakaś klasa 125.

Z góry dzięki za odpowiedz

pozdro

W tym roku puchar gs500 zastąpi GSX-R CUP: w dwóch klasach do 600 i powyżej 600 cm3 (zobacz: http://www.gsxr-cup.eu/)

Bedzie tez CBR 125 Cup za 13,5 tys. PLN (motocykl, 3 komplety opon, owiewki + startowe i troche dupereli)

Yamaha planuje R6 i R1 Cup (zobacz: http://www.yamaha-motor.pl/corporate/lates...cm:26-11949-32)

BMW planuje F 800 S Cup.

Pucharów markowych w tym roku dostatek. Oczywiscie jest jeszcze klasa Pretendent w ramach MMP.

Pozdro.

A wiadomo że taki puchar ma ruszyć :icon_mrgreen: , czy to tylko jakieś odległe plany bo szukam i szukam i żadnej wzmianki o tym nie znalazłem.

pozdro

Takie info jest w lutowym nr MOTOCYKLA s.127 - ale tam nie ma nic wiecej, ponad to co napisalem wczesniej.

W nowym numerze WMC jest wzmianka na temat pucharu CBR 125. W skrócie:

- nowy motocykl z pakietwm wyścigowym: 13500 zł,

- w skład pakietu wchodzą: opłacone starty w 5 rundach, owiewki, opony, zestaw napędowy, klocki, staflexy i olej (nie wiem ile czego),

- można startować używaną CBR, trzeba tylko wykupić w/w pakiet za 3500 zł.

Dla chętnych info które otrzymałem :D :

W przyszłym sezonie w ramach Motocyklowych Mistrzostw Polski odbędzie się puchar markowy Hondy CBR125R Cup

Będą to następujące terminy:

12 - 13. 05. 2007

02 - 03. 06. 2007

11 - 12. 08. 2007

08 - 09. 09. 2007

Warunkiem startu w tymże pucharze, będzie zakup nowego motocykla CBR 125 R '07 z tzw. kitem wyścigowym albo zakup samego kitu i start na motocyklu używanym (liczba takich kitów będzie ograniczona).

Motocykl Honda CBR125R model 2007 z kitem wyścigowym to cena na poziomie 13500zł - cena brutto dla klienta.

Kit obejmuje takie elementy jak:

- 1 kpl. sportowych owiewek - czasza, owiewki boczne i zadupek

- 3 komplety opon

- 1 kpl.klocków hamulcowych na przednie koło

- przewód hamulcowy w oplocie hamulca przedniego

- zestaw napędowy - łańcuch z zębatkami

- filtr oleju i olej silnikowy,

- opłacone wszystkie starty w MMP na terenie Polski

Ma to być najtańsza forma wyścigów w naszym kraju, adresowana jest głównie do osób, którzy rozpoczynają swoją karierę sportową, bądź też liczą na dobrą sportową zabawę na torze wyścigowym

Oczywiście że zależy nam na jak największej liczbie uczestników dlatego też:

- przystępna cena,

- można zakupić kit również do Hondy CBR125R - modelu zasilanego gaźnikiem. cena takiego zestawu to 3500 zł

- nagroda główna - niespodzianka :cool: nowy motocykl HONDA CBR.

Będzie to impreza wieloletnia, oczywiście pod warunkiem, że wypali.

Jeśli tego typu impreza będzie sukcesem, na pewno w przyszłości będzie dynamicznie wzrastać aktywność Hondy w sportach motocyklowych w naszym kraju.

Teraz tylko trzeba organizować hajs i startować

Myślę że ten temat zmieni się dla chętnych tej klasy

pozdro

• 1 miesiąc temu...