Hartke Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Hmm, moje też od połowy maja nakładkę chromowaną, bo to oryginalne części suzuki, w zestawie Cobry są tylko końcówki wydechów, no i na łączeniu, no kilka centymetrów dalej się przebarwia ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ja kupilem moto na Cobrach i jak do dzis nic sie nie przebarwia, idealny chromik i oczywiscie znienawidzony przez sasiadow dzwiek,a smignalem ok 16 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hartke Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Olek, a nie wiesz czy poprzedni właściciel coś regulował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowicjuszVZ800warmia Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam wszystkich maruderów :buttrock: Jestem calkiem nowy i zielony takze prosze nie denerwowac sie z powodu błachych pytan czasami:) dziesiaj załozylem nowe wydechy do mojej marudy, i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy to normalne ze po załozeniu nowych wydechów motor lepiej jezdzi, i lepiej pracuje. Moze stare wydechy były przytkane. I jeszcze jedno przy odkrecaniu rur przy cylindrach nie bylo zadnej uszczelki przy wejsciu rury w cylinder czy tak powinno byc? Jeszcze jedno czy pod bakiem filtr paliwa ma miec wlot skierowany na bok czy w dol. Dzieki i zycze wszystkim wreszcie cieplej wiosny i szerokosci Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez nowicjuszVZ800warmia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam szanownych forumowiczow, pozwole sobie na odswizenie tematu wydechu, jak startujacy z przygoda motocyklowa jestem zielony z tematu i licze na wasze wsparcie :notworthy: Kupile marude 800 na pustych wydechach (li hju czy jakos) i nie dosc ze "terkocza" to hucza jak cholera. Chcialbym z nich wydobyc wiecej basu i nieco je przytlumic. Gdzies ktos mi mowil zeby wbic w srodek perforowana rurke owinieta wata i powinno byc ok, wspomnial cos tez o regulacji mieszanki i gaznika po takiej operacji?? Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam i do zobaczenia w trasie :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azmadan Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam szanownych forumowiczow, pozwole sobie na odswizenie tematu wydechu, jak startujacy z przygoda motocyklowa jestem zielony z tematu i licze na wasze wsparcie :notworthy: Kupile marude 800 na pustych wydechach (li hju czy jakos) i nie dosc ze "terkocza" to hucza jak cholera. Chcialbym z nich wydobyc wiecej basu i nieco je przytlumic. Gdzies ktos mi mowil zeby wbic w srodek perforowana rurke owinieta wata i powinno byc ok, wspomnial cos tez o regulacji mieszanki i gaznika po takiej operacji?? Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam i do zobaczenia w trasie :lalag: Witam... Bielsko-Biała ??? :-D jeżeli tak to chętnie się z krajanem zobaczę i posłucham... wydeszków :-D mój też miał podobno wcześniej pustaki... ale poprzedni właściciel dawał je wytłumić... (jak dla mnie to zbyt cicho...) Cytuj Jedni wolą Harleya i cycate blondynki... inni motocykle japońskie i ciasne... nazwijmy to...hmmm... winkle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam... Bielsko-Biała ??? :-D jeżeli tak to chętnie się z krajanem zobaczę i posłucham... wydeszków :-D mój też miał podobno wcześniej pustaki... ale poprzedni właściciel dawał je wytłumić... (jak dla mnie to zbyt cicho...) No szanowny kolego z przyjemnoscia, chetnie bym posluchal rowniez! :lalag: i przy okazji porozmawial o paru szczegolach, bo nie mam zadnej referencji :lapad: Wysylam na prv komorke, bede wdzieczny za zwrotnego esesmana. Jak bede latal w weekend (niestety tylko wtedy moge) na pewno sie odezwe. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperatvz Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) No szanowny kolego z przyjemnoscia, chetnie bym posluchal rowniez! :lalag: i przy okazji porozmawial o paru szczegolach, bo nie mam zadnej referencji :lapad: Wysylam na prv komorke, bede wdzieczny za zwrotnego esesmana. Jak bede latal w weekend (niestety tylko wtedy moge) na pewno sie odezwe. Pozdrowienia Witam wszystkich! Polecam holenderską stronke o marudach gdzie między innymi jest szczegółowa instrukcja o rozprawiczaniu :biggrin: wydechów w Marudzie. http://www.marauderranch.nl/main.html Zrobiłem w moim Desperadzie i powiem ze daje rade. Miłej lektury.... Edytowane 22 Maja 2010 przez desperatvz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam wszystkich! Polecam holenderską stronke o marudach gdzie między innymi jest szczegółowa instrukcja o rozprawiczaniu :biggrin: wydechów w Marudzie. http://www.marauderranch.nl/main.html Zrobiłem w moim Desperadzie i powiem ze daje rade. Miłej lektury.... Dzieki przejrze chetnie, jednak problem polega na tym ze nie mam oryginalow zeby je rozprawiczyc (tzn mam ale nieuzyteczne na dzien dzisiejszy). Wobec tego zostaje mi jedynie wygluszyc te ktore mam obecnie zalozone. A jak to zrobic... to juz inna kwestia :bigrazz: Stronka ok, wyglada na profesjonalna, ale ja po holendersku nie bardzo.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertso444 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ja wyjmowałem środki z 2000r brzmi lepiej niz orginał i to mi wystarcza , tylko się zastanawiam co jest z tą regulacją podciśnienia w gaźnikach czytam i już kturyś raz piszecie że niechcą się podiąć regulacji w marudzie ja przejeździłem sezon było ok ale w tym roku postanowiłem to sprawdzić podjechałem do mechaniora i niemjał żadnych problemów co by moto zostawić bo jeszcze chciałem wyregulować zawory i teraz się głęboko zastanawiam czy on to dobrze zrobił kiedy nawet w serwisie nie chcą się tego podjąść ale maszyna sprawujesią ok po wszystkich regulacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertso444 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja wyjmowałem środki z 2000r brzmi lepiej niz orginał i to mi wystarcza , tylko się zastanawiam co jest z tą regulacją podciśnienia w gaźnikach czytam i już kturyś raz piszecie że niechcą się podiąć regulacji w marudzie ja przejeździłem sezon było ok ale w tym roku postanowiłem to sprawdzić podjechałem do mechaniora i niemjał żadnych problemów co by moto zostawić bo jeszcze chciałem wyregulować zawory i teraz się głęboko zastanawiam czy on to dobrze zrobił kiedy nawet w serwisie nie chcą się tego podjąść ale maszyna sprawuje się ok po wszystkich regulacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb666 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 WitamCzy ktoś ma zamontowane takie rurki http://moto.allegro.pl/tlumik-intruder-marauder-shadow-virago-drag-star-i2165785967.html .Zastanawiam sie nad nimi pytam jaki dziwiek i czy chromy sie trzymają i ostatnie czy sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeż Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 WitamCzy ktoś ma zamontowane takie rurki http://moto.allegro....2165785967.html .Zastanawiam sie nad nimi pytam jaki dziwiek i czy chromy sie trzymają i ostatnie czy sie opłaca Kumpel mial "podobne" w wirazce i ok grały jak za ta kase. ale cos z osiagami nie szlo nawet po regulacjach, ostatecznie kupisl jakies uzywne rury cobry dedykowane i ladnie juz silnik pracowal (po regulacji oczywiscie).Poszukaj jakis uzywek na aledrogo dedykowanych do marudy, pewnie taniej wyjdzie niz zamienniki, regulacje i ew zmiana na inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 taki ziomek na innym forum miał takie i był z nich zadowolony :) ( konkretnie indruderpolska) Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Jeśli masz marudę po liftingu to w prosty sposób można wypruć wydechy i jest bardzo fajny efekt, a do teko przeróbka nie wymaga późniejszych regulacji. Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi