rufioto Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Drodzy motocyklisciProsze o rady jaki motor sportowy bedzie odpowiedni dla początkujacego motocyklisty?Nie posiadam zadnego motoru, obecnie jezdze samochodem Honda CRX i chcialbym szybka jazde przeniesc na 2 kólka w lato a 4 w zime.Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Drodzy motocyklisciProsze o rady jaki motor sportowy bedzie odpowiedni dla początkujacego motocyklisty?Nie posiadam zadnego motoru, obecnie jezdze samochodem Honda CRX i chcialbym szybka jazde przeniesc na 2 kólka w lato a 4 w zime.Dziekuje i pozdrawiam sie ma, przy założeniach, że jesteś początkujący albo nie jeżdziłeś jeszcze wcale to taki mi się wniosek nasunął:1. honda CRX ma zdaje się 130KM i waży powiedzmy 1000kg. motocykl waży 200, 1/5 ze 130KM to jakieś w zaokrągleniu 30KM.2. przyśpieszenia lepsze niż w tym samochodzie uzyskasz w miarę bezpiecznie dla swojego życia jeżeli zakupisz hyosunga comet'a 250. akurat ma tyle mocy ile dla początkującego powinno być i bezpiecznie i wystarczająco. z motocyklowym błogosławieństwemdavgor. ps. jeżeli kasa nie gra roli kupuj R1 :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Najpierw pochwal się ile masz kasy, potem Ci ktoś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 siemka,ja proponuje ci yamahe tzr 125 tylko wersje belgrade(jest super) sam taka mam i jestem zadowolony,silnik bardzo ładnie pracuje,zawieche ma tez wporządku i ma 34KM.i fajną sztukę znajdziesz za małe pieniądze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rufioto jezeli bedzie to Twoj pierwszy motocykl to radzil bym NSR bądz TZR 125 :wink: Jezeli czujesz sie na silach to mozesz kupic moze jakas 250 np.TZR albo RG a jezeli czujesz ze to za slabe dla Ciebie to bierz Bandita 400 albo GS 500 :bigrazz: Pochwal sie co kupiles i wstaw jakies fotki ;) Pozdrawiam :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 dojrzałego chłopa chcecie wstawić na jakieś minimoto, kup sobie to co ci sie najbardziej podoba, jeśli ścig to lepiej żeby to było 600 ccm a nie 1000 ileś, poza tym jeśli masz poukładane w głowie to dlaczego miałbyś sie bawić w jakieś 125ccm. Ja bym sie nie bawił tylko kupił od razu zx6r albo cos w ten deseń. Z czasem dojdziesz do wprawy i nie bedziesz myślał o zmianie bo przy 125 ccm po roku juz byś chciał zmieniać na cos wiekszego. PozdroPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 bo przy 125 ccm po roku juz byś chciał zmieniać na cos wiekszego No i właśnie o to chodzi. Pierwszy sezon na czymś mniejszym (250-500 ccm) a potem przesiadka na ściga.I wydaje mi się, że nie prędkość jest tu problemem jeśli chodzi o 600-ki, ale to ,że trzeba najpierw nauczyć się manewrować, zawracać, zatrzymywać z pasażerem, a łatwiej to przyjdzie na czymś lżejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Nie słuchaj ludzi z propozycjami typu Honda NSR 125. No żesz motocykla szukasz, nie skutera, nie?Swoje lata masz, a i olej we łbie pewnie tyż. Kup sobie jakąś CBR600, jest tego dużo, popularne i sprawdzone, mocy ma tyle, że nie znudzi się po sezonie i nie będziesz tracił czasu na szukanie czegoś nowego i pieniędzy, bo wiadomo motor trza odsprzedać, tracąc przy tym. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 NSR 125 to nie jest skuter tylko motocykl :biggrin: No moze troche przesadziłem,faktycznie ale daje pewno ze na nsr-ce sie nie zabije a na CBR 600 juz mozna :banghead: Szukajac kompromisu miedzy tymi dwoma sprzetami kupil bym Bandita 400,GS 500,CB 500 albo jakiegos innego nakeda :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 NSR 125 to nie jest skuter tylko motocykl :buttrock: No moze troche przesadziłem,faktycznie ale daje pewno ze na nsr-ce sie nie zabije a na CBR 600 juz mozna :cool: Szukajac kompromisu miedzy tymi dwoma sprzetami kupil bym Bandita 400,GS 500,CB 500 albo jakiegos innego nakeda :smile: jak ktoś ma lampe próżniową zamiast mózgu to na jednym i na drugim sie zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 NSR 125 to nie jest skuter tylko motocykl :buttrock: No moze troche przesadziłem,faktycznie ale daje pewno ze na nsr-ce sie nie zabije a na CBR 600 juz mozna :cool: Szukajac kompromisu miedzy tymi dwoma sprzetami kupil bym Bandita 400,GS 500,CB 500 albo jakiegos innego nakeda :smile: jak ktoś ma lampe próżniową zamiast mózgu to na jednym i na drugim sie zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEMO491 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Moim pierwszym motocyklem byla VFR750. Na niej uczylem sie smigac i mam ja do dzis. cyt."jak ktoś ma lampe próżniową zamiast mózgu to na jednym i na drugim sie zabije"-- to prawda.Nie wazna jest pojemnosc i moc tylko to czy potrafimy przezyc na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 na nsr-ce sie nie zabije a na CBR 600 juz moznaWidać, że jesteś człowiekiem ulegającym czyimś opiniom, nie mającym własnego zdania.Jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem to zginie trafiony cegłą w drewnianym kościele.Jedziesz Hondą NSR, a CBR 600F z prędkością 100km/h prosto w mur.Wg Ciebie ten na NSR ma kilkakrotnie większe szanse na przeżycie, bo jedzie motocyklem 125ccm.Brawo. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Siemka ! Koledzy trafnie zauwazyli ze pierwsza rzecz to ile kasy planujesz przeznaczyc na zakup ??? Dopiero wtedy mozna pogawedzic o modelu. Ogolnie jezeli stac by Cie bylo to proponowal bym Ci ; 1. Honda CBF 500 ale z ABS'em2. Honda CBF 600 tylko i wylacznie z ABS'em3. Kawasaki ER 6 rowniez z ABS'em4. Suzuki Bandit 600 z ABS'em5. Yamaha FZ 6 z ABS'em niestety wymienione przezemnie motocykle sa z tych nowszych. Pozdrawiam :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 kolejny śmiszny temat :crossy: kup sobie "litra" tylko nie odkręcaj do końca bo "masz olej w głowie" nie wiem czy się śmiać czy płakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi