zloty46 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 moja honda mbx 80 miala zacięty tlok (stala dlugo na polu, nie u mnie oczywiście)musialem go rozwierćić od góry zeby się rozprężyl a teraz musze kupić nowy.Mój tlok (nie wiem czy oryginalny) ma jeden pierścień natomiast we wszystkich sklepach internetowych tloki do tej hondy mają 2 pierścienie. Wedlug mnie to jest różnica.Proszę wlaścicieli takiej hondy o napisanie ile ma tlok pierścieni oryginalnie i jakie tloki zakladaliście do swojej maszyny (firma,sklep, ilość pierścienii)Z góry dzięki!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Mozliwosci sa 2.Albo ktos zalozyl jendopierscieniowy tlok.Albo masz nieorginalny cylinder.Tylko Kit tuningowy.Np Atheny czy Malossi one z reguly maja 1 pierscieniowy tol.Zobacz co pisze na cilindrze.Na oginale bedzie nabite HM.Do orginalnego cylindra wystarcza spokojnie tlok z www.kemot.pl za 80 pare zlotych.jeden sezon przejezdzisz.psrawdzone przezemnie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Na 100% seryjnie mbx ma 2 pierścienie. Musisz mieć albo jakąś prowizorkę albo kit tuningowy (inny cylinder) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tlok jest "malossi" teraz sprawdzilem wcześniej nie przyszlo mi to do glowy. Ale cylinder chyba jest oryginalny.Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 To pewnie tez cylinder nie jest orginalny msisz to sprawszic robiąc pomiar średnicy tulei bo mozliwe ze masz cylinder 100ccm bo głownie w kitach były zakładne tloki o jednym pierścieniu bo wątpie zeby malossi produkowalo zamieniniki tlokow orginalnych. Ja mam tłok orginalny wyprodukowany przez honde jak na razie przejechalem 12tys km i nie ma sladow zużycia a dałem za pierścienie i tłok wraz z łozyskiem i swozniem 100zł. Udało mi sie tak tanio załatwic to wszystko bo mam układ w salonie Hondy w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 zmierzę jutro średnice tloka bo na cylindrze nic nie pisze ...i niech mi ktoś napisze jaką średnicę ma oryginalny tlok do tej hondyz gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ty sie Damiano tak nie pucuj na forum, bo ktos ci jeszcze za te twoje ciemne interesy z niewiadomo kim krzywde zrobi ;) :bigrazz: :lalag: oryginalny cylinder ma 47,75 i szlifow pewnie z 12 albo i lepiej jak to niektorzy mowia wiec waha sie od 47.75 do nawet 50,75.tlok oczywiscie na te same wymiary. pzdr:) aj sorki spjrzalem nie w mbxa tylko w ns1. mbx ma 49.50 pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ty sie Damiano tak nie pucuj na forum, bo ktos ci jeszcze za te twoje ciemne interesy z niewiadomo kim krzywde zrobi ;) :notworthy: :biggrin: oryginalny cylinder ma 47,75 i szlifow pewnie z 12 albo i lepiej jak to niektorzy mowia wiec waha sie od 47.75 do nawet 50,75.tlok oczywiscie na te same wymiary. pzdr:)aj sorki spjrzalem nie w mbxa tylko w ns1. mbx ma 49.50 pzdr:) Oczywiście 49.50mm to wymiar nomianlny pozniej ten wymiar z kazdym szlfiem rosnie o 0.25mm. A kto mi krzywde zrobi??? Może ty??? :icon_biggrin: Jeszcze przyjdziesz do mnie jak bedziesz potrzebowal pierścienie do ns1 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 nie, ja nie od tego. a poza tym tlok i tak juz mam od mbxa gdzie pierscienie w "klasie" wyrwe za grosze. bo jak niekazdy wie roznia sie one od siebie znacznie.jesli juz to przyjde jak na tokarce bedziesz cos kombinowal, w ostatecznosci podrifftowac CC:D rorry za OT :icon_evil: pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 tlok ma średnicę 53 mm cylinder tak jak i tlok jest malossinie wiecie gdzie w Polsce można kupić tloki malossi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 www.megabet.plale cena Tłoka będzie wynosić około 350zł.Pozdrawiam! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Szlifow jest 8.ostani ma rozmiar 51,50. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez DiboS60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Szlifow jest 8.ostani ma rozmiar 51,50.nie zrozumialeś :icon_biggrin: mam inny cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Musisz poszukac takiego tłoku w jakis katalogach malossi bo napewno takie maja tylko w tym problem gdzie je dostac... A jesli nie to pozostaje dorobienie tloka na wymiar w wyspecjalizowanym zakladzie co nie bedzie tanie, lub kupic orginalny cylinder i dokupic do niego tłok a ten co teraz masz sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Swego czasu miałem tez taki cylinder, w Polsce nie mogłem nigdzie dostać tłoka do niego, jedynie tutaj znalazłem tłok za 340zł http://www.50cc.nl/ Do tego koszty przesyłki. Więc lepiej poszukać używany cylinder, wyjdzie na pewno taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi