Skocz do zawartości

Motocykle BMW...

Rekomendowane odpowiedzi

Włąśnie TVN podała, że gdzieś, gdzie osiadł na mieliźnie statek z pefumami, częściami samochodowymi i motocyklami BMW, morze wyrzuciło na brzeg część kontenerów, z których ludzie zabierają swoje "łupy" - m. in. motocykle BMW. Jeśli ktoś może uzupełnić moją informację to proszę bardzo, przyda się to potencjalnym kupcom takich motocykli. Nie wiem, czy bym chciał kupić takie moto, co w morzu pływało (niby w kontenerze, ale zbyt stabilne to pływanie nie było, skoro morze wyrzuciło kontenery). A może to właśnie okazja, żeby tanio kupić? Konkretne informacje na temat miejsca "katastrofy" i modeli motocykli mile widziane :notworthy: Pozdrawiam!

Stary, nawet o tym nie mysl bo, po pierwsze, moto w soli i piasku, pod drugie, bez papierów, bo skradzione na plazy.

Na pewno czesc z nich trafi do Polski watpie jednak czy dorwali sie do nich "handlarze".

Wolna amerykanka byla pierwszej nocy, teraz to teren dobrze zabezpieczony a sprzeta takiego bedzie ciezko z Anglii wywiezc. Ja bym nawet nie interesowal sie tym.

ISRA: 27062
SREU: 614

Ciekawe co ja bym brał jakbym tam na tej plazy był :D ;) Troche perfumów,z dwie BMW,troche kasy by bylo :wink: Oczywiscie zartuje,nie popieram złodziejstwa :bigrazz: No ale taka nowa BMW to kolo 100.000 zł czyli kolo 50.000 w jedna noc by mozna wyciagnac :banghead: Szkoda tych motocykli,bo wiekosc z nich troche sie rozwalila.Ciekawe ile ich bylo bo ten kontenerowiec maly nie byl :wink: Takze nie kupujcie w najblizszej przyszlosci moto BMW.

Pozdrawiam :cool:

Stary, nawet o tym nie mysl bo, po pierwsze, moto w soli i piasku, pod drugie, bez papierów, bo skradzione na plazy.

Na pewno czesc z nich trafi do Polski watpie jednak czy dorwali sie do nich "handlarze".

Wolna amerykanka byla pierwszej nocy, teraz to teren dobrze zabezpieczony a sprzeta takiego bedzie ciezko z Anglii wywiezc. Ja bym nawet nie interesowal sie tym.

Siemka !

Pytanie tylko czy jezeli morze wyrzucilo na brzeg ( a piractwa ) nie bylo czy oby te przedmioty nie przechodza na wlasnosc osoby ktora je znalazla ???

Zwlaszcza GB ma dosyc stare prawa wiec mozna by na ten temat podyskutowac, moze nie koniecznie ze mna ale sa chyba na forum osoby kompetentne.

pozdrawiam

:bigrazz:

Przepraszam za powtózenie wątku.. w GB prawo nie zabrania tego, lecz nakazuje zgłoszenie do właściciela i umożliwia licytowanie "znaleźnego". Ani mi się śni kupować takie moto - to dla tych, co mnie od tego odwodzą. Mam już swojego monsterka i nie mam zamiaru zamieniać go na nic innego :icon_razz:

P.S. Może jakiś moderator poprawi mój błąd i zrobi z tych dwóch wątków jeden? Tak żeby bałaganu nie było..

Edytowane przez heartless

Polskie prawo o ile dobrze pamiętam mówi, że rzeczy znalezione nie mogą zostać ot tak sobie przywłaszczone. Jest to wtedy kradzież, normalna kradzież. W takiej sytuacji powinno się znalezioną rzecz zgłosić np. policji.

Zakładając: znalazłem coś, niech to będzie częśc motocyklowa. Każda taka częśc ma swoje nr seryjne itp.

Właściciel zgłasza zaginięcie. Jeśli policja dowie się, że ja mam tą część - jestem wtedy oskarżony o kradzież, bajeczki typu, że znalazłem to w dżungli amazońskiej zostaną dopisane do księgi "najgłupsze teksty świata"

Niezle. Ja sie ciesze ze zdazylem swojego juz nabyc... Jeszcze bym jakiegos sledzia znalazl w wydechu :)

No i wez sie teraz napal na okazje za pol ceny.... U "nas" nie ma okazji. Pamietam jak jeszcze rok temu bylem ogladac swoja pierwsza BMW okazje. Jesli chciales skrecic w prawo wystarczylo puscic kierownice... Tylko czemu wlasciciel nie poinformowal wczesniej ze to specyficzny model? ;)