Mutomb Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Sa dwa takie egzemplarze na allegro. Przy pierwszym myślałem, że to jakiś przeszczep z RSa właśnie. Dopiero w aukcji, do której podałem link, jest objaśnienie, że to akcesoryjne. Dziób...hmm..ani mi on nie przeszkadaza, ani specjalnie porywa..Klimat i charakter swój ma :buttrock:.Natomiast jesli ktoś się nastawia na szose przede wszystkim, to sądzę, że b. fajna sprawa.No co ja poradzę, ze mam mocno pragmatyczne podejście do tematu....:)Niektorzy twierdza ze obciac BIGowi dzioba to tak jakby... go wykastrowac... :biggrin:. Dla mnie wersja bez dzioba tez nie jest zla chociaz to moto jest juz jakby inne... Co do skutecznosci tej akcesoryjnej owiewki to wypadaloby przetestowac. Oryginal tez chyba nie jest taki zly. Mozna rowniez zalozyc wyzsza szybe do typowego BIGa i komfort podrozy na pewno wzrosnie. Dziś miałem okazję, żeby dosiąść 750tki, i przejechać kawałek. O to mi chodziło - nie wyglądam jak na psie, pozycja wygodna, wyprostowana, nie ma problemu z szybkim podniesieniem się na podnóżkach, żeby pomóc w wybraniu "śpiącego policjanta". Natomiast osiągi jakoś mnie nie porwały, ot taki muł roboczy...pewnie to lekkie skrzywienie z KTMa. Mocno też nie odwijałem, tak do 5000 obrotów. Czuć spory moment.Jak juz kiedys wspominalem jesli odpowiada Ci bardziej silnik z 800tki poszukaj rocznika 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterM Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Dziś miałem okazję, żeby dosiąść 750tki, i przejechać kawałek. O to mi chodziło - nie wyglądam jak na psie, pozycja wygodna, wyprostowana, nie ma problemu z szybkim podniesieniem się na podnóżkach, żeby pomóc w wybraniu "śpiącego policjanta". Natomiast osiągi jakoś mnie nie porwały, ot taki muł roboczy...pewnie to lekkie skrzywienie z KTMa. Mocno też nie odwijałem, tak do 5000 obrotów. Czuć spory moment. Najlepiej żebyś przetestował też 800, oczywiście nie jest tak agresywny jak KTM, ale też potrafi pokazać kły :icon_twisted: .Tak si ę składa, że mam do dyspozycji 750 i 800 jest między nimi duża różnica w momencie .Jeśli będziesz chciał używać biga głównie w turystyce i trochę w lekkim terenie to najlepiej kupić model SR43,jeśli terenu ma być więcej to jak wspomniał mutomb najlepiej poszukać modelu SR42 wychodził tylko rok (1990 )- silnik 800 w kaście 750 oto on :http://www.advrider.pl/viewtopic.php?t=22 Edytowane 6 Lutego 2007 przez majsterM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 No ładne sztuki :icon_twisted: Ja niestety już rozstaję się ze swoim potworem. Pora na zmianę klimatu :)Pozdrawiam.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) To ja dorzuce jeszcze linka do czeskiej strony http://www.dr-big.cz/index.php Moze ktos skorzysta z zaproszenia i sie wybierze na zlot BIGa do Czech. Z tego co wiem trzy od nas juz jada :smile:. Jak mnie z soba zabiora to moze sie podepne hehehe. Edytowane 9 Lutego 2007 przez Mutomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Moze ktos skorzysta z zaproszenia i sie wybierze na zlot BIGa do Czech. Z tego co wiem trzy od nas juz jada :bigrazz:. Jak mnie z soba zabiora to moze sie podepne hehehe. Mutomb jak założysz koszulkę z wielkim napisem "ZBIERAM NA BIG'A" na plecach to możesz jechać... :bigrazz: ...wszyscy się zgodzili... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek18 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam mam pytanie do użytkowników tych mototcykli który jest lepszy? Jak wygladają ich prędkosci, spalanie i awaryjnosc? Ktorego radziecie wybrac??? Pozdrawiam krzysiek :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świerzy Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 przeczytałem cały temat i .... ech łza się w oku kręci .BIG to wspaniałe moto . A po obejżeniu zdjęć prawie się rozkleiłem :banghead: A jak przejrzałem zdjęcia to zobaczyłem prawie samego siebie (też miałem niebieskiego BIGa) w Rumuni , na jurze , bieszczady ......Kurcze może po sprzedaży BMy , sprawię sobie biga ? pozdrawiam wszystkich Bigeristów , również tych niedoszłych . :evil: :evil: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi