Astarte Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam,mam pytanie może nie tak bardzo na temat mechaniki, no ale... :D Kupiłam sobie lewe okienko serwisowe do Hondy CBR 600 f2 '94, bo stare po szlifie poprzedniego właściciela zostało trochę przetarte: zdjęcie. Jednak mam jeden mały, ale jakże istotny problem - okienko to nie ma jednej tej dziwnej śrubki, ktorą przytwierdza się okienko do owiewki. Mam jednakże tą śrubę w starym okienku. Mam wielką nadzieję, że da się tą śrubę jakimś sprytnym sposobem umieścić w nowozakupionym okienku. Nie chciałam robić tego na siłę, jeżeli istnieje jakiś prostszy sposób :icon_mrgreen: Za wszelkie sugestie z góry dziękuję :bigrazz: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zapewne mowisz o podkladce ktora blokuje ta srubke i zapobiega jej "zaginieciu" :)Nie ma chyba zadnej metody zeby to przelozyc. Musisz zepsuc ta podkladke zeby wyjac srube ze starego okienka, a potem zalozyc do nowego. Mozesz zalozyc bez podkladki, jednak wtedy musisz sie pilnowac, zeby nie zgubic tej srubki przy odkrecaniu, lub ewentualnie dorobic taka podkldke z jakiegos elastycznego materialu, ktory zaciesni sie na srubce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) To tam jeszcze są jakieś śrubki?? :banghead: Jak Ty jeździsz... wstyd... ;) Ja zawsze wyjmowałem te śruby na siłę i nigdy nic nie zepsułem - podkładki są dość elastyczne. Jeśli jednak będzie ciężko wychodziło, spróbuj podgrzać śrubę i podkładkę (głównie ją) np suszarką. Tworzywo powinno zrobić się odrobinę bardziej elastyczne - wtedy zdecydowanie wypchnij śrubę. W najgorszym wypadku podkładkę można dorobić z kilku(nastu) warstw izolacji - sprawdzone w praktyce, trzeba tylko odpowiednio dociąć. pyzydyry Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Yaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzięki chłopaki za rady... tak jak mówiliście trzeba było użyć trochę siły i sprytu, ale podkładka ocalała i teraz pełni swoją rolę w nowym okienku :) Do wykonania tej arcytrudnej czynności wykorzystałam chłopaka... jakby zepsuł to by było na niego :) pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi