Skocz do zawartości

XTZ 660 vs DR 800 BIG

Rekomendowane odpowiedzi

Sa dwa takie egzemplarze na allegro. Przy pierwszym myślałem, że to jakiś przeszczep z RSa właśnie. Dopiero w aukcji, do której podałem link, jest objaśnienie, że to akcesoryjne. Dziób...hmm..ani mi on nie przeszkadaza, ani specjalnie porywa..Klimat i charakter swój ma :buttrock:.Natomiast jesli ktoś się nastawia na szose przede wszystkim, to sądzę, że b. fajna sprawa.

No co ja poradzę, ze mam mocno pragmatyczne podejście do tematu....:)

Niektorzy twierdza ze obciac BIGowi dzioba to tak jakby... go wykastrowac... :biggrin:. Dla mnie wersja bez dzioba tez nie jest zla chociaz to moto jest juz jakby inne... Co do skutecznosci tej akcesoryjnej owiewki to wypadaloby przetestowac. Oryginal tez chyba nie jest taki zly. Mozna rowniez zalozyc wyzsza szybe do typowego BIGa i komfort podrozy na pewno wzrosnie.

Dziś miałem okazję, żeby dosiąść 750tki, i przejechać kawałek. O to mi chodziło - nie wyglądam jak na psie, pozycja wygodna, wyprostowana, nie ma problemu z szybkim podniesieniem się na podnóżkach, żeby pomóc w wybraniu "śpiącego policjanta". Natomiast osiągi jakoś mnie nie porwały, ot taki muł roboczy...pewnie to lekkie skrzywienie z KTMa. Mocno też nie odwijałem, tak do 5000 obrotów. Czuć spory moment.

Jak juz kiedys wspominalem jesli odpowiada Ci bardziej silnik z 800tki poszukaj rocznika 90.

Dziś miałem okazję, żeby dosiąść 750tki, i przejechać kawałek. O to mi chodziło - nie wyglądam jak na psie, pozycja wygodna, wyprostowana, nie ma problemu z szybkim podniesieniem się na podnóżkach, żeby pomóc w wybraniu "śpiącego policjanta". Natomiast osiągi jakoś mnie nie porwały, ot taki muł roboczy...pewnie to lekkie skrzywienie z KTMa. Mocno też nie odwijałem, tak do 5000 obrotów. Czuć spory moment.

Najlepiej żebyś przetestował też 800, oczywiście nie jest tak agresywny jak KTM, ale też potrafi pokazać kły :icon_twisted: .

Tak si ę składa, że mam do dyspozycji 750 i 800 jest między nimi duża różnica w momencie .

Jeśli będziesz chciał używać biga głównie w turystyce i trochę w lekkim terenie to najlepiej kupić model SR43,

jeśli terenu ma być więcej to jak wspomniał mutomb najlepiej poszukać modelu SR42 wychodził tylko rok (1990 )- silnik 800

w kaście 750 oto on :

http://www.advrider.pl/viewtopic.php?t=22

Edytowane przez majsterM

To ja dorzuce jeszcze linka do czeskiej strony

http://www.dr-big.cz/index.php

Moze ktos skorzysta z zaproszenia i sie wybierze na zlot BIGa do Czech. Z tego co wiem trzy od nas juz jada :smile:. Jak mnie z soba zabiora to moze sie podepne hehehe.

Edytowane przez Mutomb

Moze ktos skorzysta z zaproszenia i sie wybierze na zlot BIGa do Czech. Z tego co wiem trzy od nas juz jada :bigrazz:. Jak mnie z soba zabiora to moze sie podepne hehehe.

Mutomb jak założysz koszulkę z wielkim napisem "ZBIERAM NA BIG'A" na plecach to możesz jechać... :bigrazz:

...wszyscy się zgodzili... :wink:

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

przeczytałem cały temat i .... ech łza się w oku kręci .

BIG to wspaniałe moto . A po obejżeniu zdjęć prawie się rozkleiłem :banghead:

A jak przejrzałem zdjęcia to zobaczyłem prawie samego siebie (też miałem niebieskiego BIGa) w Rumuni , na jurze , bieszczady ......

Kurcze może po sprzedaży BMy , sprawię sobie biga ?

pozdrawiam wszystkich Bigeristów , również tych niedoszłych . :evil: :evil: :bigrazz: