Skocz do zawartości

CBR 600 F obnizka ceny modelu 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chcę EURO w Polsce!!

Myślę, że jak zobaczymy przelicznik cen ze złotówek na euro to nam sie odechce, bo jak znam zycie państwo swoje a dorobkiewicze sklepikarze swoje. I nagle z 4 złotych zorbi Ci sie 4 euro.

KOGO KOSZTEM ??? !!! Gdyby nie 1 i 2 wojna światowa i w Rumunii i w Bułgarii (no i w Polsce) żyłoby się na porównywalnej stopie jak teraz żyje się na zachodzie. Czy się mylę ???

Chyba raczej gdyby nie pierdoleni sojusznicy, jak np. Angole, którzy za wypieprzenie im z nieba Luftwaffe i złamanie kodu Enigmy sprzedali nas bolszewikom, i nasza władza, która lizała nie tę dupe co trzeba.

Wiesz, gdyby nie ewolucja to byś dalej wpierdzielał liście i siedział na drzewie :) Nie ma co gdybać "gdyby", było mineło :icon_razz: Najważniejsze jest to co teraz a nie to co było :icon_razz:

Swoją droga prawda.

Myślę, że jak zobaczymy przelicznik cen ze złotówek na euro to nam sie odechce, bo jak znam zycie państwo swoje a dorobkiewicze sklepikarze swoje. I nagle z 4 złotych zorbi Ci sie 4 euro.

Nie zgodzę się Panie miły! Dobrym przykładem jest Słowenia, która wprowadziła EURO od 1 stycznia. Tych, co to sobie sztucznie ceny podnosili/zokrąglali w górę wpisują na czarną listę, publicznie dostępną, ludzie wiedzą jakich miejsc unikać, żeby nie przepłacić. (To podstawowy argument dla szarego obywatela - nie zdrożenie artykułów w sklepie)

Ja osobiście jestem zwolennikiem EURO w Polsce.

W niemcowni jest coraz gozej nie przez euro tylko przez polityke socjalna.

Do tego setki tys. emerytow co maja emeryturki konkretne i kupa uchodzcow z bylego ZSRR co w wieku emerytalnym zwalaja tu tylko na rente.

Jak ostatni podawali terazniejsi emeryci dostana ponad 200tys emerytury wiecej niz wplacili, a terazniejsi 25 latkowie za 40 lat dostana 150tys mniej niz wpalcili wiec kurna o co chodzi.

A co do kosztow to fakt zarabia sie wiecej i przeliczajac ta kase na np. elektronike, sprzety jezdzace itd. mozna sobie na wiecej pozwolic ale wliczajac koszty zycia to juz nie jest kolorowo.

Tu naprawde jak nie masz auta to tracisz kupe wiecej kasy na srodki lokomocji, glupi bilet w jedna str. w obrebie jednego miasta kosztuje 2 euraki, chcesz wrocic znowu 2 euro, a za 4 to leje do auta ponad 3 litry ropy i nawet w ruchu miejskim zrobie ponad 50km lekko :notworthy: a jeszcze jak masz auto zarejestrowane w PL to oplaty sa praktycznie zerowe :bigrazz:

takich przykladow moznaby mnozyc ale to OFF TOP

Nie zgodzę się Panie miły! Dobrym przykładem jest Słowenia, która wprowadziła EURO od 1 stycznia. Tych, co to sobie sztucznie ceny podnosili/zokrąglali w górę wpisują na czarną listę, publicznie dostępną, ludzie wiedzą jakich miejsc unikać, żeby nie przepłacić. (To podstawowy argument dla szarego obywatela - nie zdrożenie artykułów w sklepie)

Ja osobiście jestem zwolennikiem EURO w Polsce.

Wiesz ile tutej kogos obchodzi czy jest na czarnej liscie czy nie ??? Ile przezyjesz na zapasach a jak sie skoncza, to jak dlugo bez jedzenia ???

Widzisz Ty chcesz zeby ceny zywnosci nie zdrozaly, tym jednak nie sa wogole zainteresowani ci ktorzy to zarcie sprzedaja. . Wiesz co tu sie dzialo po wejsciu €?

W sobote ogorek kosztowal

2,99 DM ( marki )

3,49 € a w Poniedzialekw

wiec o czym tu dyskutujemy ??

Zobaczysz jak € wejdzie do PL to ceny bedo jak na Sylwestra Milenium. Place pozostana w zlotowkach a ceny beda w €.

OSSEK 22

chyba nie chcesz porownac GB do Niemiec. Przede wszystkim gratuluje, ze Tobie sie poszczescilo, ze stac Cie na wszystko. Pierwsze pytanie jakie bym do Ciebie mial to jak masz uregolowana sprawe z pobytem, czy planujesz wrocic do Pl czy zostac tam na stale do konca zycia ?

Jezeli masz ochote to mozemy sobie porozmawiac na PW, moze wtedy sie zrozumiemy. Widzisz ja w Angli bylem ostatnio w 1995 r. Nie zylem tam i nie mam zielonego pojecia, jak sie tam zyje. Dlatego na ten temat wypowiadal sie nie bede. Ty jednak widze wiesz lepiej odemnie ( a mieszkam tu juz 26 lat ) jak zyje sie w Niemczech. Tak jak napisalem mozna by o tym dyskutowac np. dlaczego nie kupiles nowej albo na raty, bo bys ich np. nie dostal. ( jest mi to zraszta obojetne bo nie chodzi tu o to czy tak czy inaczej. )

Nie musze sie z nikim licytowac co mam i ile mam. To co osiagnalem z nieba mi nie spadlo. Gdybys czytal uwazniej zauwazylbys, ze wypowiadalem sie nie o Angli tylko o Niemczech gdzie panuja inne obyczaje.

pozdrawiam i czekam na PW

:D

Wiesz ile tutej kogos obchodzi czy jest na czarnej liscie czy nie ??? Ile przezyjesz na zapasach a jak sie skoncza, to jak dlugo bez jedzenia ???

Widzisz Ty chcesz zeby ceny zywnosci nie zdrozaly, tym jednak nie sa wogole zainteresowani ci ktorzy to zarcie sprzedaja. . Wiesz co tu sie dzialo po wejsciu €?

W sobote ogorek kosztowal

2,99 DM ( marki )

3,49 € a w Poniedzialekw

wiec o czym tu dyskutujemy ??

Zobaczysz jak € wejdzie do PL to ceny bedo jak na Sylwestra Milenium. Place pozostana w zlotowkach a ceny beda w €.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3831629.html

Naprawdę jest tego niewiele, a co z korzyściami stabilnej waluty?! Co z większą chęcią inwestowania zagranicznych inwestorów?! To co, że Oni stwarzają miejsca pracy. To co, że sprzedaż rodzimych firmą za granicę będzie bardziej opłacalna?!

Starałem się ostatnio Cię zrozumieć, ale przypominasz mi ministra edukacji, swoim podejściem do sprawy.

Co z tego, że Polska musi wpłacać do kasy UE, skoro więcej z niej dostaje, niż wpłaca...

widzisz ks-rider, w Niemczech nie mieszkam a swoja wypowiedz opieram o kraje zachodniej UE ogolnie. Mowiac ze widocznie zle trafiles mialem chyba racje.Co do "chwalenia sie"...tu nie o to chodzi. Chcialem tylko pokazac, ze mozna. A co do rat...pod koniec roku albo w nastepnym planuje kupic tu mieszkanie i nie powinienem miec z tym wiekszych problemow (jestem juz po rozmowie z bankiem).Oczywiscie nie za gotowke bo na to niewielu stac.Sorki za off topa i ja juz sie z tego tematu wylaczam.

Pozdrawiam

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3831629.html

Naprawdę jest tego niewiele, a co z korzyściami stabilnej waluty?! Co z większą chęcią inwestowania zagranicznych inwestorów?! To co, że Oni stwarzają miejsca pracy. To co, że sprzedaż rodzimych firmą za granicę będzie bardziej opłacalna?!

Starałem się ostatnio Cię zrozumieć, ale przypominasz mi ministra edukacji, swoim podejściem do sprawy.

Co z tego, że Polska musi wpłacać do kasy UE, skoro więcej z niej dostaje, niż wpłaca...

Tak to dobrze ze dostaje wiecej niz wplaca, tylko widzisz Ktos czyli jakies panstwo musi wplacic wiecej a wydostac mniej aby inne panstwo mogla wplacic mniej a wydostac wiecej. jak myslisz ktory kraj ma pod tym wzgledem bilans pozyzywny a ktory negatywny ?

Doszly dwa biedne kraje, jak myslisz ile one beda wplacac a ile dostawac, To tez pojdzie kosztem Polski i innych. chyba nie myslisz, ze Polska wiecznie bedzie wplacac mniej a wyciagac wiecej ?

zasada prosta z proznego nie nalejesz. A swoja droga jastam pelen podziwu, ze ostatnio starasz sie mnie zrozumiec.

Stoppmen juz wyjasnil, ze do tego dochodzi polityka socjalna i to jak politycy walcza o swoje. Schröder dal tak ciala, ze plakac mi sie chce. pojechal na spotkanie mowiac ze bedzie walczyl jak tygrys, wyskoczyl a spasc to spadla jego skora z tego niby tygrysa ) ale przed kominek.

Ossek 22

Anglia inna sytuacja nie mozesz powiedziec, ze opierasz swoja wypowiedz o kraje zachodnie bo EU bo opierasz je tylko i wylacznie o Anglie. ( tam jest mozliwe kupno domu bo niektorzy moi znajomi kupili. O zasady nie pytalem )

Ciesze sie, ze w tej sytuacji kupisz sobie dom.

Podam Ci orientacyjnie jakie ceny panuja w Niemczech i ocen sam.

Dzialka w miescie okolo ( hamburg 230,- € za metr2. Halupa w stanie surowym zaczyna sie os 79 000,- € ( raczej wiekszy kurnik niz dom ). Jezeli nie masz takiej gotowki - kredyt. Aby dostac kredyt musisz miec w gotowce lub innych zabezpieczeniach minimum 1/3 sumy. Przy 150 000,- € rownowartosc 50 000,- €.

to tyle teori. Chyba, ze bedziesz w stanie przekonac mnie, ze w 1,5 roku jestes w stanie odlozyc 50 000,- €

Jezeli jestes w stanie odlozyc na kupke 1388,88... € miesiecznie to naprawde jestem pelen podziwu dla Ciebie i Twojej dziewczyny.

W Hamburgu jezeli chcesz kupic dom ( uzywany ) to gwarantuje Ci ze ponizej 300 000,-€ nie kpisz nic.

Ja zle nie trafilem, tylko ja nie po prostu nie kozakuje jak mi dobrze i ile to nie mam. Pozostalem realista, moze nawet sknera. Jestem szczesliwy, a to chyba jest najwazniejsze. Nie potrzebna mi do szczescia miliony ( chociaz majac swiadomosc, ze je mam zylo by mi sie wtedy napewno spokojniej )