Skocz do zawartości

Czemu to nie działa czyli ech te romety niestety...

Manulo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
No i problemów ciąg dalszy:

-muszę wymienić sprzęgło

ale od tego mam kumpla. A i mam jeszcze pytanie: przednia lampa raz działa raz nie co może być tego przyczyną?????

sprawdz styki w lapie bo moze jakaś wsuwka wyskoczyła albo coś w tym sylu :)

No i problemów ciąg dalszy:

-muszę wymienić sprzęgło

ale od tego mam kumpla. A i mam jeszcze pytanie: przednia lampa raz działa raz nie co może być tego przyczyną?????

Ja miałem taki przypadek (tez w kadeciku) - winna była spalona żarównak, której włókna czasami się stykały i zamykały obwód, a czasami nie

• 3 tygodnie później...

Problemów c.d. Wczoraj jak trochę pojeździłem i spróbowałem odpalić sprzeta to wykazywał objawy braku benzyny - no to na rezerwę i jazda - chyba nie miał ochoty ale jak go przepompowałem to przejechałem kawałek po czym znowu pompujemy i jeździmy. Poradźcie co się stało!!!

Czolem!

Wyglada jakby motor wiecej konsumowal paliwa, niz dostawal...

Za niski poziom paliwa w komorze plywakowej?

A moze zaczelo Ci sie dostawac jakies lewe powietrze, albo cus...

Niech sie wypowiedza rometowcy :D.

Pozdrawiam

PS

Teraz sie nad tym glebiej zastanowilem i doszedlem jeszcze do takiego wniosku, ze moze byc to przyczyna podawania paliwa. Tzn. (nie wiem jak to dokladnie dziala w Romecie) moze Ci sie wieszac plywak w pozycji odcinajacej paliwo, lub zaworek igliczny sam w sobie zawieszac.

A swoja droga mowisz "dopompowac" - to najgorsze co mozna robic. Przycisk przelewu na gazniku sie wciska delikatnie na kilka sekund, a nie "pompuje" bo mozesz wywalic w ten sposob dziure w plywaku.

• 2 miesiące temu...
Gość Anonymous

wyciągne problema, bo nie chce pisać nowego tematu, a mam problemik z romeciakiem

ostatni jak go wstawiłem do garażu kilka tyg temu to ledwo sie dodryndałem.

dziś odpalam i chwycił za 2 razem 8O pojezdziłem dośc długi i jezdził oki... potem znowu zdychał więc go już nie ciągałem więcej.

ale dlaczego moge jezdzić tylko jak nie nagrzeje się za mocno ?? :roll:

(odpowiadam na pytania: kondensator jest nowy, ale stary też działał tak samo. świeca troche się brudzi olejkiem, ale nie wymianiam i po ostygnięciu moge jechać. przerywacz mam dobrze ustawiony, wyprzedzenie zapłonu też.)

please, pomóżcie, bo przez zime moze coś ponaprawiam