Skocz do zawartości

Białoruś na przełomie kwietnia i maja.

Tomek Kulik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka Komandir :)

(...)

Za przedrzeźnianie mnie, dostajesz fuchę przewodnika po nadniemeńskich duktach :crossy:

Jajko enduro... :icon_mrgreen:

O wizach będe pisał w marcu, znając wytyczne z Grodna dotyczące wypełniania wniosków wizowych, żeby się KGB nie przyczepiło do nas.

Na razie dajcie: spocznij...

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

Tak sobie czytam i czytam...Zawsze chciałem sie przejechać na wschód.. Mam tylko kilka pytań\problemów:

- czy moją tl1000 da sie jechać(jakie drogi)

- czy osoba w moim wieku mogłaby sie zabrać czy raczej preferujecie starsze grono?

- ja jestem z ostrowa wielkopolskiego wiec musialbym sporo nadłożyć km..

- taraz caly czas laduje kase w motor ale może porobie wszystko i bedę miał fundusze..

(...)

- czy moją tl1000 da sie jechać(jakie drogi)

- czy osoba w moim wieku mogłaby sie zabrać czy raczej preferujecie starsze grono?

- ja jestem z ostrowa wielkopolskiego wiec musialbym sporo nadłożyć km..

- taraz caly czas laduje kase w motor ale może porobie wszystko i bedę miał fundusze..

Drogi są lepsze niz u nas. Znamy już nawet drogę do Bohatyrowicz po asfalcie... :icon_mrgreen:

Twój wiek nie stanowi problemu, o ile nie będziesz używał słów: włanczać, wziąć, poszedłem, weszłem, wziełem, bojać się, i podobnych regionalizmów ogólnopolskich. Sądząc po Twoich dotychcasowych wypowiedziach na forum - dasz radę :biggrin: :icon_mrgreen:

Do wódki nie będziemy Cię namawiać, do pacierza także...

Z Ostrowa Wlkp. masz kawałek drogi, weź pod uwagę start z Warszawy o czwartej rano w sobotę. Coś wymyślimy, jakis nocleg z piątku, cy cuś...

Edytowane przez Tomek Kulik

To w sumie krótka trasa- 300km więc chętnie się przejadę. Wstępnie mówię tak ale będę wiedział na bank dopiero na początku kwietnia. Się zobaczy czy nie będę musiał kiblować w robocie na dyżurze... :)

Ale na wszelki wypadek wyrobie sobie wizę żeby wzmocnić argumenty dla szefa ;)

Edytowane przez ruso

KONKRETY: adres ambasady - ul. Wiertnicza 58 (łatwo trafić) tel. 22 842 52 02

Składamy w okienkach: paszport + fotografia paszportowa + wniosek (do wypełnienia na miejscu) + ubezpieczenie zdrowotne + opłata.

Opłata normalna - 6 dolarów - wtedy czekamy na wizę trzy dni.

Opłata ekspresowa - 11 dolarów - wtedy wizę da się uzyskać tego samego dnia. Ważne dla osób dołączających do wyprawy w ostatniej chwili.

W rubryce miejsce zakwaterowania, wpisujemy: ośrodek wypoczynkowy Kupalinka.

W rubryce kto zaprasza?, wpisujemy: Klub Motocyklowy Gryzzli Grodno.

Przed wybraniem się do ambasady, proszę sprawdzić telefonicznie godziny przyjmowania wniosków i odbierania paszportów z wbitą wizą.

Ubezpieczenie zdrowotne jest do nabycia za ok. 30 zł, w kanciapie obok ambasady - mały domek, na posesji tuż obok.

Polisy naszych ubezpieczycieli są ważne na Białorusi, jednak nie upoważniają do przekroczenia granicy. Upoważnia polisa wspomnianej firmy, błogosławionej przez władze RB.

Edytowane przez Tomek Kulik

No jestem po wstępnych rozmowach

Proszę mnie wstepnie wpisać na listę..

2 + 1 ;)

Ale i tak to wszystko się okaże dopiero tydzień przed wyjazdem co i jak ... tzn. czy jedziemy..

p.s.

monenegro/..//... dla nas odpada.. za daleko.. :notworthy:

Na Ukrainę nie trzeba wiz, tylko paszport + zielona karta. Wsio.

Na Białoruś: paszport + wiza + zielona karta + ubezpieczenie zdrowotne.

• 3 tygodnie później...

Witam

Jestem początkującym motocyklistą. tzn jeżdżę od tamtego roku. Czy ja tez mogę jechac? Mam honde cx 500 starą, ale jarą. Zawsze marzyłem o podróżach na wschód na moto. Stamtąd pochodzi moja rodzinka więc mam pewien sentyment.

BARYł, tak czytam jeszcze raz i mój post faktycznie jest nieprecyzyjny. Jasna sprawa, że jedziemy z Wami bandą :icon_rolleyes: A pytałem Tomka o adres żeby go wpisać do wniosku wizowego.

Już się nie mogę się doczekać się. Nie mogę się doczekać. Się :lalag:

ULANPRO, a kto ma ci zabronić? Chyba tylko konsul jak ci nie da wizy. Ja też prawko zrobiłem w 2006r. Zatatwiaj co trzeba i w drogę!

Edytowane przez ruso