Tomek Kulik Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Siemka Komandir :) (...)Za przedrzeźnianie mnie, dostajesz fuchę przewodnika po nadniemeńskich duktach :crossy: Jajko enduro... :icon_mrgreen: O wizach będe pisał w marcu, znając wytyczne z Grodna dotyczące wypełniania wniosków wizowych, żeby się KGB nie przyczepiło do nas. Na razie dajcie: spocznij... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Tak sobie czytam i czytam...Zawsze chciałem sie przejechać na wschód.. Mam tylko kilka pytań\problemów:- czy moją tl1000 da sie jechać(jakie drogi)- czy osoba w moim wieku mogłaby sie zabrać czy raczej preferujecie starsze grono?- ja jestem z ostrowa wielkopolskiego wiec musialbym sporo nadłożyć km..- taraz caly czas laduje kase w motor ale może porobie wszystko i bedę miał fundusze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) (...)- czy moją tl1000 da sie jechać(jakie drogi)- czy osoba w moim wieku mogłaby sie zabrać czy raczej preferujecie starsze grono?- ja jestem z ostrowa wielkopolskiego wiec musialbym sporo nadłożyć km..- taraz caly czas laduje kase w motor ale może porobie wszystko i bedę miał fundusze..Drogi są lepsze niz u nas. Znamy już nawet drogę do Bohatyrowicz po asfalcie... :icon_mrgreen: Twój wiek nie stanowi problemu, o ile nie będziesz używał słów: włanczać, wziąć, poszedłem, weszłem, wziełem, bojać się, i podobnych regionalizmów ogólnopolskich. Sądząc po Twoich dotychcasowych wypowiedziach na forum - dasz radę :biggrin: :icon_mrgreen: Do wódki nie będziemy Cię namawiać, do pacierza także...Z Ostrowa Wlkp. masz kawałek drogi, weź pod uwagę start z Warszawy o czwartej rano w sobotę. Coś wymyślimy, jakis nocleg z piątku, cy cuś... Edytowane 18 Lutego 2007 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) To w sumie krótka trasa- 300km więc chętnie się przejadę. Wstępnie mówię tak ale będę wiedział na bank dopiero na początku kwietnia. Się zobaczy czy nie będę musiał kiblować w robocie na dyżurze... :) Ale na wszelki wypadek wyrobie sobie wizę żeby wzmocnić argumenty dla szefa ;) Edytowane 26 Lutego 2007 przez ruso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajl Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Wstępnie zgłaszam ochotę pojechania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) KONKRETY: adres ambasady - ul. Wiertnicza 58 (łatwo trafić) tel. 22 842 52 02Składamy w okienkach: paszport + fotografia paszportowa + wniosek (do wypełnienia na miejscu) + ubezpieczenie zdrowotne + opłata.Opłata normalna - 6 dolarów - wtedy czekamy na wizę trzy dni.Opłata ekspresowa - 11 dolarów - wtedy wizę da się uzyskać tego samego dnia. Ważne dla osób dołączających do wyprawy w ostatniej chwili. W rubryce miejsce zakwaterowania, wpisujemy: ośrodek wypoczynkowy Kupalinka.W rubryce kto zaprasza?, wpisujemy: Klub Motocyklowy Gryzzli Grodno. Przed wybraniem się do ambasady, proszę sprawdzić telefonicznie godziny przyjmowania wniosków i odbierania paszportów z wbitą wizą. Ubezpieczenie zdrowotne jest do nabycia za ok. 30 zł, w kanciapie obok ambasady - mały domek, na posesji tuż obok.Polisy naszych ubezpieczycieli są ważne na Białorusi, jednak nie upoważniają do przekroczenia granicy. Upoważnia polisa wspomnianej firmy, błogosławionej przez władze RB. Edytowane 8 Marca 2007 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 No jestem po wstępnych rozmowach Proszę mnie wstepnie wpisać na listę.. 2 + 1 ;) Ale i tak to wszystko się okaże dopiero tydzień przed wyjazdem co i jak ... tzn. czy jedziemy.. p.s.monenegro/..//... dla nas odpada.. za daleko.. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerardgrodzisk Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 No no jestem pełen podziwu :) wiemjuz teraz czemu kanapę dałes do tapicera :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 No no jestem pełen podziwu :banghead: wiemjuz teraz czemu kanapę dałes do tapicera :lalag: No własnie to też był argument,,, w AT to sie siedzi na cegle. a po przelocie 150-200 km. ciurkiem .dupsko samo odpada..... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Ważne pamiętajcie że wszystkie opłaty w ambasadzie są przyjmowane w dolarach usa żeby zdziwka nie było :smile: Tomku a jak z Ukrainą ?? nie nada tam czegoś wbić do paszportu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Na Ukrainę nie trzeba wiz, tylko paszport + zielona karta. Wsio.Na Białoruś: paszport + wiza + zielona karta + ubezpieczenie zdrowotne. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Tomek, jeśli już masz to podaj dokładny adres Kupalinki.PS. Będzie ze mną jeszcze 2, może 3 kumpli :icon_question: :icon_question: :icon_twisted: lalala lala lalaaaaaaa :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulanpro Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 WitamJestem początkującym motocyklistą. tzn jeżdżę od tamtego roku. Czy ja tez mogę jechac? Mam honde cx 500 starą, ale jarą. Zawsze marzyłem o podróżach na wschód na moto. Stamtąd pochodzi moja rodzinka więc mam pewien sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Ruso a nie wybierzecie się wspólnie z nami bandą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) BARYł, tak czytam jeszcze raz i mój post faktycznie jest nieprecyzyjny. Jasna sprawa, że jedziemy z Wami bandą :icon_rolleyes: A pytałem Tomka o adres żeby go wpisać do wniosku wizowego. Już się nie mogę się doczekać się. Nie mogę się doczekać. Się :lalag: ULANPRO, a kto ma ci zabronić? Chyba tylko konsul jak ci nie da wizy. Ja też prawko zrobiłem w 2006r. Zatatwiaj co trzeba i w drogę! Edytowane 29 Marca 2007 przez ruso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi