kalosh Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam.Jestem szczęśliwym posiadaczem b6 z 95 roku:)) Kupowałem go od importera i nie potrafił mi powiedzieć co było w nim i kiedy robione. W związku z tym zakładam że nic nie było w nim grzebane. Z tego co się dowiedziałem to należy:1) Wymienić olej i filtr.2) Wymienić płyn hamulcowy.3) Sprawdzić luz zaworowy (niestety w serwisie, bo sam nie potrafię)4) Napęd jeszcze sezon wytrzyma.5) Prawdopodobnie regulacja gaźników, bo trochę nierówno chodzi. Może się to zmieni jak uszczelnię wydech.6) Klocki hamulcowe i gumy jeszcze pojeżdżą trochę.Macie pomysł co jeszcze sprawdzić?Pozdrawiam kalosh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Sprawdź czy tylni amor już nie dobija na nierównościach bo możliwe że trzeba będzie go wymienić (tak to już jet z tymi amorami od bandziorów pokilkudziesięciu tyś km), sprawdź czy nie mam luzów na łóżyskach główki ramy, jaki jest stan przewodów paliwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Thx. Z pewnością sprawdzę:notworthy: Czy płyn w chłodnicy się wymienia czy dolewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 najlepiej wymien chociaz jezeli nie bedziesz jezdzil przez zime to ja bym sobie podarowal. banditom po przebiegu 20 tys puszczaja simmeringi przednich amortyzatorow, sprawdz czy nie zostawiaja sladow oleju na widelkach. jak tak to najlepiej odrazu wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Wymiana płynu w chłodnicy , polega właściwie na wymianie oleju , który tam się znajduje .Można sprawdzić luz na łożyskowaniu główki ramy . Moja zuzia też chodzi nierówno ,chociaż obrotomierz nic nie pokazuje . Gdzieniegdzie można przeczytać że to cecha olejaków - nierówna praca na wolnych obrotach .Jak chcesz grzebać przy motocyklu to pomyśl o serwisówce i jakiś porządnych narzędziach .Jak miałem nieszczelny wydech to przy ok.3000obr/min był bardzo słabiutki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Moje grzebanie przy motorze ograniczy się raczej tylko do kosmetyki. Co prawda Jawę znam na wylot ale b6 to nie Jawa:) Wiecie może ile płynu hamulcowego potrzeba na przedni tylny hamulec oraz ile wchodzi płynu do chłodnicy? Nie wiem ile tego mam kupić:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Mam jeszcze jedno pytanko: wiecie ile kosztuje kontrola luzu zaworowego i regulacja gaźników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) jakiego płynu do chłodnicy? Tam jest olej przecież , masz olejaka jak marzenie :icon_mrgreen: czyszczenie, regulacja, synchronizacja ok 180-240 PLN Regulacja zaworów ok 200 PLNCeny orientacyjne wiadomo Edytowane 16 Lutego 2007 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Tam jest olej przecieżTakie głupie pytanie: czy to ten sam olej, który wlewam do silnika? Edytowane 16 Lutego 2007 przez kalosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek... Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Te silniki są chłodzone tym samym olejem co smaruje silnik.Co do luzów zaworowych to powiem tak. Sprawdzałem 3 razy przy19000,25000,31000 i zawsze było ok.Więc jak nie słychac to po co płacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi