ADID Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 WITAM Kolejny problem z moja kataną. :icon_mrgreen::(:bigrazz: Zrobiłem to ssanie i odpala jako tako ale teraz jak sie jeżdzi to tak co 3-4km czeba stanąć bo skuter nie chce jechać.(kiedyś też tak było ale jakoś przestało się tak robić to było dobrze). Nie wiecie czego to może być wina?? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Jesli go zamula calkowicie i zdycha to najprawdopodobniej swieca - podobna sprawe mialem w DT :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADID Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) ale on nie zdycha całkowicie :banghead: (jak sie jeździ to wpewnym momecie zwalnia i sie muli niby sie rozpędzia ale powoli potem znowu zwalnia). A co do świecy to przepala dobrze ale wymienie ją zobaczymy może pomoże :icon_question: dzieki Edytowane 8 Lutego 2007 przez ADID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a ja mam taki problem mam aprilia rs 50cm 98r jest po remoncie (nowy tlok ,szlif cylindr,a tarcze sprzeglowe, czyszczony tlumnik, nowa swieca ) i jak jest zimny to strasznie ciezko wchodzi na obroty znaczy odpala ale jak nei dam gazu to zdycha a jak dam za duzo to tez zdechnie pomeczy sie tak z 30s i juz jest dobrze.(po odpaleniu trzyma 2obr/min i ani troche wiecej ani mniej ) jestem w trakcie docierania 140km najwiecej wkrecilem silnik na 7tys.obr/min to sporadycznie przez pierwsze 100km nie wiecej niz 6 obr/min i caly czas dolewalem oleju do paliwa wiec jest mala moliwosc zatarcia jaka jest przyczyna tego slabego odpalania ?????? dodam jeszcze ze jak motor stoi w ciplym garazu to pali dobrze a jam na zimnym do zle ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a ja mam taki problem mam aprilia rs 50cm 98r jest po remoncie (nowy tlok ,szlif cylindr,a tarcze sprzeglowe, czyszczony tlumnik, nowa swieca ) i jak jest zimny to strasznie ciezko wchodzi na obroty znaczy odpala ale jak nei dam gazu to zdycha a jak dam za duzo to tez zdechnie pomeczy sie tak z 30s i juz jest dobrze.(po odpaleniu trzyma 2obr/min i ani troche wiecej ani mniej ) jestem w trakcie docierania 140km najwiecej wkrecilem silnik na 7tys.obr/min to sporadycznie przez pierwsze 100km nie wiecej niz 6 obr/min i caly czas dolewalem oleju do paliwa wiec jest mala moliwosc zatarcia jaka jest przyczyna tego slabego odpalania ?????? dodam jeszcze ze jak motor stoi w ciplym garazu to pali dobrze a jam na zimnym do zle ;/ Używasz ssania? Działa poprawnie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 uzywam ssania to znaczy odpalam na ssaniu i po odpaleniu odrazu je wylanczam po wylaczeniu zaczyna sie dusic, jest to blad moto powinno sie rozgrzewac na ssaniu???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 uzywam ssania to znaczy odpalam na ssaniu i po odpaleniu odrazu je wylanczam po wylaczeniu zaczyna sie dusic, jest to blad moto powinno sie rozgrzewac na ssaniu???????????? ssanie wyłączasz jak moto będzie w stanie utrzymywać wolne obroty(złapie temperaturę), nigdy zaraz po odpaleniu na zimnym . i nie dodawaj gazu zadużo gazu na zimnym silniku Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 cylka zatarlem bo ostro dawalem po pizdzie motorkowi na zimnym silniku wiec sie juz nauczylem ze motor musi sie rozgrzac a ze ssanie trzeba wylaczyc jak sie zagrzeje to nei wiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi