daiko1 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam .Mam problem zokreśleniem dokładnej pojemności silnika od husqvarny ponieważ nabyłem go w częściach . Jest to stary 2t z roku 89 i przydał by sie mały remont i potrzebował bym do tego określić pojemność rozmiar tłoka to 82,92.I potrzebował bym kogoś kto posiada części zamienne do takich eksponatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 taki cybuch to cr 400 pewnie zmierz skok tłoka jeszcze i wyjdzie Ci dokładna pojemnosc , czesci pomyśl co dokładnie chcesz i zagadaj na pw do Jarka Spozdrawiam lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 zobacz na cylinder , czy nie ma wytloczonej gdzies pojemnosci Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 zobacz na cylinder , czy nie ma wytloczonej gdzies pojemnosci nie ma :) w "tamtych" czasach tego nie stosowali tylko bylo made in sweden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiko1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dzięki za odpowieć na temat co do pojemności. A z części jakie bym potrzebował to na poczętek korbe i tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wejdź na www.olekmotocykle.pl tam mają dużo tłoków i w ogóle dużo części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wejdź na www.olekmotocykle.pl tam mają dużo tłoków i w ogóle dużo częściNie wiem czemu ale ja na tej stronie nie umiem kozystac z wyszukiwarki-za glupi jestem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Nie wiem czemu ale ja na tej stronie nie umiem kozystac z wyszukiwarki-za glupi jestem ta strona nie byla aktualizowana od pol roku! lepiej do nich dzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiko1 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 tak u olka jest wszystko i nic ,a wyszukiwarka jest dokitu Może ktroś mi podać konkretny namiar meila lub telefon gdzie można takie części dostać bo sprzęt stoji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Lucas Ci powiedział-jak nie chcesz skorzystać, to nic nie poradzę :) Jak się zdecydujesz-daj mi info o tym silniku-numer z karteru, jakieś foty. Wtedy może znajdziemy punkt oparcia, według którego mozna będzie szukac części. Kontakt do mnie masz w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiko1 Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Lucas Ci powiedział-jak nie chcesz skorzystać, to nic nie poradzę :banghead: Jak się zdecydujesz-daj mi info o tym silniku-numer z karteru, jakieś foty. Wtedy może znajdziemy punkt oparcia, według którego mozna będzie szukac części. Kontakt do mnie masz w moim profilu. I co sądzisz o tym da się coś z tego złożyć czy lepiej się tego pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Poczekaj jak zrobię jakieś ustalania po numerach who is who z ta Husqą, bo na razie nie wiem jeszcze jak ugryźć ten temat, nie mam punktu zaczepienia. Na poczatku tygodnia powinienem coś wiedzieć.Wiesz, wszystko zależy od tego co masz do wymiany, jaka jest ilosć patentów, czego w ogole brak-no i ile kasy chcesz przeznaczyć na odrestaurowanie motocykla, i za ile czasu chcesz nią wyjechac na tor.Jeśli zdecydujesz się rozstać z tą Husqą do remontu-daj znać, wstępnie mnie interesuje temat. Podkreślam- wstępnie.Pzdr. Edytowane 4 Lutego 2007 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiko1 Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Poczekaj jak zrobię jakieś ustalania po numerach who is who z ta Husqą, bo na razie nie wiem jeszcze jak ugryźć ten temat, nie mam punktu zaczepienia. Na poczatku tygodnia powinienem coś wiedzieć.Wiesz, wszystko zależy od tego co masz do wymiany, jaka jest ilosć patentów, czego w ogole brak-no i ile kasy chcesz przeznaczyć na odrestaurowanie motocykla, i za ile czasu chcesz nią wyjechac na tor.Jeśli zdecydujesz się rozstać z tą Husqą do remontu-daj znać, wstępnie mnie interesuje temat. Podkreślam- wstępnie.Pzdr. Na początek jak pisałem wcześniej chdzi mi o korbe żebym mógł złożyć kartery ,a między czasie jeszcze tłok . Na koniec będzie jeszcze potrzebna zapatka od mechanizmu kopki poneważ przy zakupie tego silnika miało to być ale niema , a ze swojego doświatczenia wiem że mechanizm kopki w tych silnikach jest dość wadliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) a ze swojego doświatczenia wiem że mechanizm kopki w tych silnikach jest dość wadliwy. zaciekawiles mnie tym moglbys troche rozwinąc ten wątek?? p.s moze moderator przeniesie ten topic do tematu wszystko o huskachpzdr lucas Edytowane 4 Lutego 2007 przez lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daiko1 Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 zaciekawiles mnie tym moglbys troche rozwinąc ten wątek?? p.s moze moderator przeniesie ten topic do tematu wszystko o huskachpzdr lucas chodzi tutaj głuwnie o grzechotke, która złożona jest z jakiś małych sprężynek , zapadek które lubią się wyrabiać bąć w gorszym wypatku całkowicie rozsypać.Jest to niezbyt pomysłowe rozwiązanie w silankach które mają dość durzą kompresje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi