Dawidm93 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 witam wszystkich. mam problem w moim Fanticu 125 a mianowicie mam problem z odpaleniem jego:( pali tylko na pycha, i to jeszcze wydaje mi sie ze to dosc ciezko pali, bo musze go rozpędzic to wtedy odpali a jak sie pcha powoli to mozna zapomniec aby go odpalic. Mozliwe ze to jest gażnik ale nie wiem jak sprawdzic czy to jest gaznik... A i jeszcze to moze byc zapłon bo chyba nie jest najlepiej ustawiony, zreszta sam nie wiem czekam na wasza pomoc (fachowców;d) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durex Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 fachowcem to ja nie jestem ale wiem to i owo... jak juz odpali i sie rozgrzeje to chodzi ?? jak jest zimnu i musisz dodawać gazu jak chodzi żeby nie zgasł to prawdopodobnie masz zajechany tłok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidm93 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 on cały czas chodzi jak juz odpali i nie gasnie...a nawet jak jest rozgrzany to nie odpali z kopki...ale moze to da jakąs wskazówke ze jak go pcham to zeby odpalił to musze mu doadawca i ujmowac gazu.. i wtedy dopiero odpali a innaczej to go jeszcze nie odpaliłem. on cały czas chodzi jak juz odpali i nie gasnie...a nawet jak jest rozgrzany to nie odpali z kopki...ale moze to da jakąs wskazówke ze jak go pcham to zeby odpalił to musze mu doadawca i ujmowac gazu.. i wtedy dopiero odpali a innaczej to go jeszcze nie odpaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 skontroluj stan pierścieni i tłoka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidm93 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ok to postaram sie to spradzic... a mam pytanie bo niedawno miałem mierzoną kompresje i wyszło mi 10 bar czy to jest zle czy dobrze? i czy to nie swiadczy o stanie tłoka i pierscieni? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 jak masz 10 bar kompresji to tłok i pierścienie będą ok.tzn muszą być oki.to jest dobre ciśnienie:) musisz wyrególować dobrze gaźnik i zapłon.zalewa Ci świece czy nie??????????kopci duużo?przerywa albo coś jak jedziesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durex Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 niedawno to znaczy kiedy ?? ile km temu... jak zawieszał Ci sie dozownik to tłok może szybko się zmęczyc... pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 no właśnie,,,,,,kiedy to mierzyłeś te ciśnienie? najlepiej ściągnij głowice z cylindrem i zobacz co jest grane.wtedy bedziesz miał pewność :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidm93 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 witam, no wic tak sprawdzałem to jakies 10km temu. swiecy mi nie zalewa... gaznik juz wyregolowałem i nie gasnie mi na wolnych obrotach, mam pytanie czy skład mieszanki ma duże znaczenie aby silnik odpalił?(ta regulacja w gazniku) kopci tak przeciętnie, a jak chodzi o ten zapłon to jak go najlepiej wyregulowac? bo szukałem tematow ale niesteyty nic nie znalazłem aby ustawic zapłon w fanticu. Pozdrawiam ---------------------------------------------------------------------------------------Sprzedam wsk 175 przerobioną na crossa do małych regulacji ale pali i jezdzi tylko jest gaznik zepsuty. dodatkowe informacje na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 wyreguluj tak aby nic Ci nie przerywało podczas jazdy.tam jest zapłon platynkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidm93 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a jaki to jest platynkowy? u mnie ten zapłon wyglada tak ze na wale jest zimering pozniej wchodzi taka blaszka(mozna ja regulowac) i na nia idą cewki... a pozniej magnet. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dosyć trudno jest coś doradzić bo ciężko ocenić tylko czytając. To trzeba posłuchać, popatrzeć. Ja Ci proponuje udać się do jakiegoś mechanika żeby postawił diagnozę. Nie wyniesie Cię to drogo a będziesz miał pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durex Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 No ale jak zapłon by był przestawiony to chyba by strzełało w tłumiku albo gaźniku... pozatym jak juz się rozgrzeje to chodzi dobrze wiec to nie zapłon... Ja stawiam na tłok!! ewentualnie wymień świece na odpowiednia... Ten mechanik to też nie jest zły pomysł jezeli mało się znasz. No ale jak zapłon by był przestawiony to chyba by strzełało w tłumiku albo gaźniku... pozatym jak juz się rozgrzeje to chodzi dobrze wiec to nie zapłon... Ja stawiam na tłok!! ewentualnie wymień świece na odpowiednia... Ten mechanik to też nie jest zły pomysł jezeli mało się znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Przedewszystkim zeby naprawic tago Fantica trzeba sie dowiedziec jaki silnik on posiada i sciagnac serwisowke do tego silnika. Potem ustawawic zaplon oraz gaznik wg serwisowki. To jest podstawa. Jezeli problem nie ustapi, to nalezy sprawdzic czy czasem sie nie przedostaje nigdzie lewe powietrze ( simeringi, krocciec ssacy, gaznik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidm93 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 swieca jest wymieniona na odpowiednia, dokladnie taka jak ma byc do tego modelu. A jak chodzi o serwisowke do tego fantica to szukalem ale nic nie znalazłem:( moze ktos z tutejszych ma? jezeli tak to prosze o kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi