kaczors18 Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam Szukałem lustereczek do mojej Hondy, i wczoraj zauważyłem że starsze CB miały takie same, podobno kilka modeli miało identyczne, jeżeli wiecie jakie to pomóżcie, szukałem,też przedniego błotniczka (koniecznie chromowanego) i też miałem problemy, czy pasują np od VT750?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) Szukałem lustereczek do mojej Hondy, i wczoraj zauważyłem że starsze CB miały takie same, podobno kilka modeli miało identyczne, jeżeli wiecie jakie to pomóżcieLustereczka - funkiel nówki, absolutnie nie śmigane - masz tutaj:http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...otProd&nr_tab=9(plus inne częściory do "naszej" shadowki)PozdrP.S. Obawiam się, że błotnik to tylko na moto bajzlach, albo allegro... Edytowane 28 Marca 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Przy wykręcaniu korka wlewowego - uwaga na sprężynę bo "strzela" korkiem. Następnie odkręcasz spust - wtedy stary olej szybko wypłynie. Pewnym problemem może być na sam koniec, zakręcenie ponowne korków wlewowych, ale dasz sobie jakoś radę. Trzeba jedną ręką dociskać a drugą załapać gwint korka.Jedna techniczna uwaga :bigrazz: . Albo trzeba to robić najpierw w jednej, potem w drugiej, albo podeprzeć pod silnikiem, bo inaczej motorek "pacnie" na przód i bedzie problem.Najlepiej do odkręcania/dokręcania używać klucza nasadowego, wtedy bez problemu da się kontrolować sprężyne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igner Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witam!dzieki za dodatkowe uwagi Shadokdzisiaj byłem już wypytać ile kosztują częście no ale niestety wszystko na zamówienie z Larsona!czekam na wycene-bo w sklepie nie było właściwej osoby na właściwym miejscu :bigrazz: Olej chcę zamówić ten co Ty Wasyl a uszczelniacze ARI 044 - 37*50*11 Z ciekawości podjechałem do serwisu a zarazem sklepu motocyklowego-i pytam ile by kosztowała wymiana- a koleś- "nie podejmuje się tego" - normalnie rozwalił mniei teraz myśle czy to z wyniku jego nie wiedzy/nie doświadczenia czy może rzeczywiście może być ciekawie przy tej wymianiegadałem już z kumplem i pomoże mi- mam nadzieje że uda nam się to jakoś to wymienić a co do ilości oleju w lewej ladze i tego że jest większa niż w prawej to wynika chyba z tego że po lewej stronie tarcza jest-tak wydedukowaliśmy z kumplem!ale wleje chyba tak pomiędzy 440 a 455 :P o co chodzi z tym pompowaniem przedniego zawieszenia-czy można sobie w ten sposób usztywnić lekko przód żeby nie nurkował tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi